|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۱
کد خبر: ۲۰۹۳۴۲
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۵
روزنامه «پلیتیکا» در مطلبی با عنوان « واشنگتن برای حمله نظامی در جستجوی عراق جدیدی است» نوشت، دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا چگونه می تواند با داشتن مشاور جدید امنیت ملی خود مانند بولتون که سیاست های جنگجویانه دارد، وعده های صلح آمیزش را عملی کند.
 روزنامه پرتیراژ پلیتیکا چاپ صربستان روز سه شنبه افزود: با اشاره به گذشت 15سال از سرنگونی رژیم صدام حسین نوشت: واشنگتن براساس سیاست امنیت خارجی خود شخصی را می خواهد که صحیح بودن جنگ عراق را باور و در جستجوی اقدام نظامی دیگر در کره شمالی و ایران باشد.


این روزنامه نوشت: تخریب مجسمه صدام حسین در 15 سال پیش یکی از نمادهای حمله به عراق است که هنوز در واشنگتن در باره آن اختلاف نظر وجود دارد، اگر چه بسیاری در جهان تردیدی ندارند که آن جنگ با فاجعه ای بزرگ پایان یافت.


این روزنامه تصریح کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا که حمله به عراق را بدترین تصمیم می داند، شخصی را وارد دولت خود کرده که از مدافعان سرسخت سقوط صدام حسین بود.


«جورج بوش» رئیس جمهوری اسبق امریکا در 20 مارس سال 2003 با ادعای اینکه بغداد در خاورمیانه سلاح کشتار جمعی تهیه کرده که می تواند به آمریکا حمله کند، عراق را مورد حمله نظامی قرار داد.


این روزنامه افزود: در اواخر ماه مارس (اوایل فروردین) امسال درست 15سال پس از شروع حمله نظامی آمریکا به عراق بود که ترامپ اعلام کرد؛ «جان بولتون» که زمانی سفیر جورج بوش در سازمان ملل بود را به عنوان مشاور امنیت ملی برگزید.


'این شخص دارای سیاست های ماجراجویانه نظامی بود و در حال حاضر طبل جنگ علیه کره شمالی و ایران را به صدا در می آورد. به نطر می رسد که آمریکا پس از 15 سال از حمله به عراق، وسوسه وارد شدن به جنگ دیگری دارد.'


پلیتیکا تصریح کرد: آمریکایی ها در 9 آوریل 2003(20 فروردین81) وارد بغداد شدند و در همان روز عراقی ها در پایتخت خود مجسمه صدام حسین را تخریب کردند و او (صدام) نیز در ماه دسامبر (آذر) همان سال دستگیر و پس از محاکمه اعدام شد.


'آمریکا هرگز سلاح های کشتار جمعی در عراق را که دلیل حمله به این کشور بود، نیافت و همچنین موفق به ارائه سندی در مورد داشتن ارتباط عراق با اقدام تروریستی 11 سپتامبر (20شهریور) نشد. واشنگتن جنگ علیه بغداد را نیز در این خصوص توجیه کرده بود.'


پلیتیکا نوشت: معلوم شد که جورج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا و تونی بلر نخست وزیر انگلیس در آن زمان بر اساس اطلاعات دروغین مبنی بر وجود سلاح های کشتار جمعی و همچنین ارتباط داشتن بغداد با القاعده وارد جنگ علیه عراق شدند.


'جنگ در عراق نیم میلیون قربانی برای این کشور داشت (بر اساس برخی منابع حتی یک میلیون نفر).'


پلیتیکا در ادامه این گزارش نوشت، عراق پس از سرنگونی رژیم صدام حسین با معضلات اقتصادی، فساد مالی و خواسته کردهای عراق برای استقلال و حمله گروه تروریستی داعش مواجه شد.


این روزنامه افزود، پس از جورج بوش که «باراک اوباما» حکومت را در آمریکا به دست گرفت پایان جنگ و عقب نشینی نیروهای این کشور از عراق اعلام شد، هر چند که پس از آن نیز حضور نظامی آمریکا در عراق ادامه داشته است.


این روزنامه نوشت: اوباما در سال 2014 مجبور شد بخاطر اشغال مناطق وسیعی از عراق توسط داعش، گروهی که به یقین ناشی از نتیجه تجاوز واشنگتن به عراق بوده است، بخشی از نظامیان آمریکایی را از این کشور خارج کند.


پلیتیکا نوشت: ترامپ با این استدلال که واشنگتن در 17سال اخیر از زمان ورود به افغانستان در سال 2001 و در جنگ های شرق میانه هفت هزار میلیارد دلار خرج کرده و چیزی عایدش نشده،اخیرا از عقب نشینی نیروهای امریکا از سوریه خبر داده است.


'با این وجود مشخص نیست، ترامپ چطور می تواند با داشتن مشاور جدید امنیت ملی خود مانند بولتون که سیاست های جنگ جویانه دارد، وعده های صلح آمیزش را عملی کند.'


این روزنامه افزود: بولتون به عنوان سفیر اسبق امریکا در سازمان ملل از زمان خروجش از این سازمان، برای موسسه های با نفوذ و روزنامه های برجسته مقاله می نوشت، اکنون فرصتی بدست آورده تا مجددا سیاست خارجی و امنیتی آمریکا را طراحی کند.


روزنامه پلیتیکا در پایان این گزارش نوشت: آیا کسی که برای اقدامات و اتفاقات ناگوار در سواحل رودخانه فرات در عراق افسوس و توبه نخورد، به زودی آمریکا را در جنگی علیه کره شمالی و ایران روانه می کند؟ آیا می تواند کاخ سفید را برای حمله جدید نظامی متقاعد کند؟ اگر موفق به انجام چنین کاری شود، نشان داده خواهد شد که او تنها کسی نیست که نمی تواند از اشتباه هات خود درس عبرت بگیرد.

 
منبع: ایرنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین