|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۲
کد خبر: ۲۰۵۸۸۰
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۰
سینوزیت شایع‌ترین نوع عفونت تنفسی در زمستان و در اکثر موارد خوش خیم است. سینوزیت در واقع التهاب بافت سینوس‌هاست.
 سینوزیت شایع‌ترین نوع عفونت تنفسی در زمستان و در اکثر موارد خوش خیم است. سینوزیت در واقع التهاب بافت سینوس‌هاست.

امروزه می‌دانیم که چاقی یا اضافه‌وزن می‌تواند برای ما عواقب جدی و ناخوشایندی مثل ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی از سرطان‌ها داشته باشد. با این‌حال یکی از مطالعات اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیا، خطر جدیدتری را نشان می‌دهد. براساس گزارشی که از این مطالعه در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، چاقی می‌تواند فرآیند پیری کبد را سریع‌تر کند.

محققان در این مطالعه، حدود یک هزار و ۲۰۰ نمونه از بافت‌های انسانی را بررسی کردند که ۱۴۰ موردشان را نمونه‌های کبد تشکیل می‌دادند. از طرف دیگر، عواملی مثل قد، وزن و شاخص توده بدن (BMI) نیز در نظر گرفته شد.

نتایج نهایی نشان داد که سن بیولوژیکی کبد به‌ازای هر ۱۰ واحد اضافی BMI، ۳.۳ سال افزایشسینوزیت شایع‌ترین نوع عفونت تنفسی در زمستان و در اکثر موارد خوش خیم است. سینوزیت در واقع التهاب بافت سینوس‌هاست. سینوس‌ها حفره‌های مملو از هوا در استخوان‌های جمجمه و صورت هستند. هر سینوس با استخوان‌های جمجمه و صورت از طریق حفرات ریزی که از درون آن ترشحات سینوس‌‌ها خارج می‌شود ارتباط برقرا می‌کند.

در هر طرف صورت ۴ عدد سینوس وجود دارد: سینوس فکی، پیشانی، اسفنوئید و غربالی. شایع‌‌‌ترین نوع سینوزیت مربوط به سینوس فک بالاست اما باقی سینوس‌‌ها هم می‌توانند درگیر این مسئله شوند. زمانی سینوس حاد می‌شود که علایم مربوطه بیش از چند هفته ادامه‌دار شود و اگر بیش از ۲ ماه ادامه یابد سینوزیت مزمن است.

چرا دچار سینوزیت می‌شویم؟
دلیل بروز سینوزیت عفونت ویروسی یا باکتریایی است. وقتی باکتری‌‌ها در سینوس تجمع می‌کنند، بافت ناحیه ملتهب و حساس شده و چون راه ترشح بسته می‌شود باکتری‌ها در مکان رشد کرده و تکثیر می‌شوند. عفونت گوش میانی، عفونت‌های باکتریایی، آلرژی، پولیپ بینی، بینی منحرف، آبسه دندان و آلودگی هوا هم می‌تواند از دیگر دلایل سینوزیت باشد.

علایم:
درد در ناحیه صورت، سر دردهای پراکنده، تب خفیف، احساس فشار در گیجگاه ، گرفتگی بینی و عطسه و آبریزش از علایم عمومی است.
علایم بر حسب نوع سینوس درگیر می‌تواند متفاوت باشد. سینوزیت پیشانی باعث درد به شکل ضربه در بالا یک چشم شده و همراه با تب بالا (بیش از ۳۸.۵ درجه سانتی گراد) و آبریزش بینی در یک طرف است. سینوزیت اسفنوئید سردرد عمیق در پشت چشم ایجاد می‌کند و درجه حرارت نیز بالا است. سینوزیت غربالی با تورم پلک و درد در چشم و تب خفیف همراه است.

درمان:
در صورتی که عفونت ویروسی باشد در ۷۵ درصد موارد بعد از چند هفته خود به خود درمان می‌شود اما برای تسکین علایم می‌توان از بخور یا آب نمک استفاده کرد. مصرف مسکن‌‌ها به کاهش سر درد کمک می‌کند و شستشوی بینی نیز موثر است. در صورتی که عفونت باکتریایی باشد آنتی بیوتیک موثر خواهد بود. طول درمان ۷ تا ۱۰ روز است. در صورتی که سینوزیت مزمن شود تنها راه درمان جراحی است. برداشتن پولیپ بینی و باز کردن مجاری سینوسی به درمان علایم مزمن کمک می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین