|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۹
کد خبر: ۲۰۵۰۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۴:۰۰
سماق به طور معمول در بازارهای خاورمیانه در دسترس است و به تدریج جای خود را در بین ادویه ها در فروشگاه های مواد غذایی باز کرد. سماق ها طعم فوق العاده ای به گوشت و وعده های غذایی گیاهی می بخشند، تحقیقات نشان می دهد که سماق ها در مواد غذایی به سلامت شما کمک می کنند.
سماق به طور معمول در بازارهای خاورمیانه در دسترس است و به تدریج جای خود را در بین ادویه ها در فروشگاه های مواد غذایی باز کرد. سماق ها طعم فوق العاده ای به گوشت و وعده های غذایی گیاهی می بخشند، تحقیقات نشان می دهد که سماق ها در مواد غذایی به سلامت شما کمک می کنند.

مزایای سلامتی سماق ها
آنتی اکسیدان ها یکی از مهمترین مزایای سلامت ادویه جات و ترشی جات هستند. سماق توانایی آنتی اکسیدانی فوق العاده ای را به خود اختصاص می دهد. این توانایی کاهش اثرات رادیکال های آزاد است که می تواند باعث سرطان، بیماری های قلبی و علائم پیری شود.

این آنتی اکسیدان ها علاوه بر خاصیت ضد التهابی که باعث از بین رفتن بیماری ها مانند بیماری های قلبی عروقی می شوند، عوارض جانبی بیماری قلبی را نیز کاهش می دهند. اثرات سودمند مصرف سماق برای بیماران دیابتی به اثبات رسیده است. یک مطالعه کشف کرد که مصرف روزانه آن در مدت سه ماه باعث کاهش خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می شود. علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، انواع سماق خوراکی دارای مزایایی دیگری نیز هستند که شامل بهبود کنترل گلیسمی، سطح کلسترول و سلامت قلبی عروقی می باشند.

آنتی اکسیدان ها در سماق
یک مطالعه منتشر شده در مجله بالینی کالج شیمی مواد غذایی در سال ۲۰۱۳، توانایی آنتی اکسیدانی سماق را با استفاده از تعدادی از مشخصات مختلف، از جمله FRAP، ORAC و PCL اندازه گیری کرد.

این مطالعه نشان داد که سماق عمدتا فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی را انجام داده است و اعلام کرد که سماق ها دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به بسیاری از سبزیجات و میوه های معمول هستند و خواص آنتی اکسیدانی قوی موجود در سماق به طور عمده به فلاونوئیدهایی مانند anthocyanins و دیگر فلاونوئیدها کشف شده مربوط شده که موجب کاهش سکته قلبی می شود.

تحقیقات دیگری که در ژورنال بیوشیمی مواد غذایی در آوریل ۲۰۱۴ منتشر شد، توانایی آنتی اکسیدانی عصاره سماق را با عصاره های تعدادی از ادویه جات و ترشی جات زغال اخته و زردچوبه مقایسه کرد. در میان ادویه جات و ترشی جات، سماق بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدان را داشت و بعد از آن لورل و زغال اخته است.

همانطور که شما قبلا می دانستید، آنتی اکسیدان ها مواد مفیدی هستند که رادیکال های مضر را خنثی می کنند، مولکول های نامنظم که باعث پیری و رشد بیماری می شوند. با این وجود مهم است که بدانیم که یافته های مطلوب مطالعات تحقیقاتی، همانند آنچه که در بالا توضیح داده شد، لزوما به این معنی نیست که این تاثیرات مثبت در انسان ها و حیوانات به صورت واقعی مشاهده می شود.گفته می شود شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه آنتی اکسیدان ها در سماق در واقع می توانند مزایای سلامتی برای انسان ها داشته باشند.

کنترل گلیسمی و کاهش سطح کلسترول
یک تحقیق که در مجله تحقیقات دارویی منتشر شده در پاییز سال ۲۰۱۴ ، نتیجه جالبی را گزارش کرد: بیماران دیابتی نوع ۲ ممکن است از مزایای سلامتی سماق برای رژیم غذایی خود بهره مند شوند. در پایان دوره آزمایشی ۳ ماهه، بیمارانی که در واقع ۳ گرم سماق به صورت روزانه مصرف کرده بودند میزان قند خون، آپولیپوپروتئین B (به اصطلاح کلسترول بد) و HbA1c بدنشان (یک نوع هموگلوبین تعیین شده برای تعیین غلظت گلوکز پلاسمای معمول در طول مدت زمان طولانی) به میزان قابل توجهی کاهش یافت. در پایان آزمایش، همچنین میزان TAC (ظرفیت آنتی اکسیدان کل) و apoA-I (عنصری از کلسترول خوب به اصطلاح) افراد افزایش یافت.

در یک تحقیق دیگر که در مجله ژورنال تحقیقات گیاهان دارویی در ژوئن ۲۰۱۳ منتشر شد، گروهی از دانشمندان ایرانی اثر بخشی و ایمنی داروی خاصی را در مورد دیابت ارزیابی کردند. این فرمول گیاهی شامل سماق و انار است و در خاورمیانه به عنوان یک درمان سنتی برای دیابت استفاده شده است. نه تنها این فرمول گیاهی هیچ عوارض جانبی را نشان نمی دهد بلکه در کاهش میزان قند خون ناشتا و بعد از غذا در بیماران دیابتی نوع ۲ موثر واقع می شود.

بهبود آترواسکلروز
همچنین یاد آوری می شود که سماق برای سیستم قلب و عروق شما مفید است، زیرا آنها از سطح بالای تانن های آنتی اکسیدانی تشکیل شده اند. محققان این مطالعات را انجام داده اند و تصمیم گرفته اند تا بررسی کنند که آیا سماق می تواند مانع از نابودی سلول های عضلانی نرم (VSMC) شود، یک روش که نقش کلیدی در پاتوژنز آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها) بازی می کند.

دانشمندان کاهش ۶۲٪ از بین رفتنVSMC در سلول های تحت درمان با تانن مشاهده کردند. آنها نتیجه گرفتند که تانن های استخراج شده از سماق ها دارای خواص ضد انعقادی قوی هستند و ممکن است به این دلیل مزایای بالقوه ضد آترواسکلروز را فراهم کنند. با این وجود، آنها پیش از انجام هر گونه نتیجه گیری قطعی در مورد مزایای سلامتی سماق ها در این زمینه، مطالعات بیشتر تحقیقاتی همچنان مورد نیاز است.

نحوه مصرف سماق
سماق با سبزیجات، گوشت بره کبابی، مرغ و ماهی مناسب است، شما همچنین می توانید آن را با ماست یا چیپس بخورید. همچنین به همراه نوشیدنی ها و یا سوپ آن را مصرف کنید.

سماق به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و در آشپزی خاورمیانه و مدیترانه ای به عنوان ادویه مصرف می شود.

بخش های متعددی از گیاه سماق – که شامل انواع توت ها، ریشه و برگ ها است – به عنوان درمان های محلی برای شرایط مختلف و مشکلات بهداشتی شامل آسم، اسهال، سوزاک و شب ادراری استفاده می شود. در حالی که چای گیاهی برگ های سماق برای درمان گلودرد و لوزه ها استفاده می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین