|
|
امروز: جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۲
کد خبر: ۲۰۸۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳
افزایش بهره‌وری کشاورزی و صنعت مورد توجه قرار گرفته تا از آب محدود، بیشترین استفاده را در کشاورزی انجام دهیم، خوشبختانه جهاد کشاورزی در این خصوص فعال شد و مردم نیز همکاری خوبی انجام دادند و آثار آن روی چاه‌های منطقه مشهود است.
 معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: احیای دریاچه ارومیه حتما انجام می‌گیرد و این موضوع نمی‌تواند از دستور دولت‌های ایران حذف و یا کنار گذاشته شود، حتی در صورت لزوم میلیاردها دلار اعتبار خارجی برای انتقال آب از خارج کشور اختصاص می‌دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، اسحاق جهانگیری در بازدید از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان این‌که «حیات بخش وسیعی از مردم کشورمان به دریاچه ارومیه وابسته است» اظهار کرد: ایران در هیچ شرایطی نمی‌تواند نسبت به دریاچه ارومیه بی‌تفاوت باشد و با اطمینان به مردم منطقه می‌گویم که کمترین دغدغه‌ای در این بخش نداشته باشید، البته مسیر کار دشوار و سخت بوده که مردم باید به دولت کمک کرده و در اجرای طرح‌ها همراه دولت باشند تا دریاچه ارومیه در حد قابل قبول احیا شود.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص اعتبارات دریاچه ارومیه، تصریح کرد: طبق گزارشات سال گذشته ۴۵ درصد از اعتبارات دریاچه ارومیه اختصاص یافته که تقریبا برابر با تخصیص بودجه برای کل طرح‌های عمرانی کشور است. در نظر داریم امسال کم بودن تخصیص اعتبارات سال گذشته را جبران کنیم.

جهانگیری با بیان این‌که «دریاچه ارومیه از زمان آغاز به کار دولت در سال ۹۲ یکی از دغدغه‌های مهم مردم کشور و به ویژه استان‌های آذربایجان غربی و شرقی بود» بیان کرد: تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه با مسئولیت معاون اول رییس جمهور جزو اولین مصوبات دولت یازدهم بود که بعد از تشکیل این ستاد تصمیمات مهمی در آن اتخاذ شد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: انتقال آب حتی از دریای خزر و خارج از کشور به دریاچه ارومیه از بحث‌های ابتدایی ستاد احیا بود و این موضوع همچنان در دستور کار است و مشاور خارجی نیز برای انجام مطالعات پیش بینی شده تا امکان انتقال آب از سایر حوزه‌ها به حوزه‌ی دریاچه ارومیه را بررسی کنند، البته برخی کارشناسان با انتقال آب از حوزه‌ای به حوزه‌ی دیگر مخالف بوده و تاثیر آن را برای احیای دریاچه مهم نمی‌دانند.

وی در خصوص سایر اقدامات انجام گرفته برای احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: افزایش بهره‌وری کشاورزی و صنعت مورد توجه قرار گرفته تا از آب محدود، بیشترین استفاده را در کشاورزی انجام دهیم، خوشبختانه جهاد کشاورزی در این خصوص فعال شد و مردم نیز همکاری خوبی انجام دادند و آثار آن روی چاه‌های منطقه مشهود است.

جهانگیری افزود: برخی چاه‌های غیرمجاز مسدود شد و منابع قابل توجه برای انتقال بخشی از آب رودخانه‌هایی که جلوی آن‌ها سد احداث شده به دریاچه ارومیه، در نظر گرفته شده و پیشرفت طرح خوب بوده است و امیدوارم با اجرای نهایی آن سالانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب جدید به دریاچه منتقل شود.

جهانگیری با اشاره به مصوبه دولت برای انتقال پسماند تصفیه شده‌ی شهرهای اطراف دریاچه ارومیه به دریاچه، گفت:  خوشبختانه طرح‌های خوبی در این خصوص در تبریز و ارومیه در حال انجام است، البته محدودیت اعتبارات برای این طرح‌ها گزارش  شده است.

وی ادامه داد: روزی که برای اجرای طرح‌ها تصمیم گیری می‌شد، نفت بشکه‌ای ۱۰۰ دلار بود که درآمد نفتی در ادامه کاهش یافت و به همان اندازه روند اجرای برخی از طرح‌ها طولانی شد، به هر حال این طرح‌ها انجام می‌گیرد و از تبریز ۱۲۰ میلیون مترمکعب و از ارومیه ۵۳ میلیون مترمکعب آب به دریاچه سرازیر خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این‌که «مسیر رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه لای‌روبی شده است» بیان کرد: مواقع بارندگی آب از مسیر رودخانه‌ها با کمترین معطلی به سمت دریاچه سرازیر می‌شود و خوشبختانه تراز دریاچه در وضع خوبی قرار دارد ولی نسبت به برنامه پیش‌بینی شده کمی عقب هستیم.

وی اظهار کرد: حضور در آذربایجان شرقی و بازدید از دریاچه ارومیه در روزهای ابتدای سال ۹۷ برای‌مان توفیق بود.

جهانگیری با تبریک ۱۲ فروردین، اظهار کرد: دوازدهم فروردین سالروز استقرار جمهوری اسلامی با رای قاطع مردم است که این روز را خدمت مردم تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم با تلاش‌های مسئولان و مردم شاهد پیشرفت کشور و به ویژه استان‌های آذربایجان شرقی و غربی باشیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین