|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۱
کد خبر: ۲۰۵۸۵۱
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه فیلتر کردن تنها راه نیست، گفت: باید با تقویت پیام‌رسان بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی شرایطی را فراهم کرد تا مهاجرت از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه فیلتر کردن تنها راه نیست، گفت: باید با تقویت پیام‌رسان بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی شرایطی را فراهم کرد تا مهاجرت از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس امروز در جلسه خود به بررسی ایرادات گزارش وزارت اطلاعات درباره تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها پرداخت.
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این باره توضیح داد: در ابتدای این جلسه کریمی قدوسی درباره طرح اشکال رئیس مجلس بر گزارش تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها ناظر بر ضرورت توجه به گزارش وزارت اطلاعات از دوتابعیتی‌ها توضیحاتی ارائه داد. این توضیحات در این باره بود که با توجه به ایرادات مطرح شده هیات گزارش وزارت اطلاعات را بررسی کرده و با توجه به آن مواردی را اضافه کرده است.
وی افزود: بر این اساس اشکالات مطرح شده رفع شده است. گزارشی که در نهایت در صحن علنی قرائت خواهد شد.

نقوی حسینی همچنین با اشاره به گزارش بروجردی رئیس این کمیسیون از جلسه شورای امنیت کشور و مباحث مطرح شده در آن گفت: موضوع دیگر مطرح شده در جلسه امروز پیرامون بحث فضای مجازی و مسائل آن بود که رئیس مرکز ملی فضای مجازی به ارائه توضیحاتی پرداخت، جلسه‌ای که در آن نمایندگانی از وزارت اطلاعات و ناجا نیز حضور داشت.

فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در این جلسه گفت: با توجه به تحولات اساسی در فضای مجازی و تاثیرگذاری آن آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که هدایت فضای مجازی را به دست گیرند کما اینکه 70 درصد این فضا در اختیار آمریکایی‌ها است. آنها سعی می‌کنند چارچوب‌ها، ضوابط و قوانین حاکم بر آن را ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در سیاست‌گذاری فضای مجازی خدمات پایداری را تعریف کرده‌اند، افزود: آمریکایی‌ها اجازه ورود دولت‌ها را به این حوزه نمی‌دهند. در حال حاضر پنج شرکت بزرگ دنیا در حوزه آی‌تی فعال هستند از این رو می‌توان نتیجه گرفت فضای اقتصادی دنیا در حال انتقال به حوزه فضای مجازی و آی‌تی است.
وی با تاکید بر اینکه باید برای خدمات پایه جایگزین داشته باشیم، گفت: گروه‌های مرجع در حوزه‌های مختلف در فضای مجازی فعال هستند لذا فیلتر کردن تنها راه نیست. رشد و گسترش تلگرام در جامعه ما طبیعی نیست که این باعث بروز خطرات جدی شده است.

فیروزآبادی با بیان اینکه جرایم در این شبکه در حال افزایش است، گفت: اغلب این جرایم غیرقابل پیگیری هستند آن هم در شرایطی که مسئولیت‌پذیری در این فضا وجود ندارد. جمیع این شرایط نشان می‌دهد که باید پیامرسانی بومی تقویت و حمایت شود. نباید فضای مجازی را با الکترونیکی کردن فعالیت‌ها اشتباه گرفت.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر لزوم تصویب قوانینی در حوزه فضای مجازی گفت: با تصویب این قوانین پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند فعال شده و در ذیل آن شبکه‌های بومی نیز تقویت می‌شوند و در نهایت مهاجرت از تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی انجام شود.
در پایان این جلسه مقرر شد طرح‌های قانونی مورد نیاز برای مدیریت فضای عمومی تهیه و تصویب شده و اعتبارات لازم با توجه به خلأ سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تامین شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین