|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۷
کد خبر: ۲۰۷۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۵
دولت ترامپ هفت شرکت پاکستانی را به دلیل تجارت در بخش هسته ای و به بهانه آنچه تهدید امنیت ملی و منافع سیاسی آمریکا نامیده می شود، تحریم کرد.
 دولت ترامپ هفت شرکت پاکستانی را به دلیل تجارت در بخش هسته ای و به بهانه آنچه تهدید امنیت ملی و منافع سیاسی آمریکا نامیده می شود، تحریم کرد.

 رسانه های پاکستانی امروز دوشنبه نوشتند:هدف از تحریم شرکت های پاکستانی افزایش فشار بر این کشور از سوی دولت ترامپ است.

گفتنی است این اقدام واشنگتن موضوع پیوستن پاکستان به گروه توزیع کنندگان مواد هسته ای (NSG) را با مشکل مواجه می کند.

اداره صنعت و امنیت آمریکا با انتشار فهرستی مدعی شد که تمامی این هفت شرکت پاکستانی صراحتا در فعالیت های خطرناک دست داشته که متقابلا برای امنیت ملی و منافع سیاسی آمریکا نیز مخاطره انگیز محسوب می شود.
در مجموع 23 نهادی که لیست تحریم های آمریکا قرار گرفته است علاوه بر چند شرکت پاکستانی 15 سازمان از جمله سودان جنوبی و شرکت های سنگاپوری نیز به چشم می خورد.

در این میان سه شرکت پاکستانی از هفت شرکت این کشور متهم به انجام فعالیت های هسته ای غیرایمنی شده، دو شرکت دیگر متهم به فراهم کردن مواد هسته ای به دیگر شرکت هایی که قبلا در لیست تحریم قرار گرفته اند.

دولت پاکستان در ماه می 2016 در قالب ارسال درخواست رسمی به رئیس گروه تامین کنندگان مواد هسته ای (NSG)، رسما خواستار عضویت در این گروه شد.

پاکستان یکی از قدرت های هسته ای جهان به شمار می رود و گزارش های مختلف حاکی است که این کشور حدود 120 کلاهک هسته ای در اختیار دارد.

گروه تامین کنندگان مواد هسته ای در سال 1974 و پس از نخستن آزمایش هسته ای هند ایجاد شد.

هدف از تشکیل این گروه که هم اکنون 48 کشور جهان عضو آن هستند، تامین مواد هسته ای مورد نیاز کشورها با اهداف صلح آمیز است. اگر چه تمامی 48 کشور عضو این گروه از امضا کنندگان پیمان ان.پی.تی (منع گسترش سلاح های هسته ای) هستند، اما هند که ازمدت ها پیش متقاضی پیوستن به این گروه است، گفته است که عضویت در گروه تامین کنندگان مواد هسته ای، مستلزم عضویت در ان.پی.تی نیست.

پاکستان و هند هیچیک پیمان ان.پی.تی را امضا نکرده اند.

هند نیز پیش از پاکستان به دنبال عضویت در این گروه بین المللی بوده است و برخی ناظران معتقدند که اقدام پاکستان مبنی بر درخواست رسمی برای عضو در گروه یاد شده، صرفا مانع تراشی در برابر مسیر ملحق شدن احتمالی هند به این گروه است زیرا آمریکا تا حدودی با پیوستن هند به گروه تامین کنندگان مواد هسته ای موافق است اما چین ملاحظاتی در این زمینه دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین