|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۲۰۵۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۸
در همین راستا 10 مورد اسناد استاندارد ملی ایران به انگلیسی ترجمه شده و در اختیار طرف عراقی قرار داده شده تا با بررسی آن، از استانداردهای ایران مطلع شود.
 نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران با هیاتی به سرپرستی اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری چهارشنبه گذشته با همراهی محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی ، سفر سه روزه به بغداد داشت.

در حاشیه این سفر نیره پیروزبخت در گفت و گو با ایرنا گفت: ایران و عراق در آستانه توافق بر سر 50 فقره استاندارد مشترک هستند که این 50 فقره، 80 درصد از کالاهای صادراتی کشورمان به عراق را در بر می گیرد.

به گفته وی، در همین راستا 10 مورد اسناد استاندارد ملی ایران به انگلیسی ترجمه شده و در اختیار طرف عراقی قرار داده شده تا با بررسی آن، از استانداردهای ایران مطلع شود.

وی اضافه کرد : در گفت وگو های خود با رییس سازمان استاندارد عراق پیشنهاد داده است که سازمان ملی استاندارد ایران آمادگی دارد تا در صورت عدم پذیرش استاندارد ملی کشورمان، براساس استانداردهای عراقی گواهی صادر کند.

وی خاطرنشان کرد : توافق بر سر استانداردها بین دو کشور برای اقلام صادراتی باعث برداشته شدن بسیاری از بروکراسی های اداری و تسریع در عبور کالاها از مرزهای دو کشور و تسهیل فعالیت های تجاری بین دو طرف می شود.

پیروزبخت خاطر نشان ساخت : در حال حاضر در سراسر دنیا، کنترل و صدور گواهی استاندارد در محل تولید کالا در کارخانه انجام شده و محموله صادراتی، پلمب شده و سپس راهی کشور مقصد می شود.

به گفته وی، مشکلی که هم اکنون بین دو کشور در حوزه تایید استاندارد کالاهای صادراتی وجود دارد این است که عراق چند سالی است که طی مناقصه ای که برگزار کرده، صدور گواهی استاندارد را به سه شرکت اروپایی واگذار کرده است.

پیروزبخت افزود : طبق این توافق، هر کشوری که قصد صادرات کالا به عراق دارد، طرف عراقی از این شرکت های اروپایی می خواهد که کالاها را از حیث استانداردهای تعریف شده، بازرسی و کنترل کرده و گواهی استاندارد صادر کند.

پیروزبخت با بیان اینکه ورود شرکت های اروپایی در امر بازرسی باعث طولانی شدن مسیر صدور گواهی نامه استاندارد می شود تاکید کرد: اگر توافق بر سر 50 فقره استاندارد بین دو کشور صورت گیرد، قطعا بخش زیادی از این بروکراسی های دست و پا گیر برداشته می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین