|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷
کد خبر: ۲۰۷۲۷۸
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲
بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان معتقد است که تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه کار سختی برای صعود از گروهش خواهد داشت.
بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان معتقد است که تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه کار سختی برای صعود از گروهش خواهد داشت.

به گزارش تسنیم، مهدی مهدوی‌کیا در گفت‌وگو با برنامه گل بزن در خصوص گلی که به آمریکا زد، اظهار داشت: یک لحظه‌هایی هست که هیچ وقت از یاد نمی‌رود و در زندگی ورزشی من هم آن صحنه از یادم نمی‌رود. من هم آن زمان جوان بودم و زدن آن گل به آمریکا در 20، 21 سالگی در جام جهانی با آن همه مسائل و حواشی که قبل از بازی بود، فراموش نشدنی است. من خیلی خوشحالم، چون آن لحظه برای من و فوتبال ایران لحظه خوبی بود.

وی افزود: اگر بیشتر بخواهم درباره آن گل صحبت کنم، استارتی بود که از وسط زمین زده شد، چند ثانیه‌ای منتظر توپ بودم، بعد از وسط زمین با مدافع حریف حرکت کردیم. تمام هدف من گل کردن آن توپ بود و تمام تمرکزم روز دروازه‌بان و دروازه بود. بعدها که فیلم بازی را دیدم، متوجه شدم که علیرضا منصوریان هم در طرف دیگر من است، اما من آنقدر تمرکزم روی دروازه بود، اصلاً او را ندیده بودم. خیلی خوب بود و تصمیم خوبی هم گرفتم که با روی پا و محکم ضربه زدم، چیزی است که فراموش نمی‌کنم.

کاپیتان پیشین تیم ملی در پاسخ به این سؤال که تیم ملی در جام جهانی 98 فرانسه با تیم ملی فعلی چه تفاوت‌هایی دارد، گفت: تیم‌ها را که نمی‌توان با هم مقایسه کرد. در هر زمان یک سری بازیکنان هستند که تأثیرگذار هستند. تیم 98 یکی از کامل‌ترین تیم‌ها بود، ستاره‌های بزرگی در این تیم بودند، یکی از دوره‌های خوب فوتبال ما بود و در هر پستی یکی از بهترین بازیکن‌های ایران را داشتیم. در خط دروازه احمدرضا عابدزاده را داشتیم و در خط حمله دو نفر از بهترین مهاجمان تاریخ ایران یعنی علی دایی و خداداد عزیزی را داشتیم. کریم باقری، حمید استیلی و... را در تیم ملی آن دوره داشتیم و تیم کاملی بود.

مهدوی‌کیا ادامه داد: به نظرم اگر ما در آن زمان یک مقدار تجربه بین‌المللی‌مان بیشتر بود، همان چیزی که اکنون در تیم ملی دیده می‌شود، شرایط فرق می‌کرد. آن موقع به جز دو سه نفر که آنها هم تازه یک سال بود به فوتبال آلمان رفته بودند، تجربه بین‌المللی ما کمتر بود. با این حال اگر تیم الان را با تیم 98 مقایسه کنیم، تجربه بین‌المللی بازیکنان فعلی تیم ملی با توجه به حضورشان در فوتبال اروپا و خارج از ایران بیشتر از تیم 98 است. با این حال آن موقع تیم ما قوی بود و اگر بیشتر به خودمان و به توانایی‌های‌مان اعتماد می‌کردیم حتی می‌توانستیم از گروه‌مان صعود کنیم. ما آن موقع بازی خیلی خوبی را مقابل یوگسلاوی انجام دادیم، و با نتیجه نزدیک و روی اشتباه فردی باختیم. مقابل آلمان هم بازی خیلی خوبی انجام دادیم و تیم فعلی تنها فرقی که دارد، تجربه بین‌المللی بیشتر است.

وی در خصوص اینکه تیم آکادمی کیا چه شرایطی دارد و تاکنون چه افتخاراتی با این تیم کسب کرده است، خاطرنشان کرد: در مورد آکادمی کیا، باید بگویم طرحی داشتیم که سال‌ها در ذهنم بود. با توجه به اینکه 11 سال در آلمان بازی کرده بودم، هر زمان برای تعطیلات به ایران می‌آمدم، با این سؤال مواجه می‌شدم که جوان‌های ما چرا با وجود استعدادی که دارند، اما به دلیل مشکلات مالی نتوانسته‌اند استعداد خودشان را نشان بدهند. با وجود مشکلاتی که در فوتبال پایه ایران وجود دارد، تصمیم گرفتم جایی را به وجود بیاورم تا نوجوانانی که از نقاط محروم کشور یا از خانواده‌های ضعیف هستند را جمع کنم و به آنها آموزش صحیح فوتبال را بدهم. چون من اعتقاد دارم که باید فوتبال را از سنین پایین آموزش بدهیم و برای اولین بار در ایران آموزش فوتبال را از سن 11 سال شروع کردیم و تیمی زیر 11 سال تشکیل دادیم و در تورنمنت بین‌المللی هم حاضر شدیم که این کار در ایران سابقه نداشت. هدف این بود که بازیکنان آکادمی وقتی به سن 17، 18 سالگی می‌رسند بالای 200 بازی بین‌المللی با تیم‌های مطرح دنیا داشته باشند و اکنون بعد از سه سال فکر می‌کنم بخشی از راه را رفتیم و بازیکنانی که در این آکادمی بازی می‌کنند 40، 50 بازی بین‌المللی خوب مقابل تیم‌هایی چون بارسلونا، بایرن مونیخ، هامبورگ و خیلی از کشورهای اروپایی بازی کرده‌اند، در حالی که هنوز زیر 15 سال هستند.

مدیر تیم آکادمی کیا یادآور شد: هدف این بوده که فوتبالیست‌های بین‌المللی تربیت کنیم و این بازیکنان به فوتبال ایران خدمت کنند. راه سختی هم در این سه سال گذشته داشتیم و سختی‌هایی بوده است. در ایران داشتن منابع مالی بسیار مهم است و همه به دنبال سرمایه‌گذاری در تیم بزرگسالان هستند و کسی به سرمایه‌گذاری در فوتبال پایه فکر نمی‌کند. با این حال برخی دوستان هستند که در این راه به ما کمک کردند و هدف ما هم این است که این بازیکنان را به زودی به فوتبال ایران معرفی کنیم.

مهدوی‌کیا در واکنش به این سؤال که آیا در تأمین منابع مالی یا حمایت‌های دیگر فدراسیون فوتبال یا باشگاه‌های مختلف قدمی برداشته‌اند یا نه، گفت: ما هیچ حمایتی نداشتیم و بیشتر کار شخصی بوده و یک سری دوستان کمک کرده‌اند. در راه‌مان یک سری اسپانسر هم داشته‌ایم که آن هم صد درصدی و قطعی نیستند که چند سال در کنارمان باشند. مشکلات زیادی است و اداره کردن 70، 80 نفر بچه در طول سال و دو سه سفر خارجی با 60، 70 بازیکن به خارج از کشور هزینه‌های سنگینی دارد که ما تا به الان تحمل کرده‌ایم و کار سختی است.

وی در خصوص اینکه آیا اکنون در آکادمی کیا بازیکن به خصوصی وجود دارد که آینده بسیار خوبی داشته باشد و بتواند برای تیم ملی بازی کند و بخواهد در خصوص او صحبت کند، اظهار داشت: هدف ما قطعاً این است که همه این بازیکنان بزرگ شوند و به فوتبال ایران و تیم ملی کمک کنند. من نمی‌توانم اسم ببرم، چون تازه آنها زیر 15 سال هستند و اسمی نبریم که شرایطی به وجود نیاید. با این حال شک نکنید از این آکادمی در آینده بازیکنان بزرگی بیرون می‌آیند و به فوتبال ایران خدمت می‌کنند، چون ما استعدادیابی می‌کنیم و در حال کار کردن با این بازیکنان هستیم. مربیان بزرگی هم به آکادمی آورده‌ایم و مربی هامبورگ برای آموزش در آکادمی ما کار کرد. حتی سال گذشته خیلی از مربیان هامبورگ را به آکادمی‌مان دعوت کردیم و خیلی از مربیان جوان را برای آموزش به صورت رایگان دعوت کردیم و بازیکنان ما را هم تمرین داد و اکنون سرمربی تیم هامبورگ شده است. مربی دروازه‌بانی و بدنسازی تخصصی آورده‌ایم و کار نویی را انجام می‌دهیم تا فوتبالیست‌های ما با فوتبال روز دنیا آشنا شوند. همانطور که گفتم سالی یکی دو بار هم خودمان را با تیم‌های بزرگ اروپایی مقایسه می‌کنیم و قطعاً در چند سال آینده فوتبالیست‌های خیلی بزرگی از این آکادمی بیرون می‌آیند.

وی درباره سؤالی در خصوص علیرضا جهانبخش که برای رفتن به فوتبال اروپا او را کمک کرده است، گفت: کمی به گذشته برگردیم، زمانی که علیرضا جهانبخش در تیم داماش بود و به عنوان بازیکن جوان به تیم ما اضافه شد و من شش ماهی در تیم داماش حضور داشتم. از همان روز اول می‌دانستم که علیرضا توانایی و قابلیت زیادی دارد. زمانی که من از داماش رفتم فضا هم برای او باز شد، یک سال در داماش بازی کرد و درخشش خوبی داشت. از همان زمان ارتباط خوبی داشت و مشورت‌های خوبی می‌گرفت. یادم می‌آید که آن زمان مشورت گرفت، چون یک پیشنهاد داخلی خوب داشت و یک پیشنهاد هم از تیمی در هلند داشت که تیم چندان بزرگ و مطرحی محسوب نمی‌شد. به او گفتم من خودم هم از همین راه شروع کردم، در فوتبال آلمان به تیمی مثل بوخوم رفتم که تیمی کوچک بود. گفتم رفتنت به هلند اتفاق خوبی است و بعد از دو سه سال به تیمی بزرگ‌تر می‌روی و همین اتفاق هم افتاد.

بازیکن پیشین تیم ملی ادامه داد: روزی که علیرضا جهانبخش به تیم نایمخن رفت، من به هلند رفتم و فکر می‌کنم یکی از معدود بازیکنانی بود که رفتم از نزدیک کارش را دیدم، او بود. یک بار دیگر به او مشورت دادم، اینکه زودتر زبانش را کامل کند و تجربیاتی که خودم در فوتبال آلمان داشتم را در اختیارش قرار دادم. مشاوره‌های خوبی هم کنار او هستند، مانند آقای هاشمی‌مقدم و دیگر دوستانی که در هلند هستند. با این حال همچنان از من مشورت می‌گیرد و روزی هم که از آلکمار پیشنهاد داشت، با من صحبت کرد و گفت یک پیشنهاد خارج از هلند دارد و پیشنهاد دیگرش هم از آلکمار است. به او گفتم که بهتر است در فوتبال هلند بماند و هنوز باید پیشرفت خودش را بیشتر کند، چون دو سه سال با فوتبال هلند آشنا شده است. او همین کار را کردم، به آلکمار رفت و بعد از دو سه سال اکنون جهش خوبی کرده و جزو دو سه بازیکن برتر فوتبال هلند است. دو سه هفته پیش هم از نزدیک بازی آنها را دیدم و خوشبختانه همیشه با هم در تماس هستیم، جهانبخش مشورت می‌گیرد و برای او خوشحال هستم. امیدوارم که بعد از جام جهانی هم او را در تیم بزرگ‌تری ببینیم، چون جهانبخش اکنون به سطحی رسیده که به نظرم وقت آن است به تیمی بزرگ‌تر و لیگی معتبرتر برود.

مهدوی‌کیا در خصوص اینکه سرمربی آلکمار از علاقه جهانبخش به حضور در بوندس‌لیگا صحبت کرده بود و آیا نوع بازی این بازیکن با فوتبال آلمان همخوانی دارد یا نه، اظهار داشت: بله، او فوتبالیست توانمندی است. سرعت و قدرت دربیل‌زنی دارد، گلزن و گل‌ساز است و برای فوتبالیستی که می‌خواهد در سمت راست بازی کند، تمام فاکتورها را دارد. به نظرم بعد از سه سال حضور در آلکمار نیاز به سکوی دیگری دارد که باید به تیمی بزرگ‌تر و لیگی بزرگ‌تر برود که احتمالاً بعد از جام جهانی هم این تصمیم گرفته شود.

وی در واکنش به این مسئله که چرا سال‌هاست بازیکنان ایرانی کمتر به فوتبال اروپا می‌آیند، گفت: یک سد بزرگی که وجود دارد، مربوط به بازیکنان غیر اروپایی می‌شود که قبل از سن 18 سال نمی‌توانند به فوتبال اروپا بیایند. بعد از آن هم فقط با قرارداد حرفه‌ای می‌توانند بیایند که این مانعی برای بازیکنان ایرانی است که غیر اروپایی محسوب می‌شوند. نه اینکه کار را رها کنیم، اما در چند سال اخیر آنقدر ستاره در فوتبال ما متولد نشده است. زمانی 13، 14 بازیکن ایرانی در بوندس‌لیگا بودیم، اما اکنون برعکس شده و 13، 14 بازیکن ژاپنی در بوندس‌لیگا هستند و حتی یک بازیکن ایرانی هم نیست و این نشان می‌دهد یک جای کار ما غلط است. با این حال بازیکن زیر 18 سال ایرانی نمی‌تواند به فوتبال ایران بیاید که این خودش مانع بزرگی است، راه برای بازیکنان جوان باز نیست، اما حضورمان در جام جهانی می‌تواند مهم باشد، اگر فوتبالیست‌های ما در جام جهانی درخشش داشته باشند، این راه باز  می‌شود که سه چهار بازیکن به بوندس‌لیگا بیایند، دو سه بازیکن به لیگ برتر انگلیس و اسپانیا بروند. رسماً چند سالی است که هیچ فوتبالیست ایرانی را در سطح اول فوتبال ایران نمی‌بینیم و این برای فوتبال ما خوب نیست.

مربی باشگاه هامبورگ درباره اینکه به عنوان اسطوره فوتبال هامبورگ کار مربیگری‌اش را در این باشگاه آغاز کرد و تاکنون چه تجربه‌ای داشته است، خاطرنشان کرد: در مورد بحث مربیگری، می‌دانید که دوست داشتم مثل زمانی که فوتبال را شروع کردم، از پایه کارم را شروع کنم و علم آن را فرابگیرم. به همین دلیل به بخش آکادمی باشگاه هامبورگ آمدم و مربی اختصاصی بخش حمله شدم. از جمله بخش‌هایی که خودم توانایی داشتم ضربات ایستگاهی، کرنرها، بخش هجومی، آموزش مهاجمان و تجربه خوبی در دو سال و نیم اخیر برای من بوده است. اینکه فوتبال آلمان چه شده که در این چند سال پیشرفت کرده را اینجا یاد گرفته‌ام و اکنون بعد از دو سال و نیم می‌دانم که چه اتفاقاتی در فوتبال پایه باید رقم بخورد تا پیشرفت حاصل شود. این تجربیات را هم به آکادمی خودمان در فوتبال ایران انتقال می‌دهیم. من دوره مدرک B مربیگری را دیده‌ام و سال آینده نیز مدرک A را می‌گیرم.

مهدوی‌کیا با اشاره به تغییر و تحولاتی که در چند روز گذشته در باشگاه هامبورگ رقم خورده است، گفت: سرمربی تیم هامبورگ اخراج شد و سرمربی تیم زیر 21 سال به رده بالاتر رفت. جابه‌جایی صورت گرفت و در کنار بخش اختصاصی که با بازیکنان زیر 19 سال انجام می‌دادم، به عنوان کمک مربی تیم زیر 16 سال هم انتخاب شده‌ام و با سباستین که از همبازیان خودم در هامبورگ بود کار را تا آخر فصل انجام خواهیم داد. آقای وحید هاشمیان هم کنار ما در باشگاه حضور دارد و به عنوان کمک مربی زیر 17 ساله‌ها فعالیت می‌کند. تجربه بسیار خوبی است و ما تجربیات خوبی را کسب می‌کنیم، ضمن اینکه در کلاس‌های مربیگری خوبی هم شرکت می‌کنیم. من هفته گذشته به عنوان نماینده باشگاه هامبورگ در یکی از کلاس‌های تخصصی برای فوتبال زیر 15 سال که توسط فدراسیون آلمان در برلین برگزار می‌شد حضور داشتم. به همین دلیل است که فوتبال آلمان در چند سال اخیر تا این اندازه پیشرفت کرده، چون آنها برای همه چیز برنامه‌ریزی دارند و کار می‌کنند. هیچ چیز شانسی نیست و باید برای پیشرفت کار کرد و در فوتبال آلمان که هیچ چیز شانسی نیست و می‌بینید که هر دوره در جام جهانی جزو چهار تیم برتر هستند و واقعاً کار می‌کنند. این تجربیات باعث می‌شود ما در آینده به فوتبال خودمان و به سطح ملی نیز کمک کنیم.

وی درباره اینکه فکر می‌کند روزی برسد که با وحید هاشمیان در زمینه مربیگری همکاری‌هایی در فوتبال ایران داشته باشند، اظهار داشت: چرا که نه، من با وحید دوستی خوبی از سال‌ها پیش داشتم. با هم همبازی بودیم و اکنون نیز همکار هستیم و رابطه نزدیکی داریم. آقای وحید هاشمیان از مربیان موفق خواهد شد، چون اصولی کارش را دنبال کرده و دنبال می‌کند. امیدوارم تجربیات او در زمینه باشگاهی و ملی ما کمک کند و امیدوارم در آینده به فوتبال ما کمک شود، آینده را نمی‌توان پیش‌بینی کرد، اما امیدوارم این اتفاق بیفتد.

کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در واکنش به این مسئله که چه نظری در خصوص گروه ایران در جام جهانی دارد، گفت: گروه ما در جام جهانی با توجه به حضور اسپانیا، به عنوان قهرمان جام جهانی، پرتغال به عنوان قهرمان اروپا و مراکش به عنوان قهرمان اروپا، گروهی بسیار سخت و در اصل گروه قهرمان‌هاست. به نظرم بازی اول بازی سرنوشت ماست و اگر بتوانیم از سد مراکش عبور کنیم، نقطه امیدی به وجود می‌آیند که حتی به مرحله بعدی صعود کنیم. با این حال کار بسیار سختی است و فکر می‌کنم دو بازی بعدی با روش بازی ما همخوانی دارد، اینکه بخواهیم دفاع کنیم و مانند جام جهانی قبلی و بازی با آرژانتین روی ضد حمله کار کنیم. تا زمانی که از این تیم‌ها گلی دریافت نکنیم، بازی به سود ماست و با این حال باید ببینیم آقای کی‌روش چه تاکتیک‌هایی را برای این بازی‌ها در نظر می‌گیرد، اما کار سختی است.

مهدوی‌کیا درباره شرایط تیم ملی ایران با سایر تیم‌هایی که راهی جام جهانی شدند، اظهار داشت: صعود ما خوب بود و جزو اولین تیم‌هایی بود که به جام جهانی صعود کردیم. ما ساختار دفاعی خوبی داشتیم و تا روز آخر بازی‌های مقدماتی گلی را دریافت نکرده بودیم و این نشان می‌دهد مربی تیم ما روی ساختار دفاعی کار کرده است. شاید گل‌های کمی زدیم، اما امیدوارم در بخش حمله هم شرایط ما بهتر شود و حتی در جام جهانی بتوانیم در بخش حمله هم خوب کار کنیم. تیم خوب است و شرایط خوبی پیدا کرده و بازیکنان جوان به تیم ملی اضافه شده‌اند. همانطور که گفتم امیدوارم با برنامه‌های آقای کی‌روش بتوانیم در جام جهانی نیز موفق ظاهر شویم.

وی در پاسخ به این سؤال که به نظر او ایران می‌تواند از گروهش در جام جهانی صعود کند یا نه، تصریح کرد: کار خیلی سختی است و فوتبال قابل پیش‌بینی نیست. هر اتفاقی ممکن است رقم بخورد، اما کار سخت است. اینکه ما اسپانیا و پرتغال را در گروه‌مان داریم و حتی مراکش که حریف سختی است. شاید خیلی‌ها فکر کنند که مراکش حریف ساده‌ای برای ما باشد، اما وقتی آنها در فینال جام ملت‌های آفریقا چهار گل به نیجریه می‌زنند، قطعاً کار راحتی مقابل آنها نداریم. چند بازیکن مراکش را در فوتبال اروپا دیده‌ام که آنها واقعاً بازیکنان خوب و با کیفیتی هستند. با این حال فکر می‌کنم که اگر بخواهیم به دور بعدی صعود کنیم، کار بسیار سختی خواهیم داشت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین