|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
کد خبر: ۲۰۴۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
پیش از تلفن هفته گذشته ترامپ و مرکل که در مورد جنگ در سوریه و تسلیحات اتمی روسیه گفت‌وگو کردند، این دو افزون بر ۵ ماه بود که با یکدیگر صحبت نکرده بودند.
 پیش از تلفن هفته گذشته ترامپ و مرکل که در مورد جنگ در سوریه و تسلیحات اتمی روسیه گفت‌وگو کردند، این دو افزون بر ۵ ماه بود که با یکدیگر صحبت نکرده بودند.

به گزارش رویترز، این شکاف که توسط دیپلمات‌های هر دو طرف اقیانوس اطلس به نمایش در آمده است، به‌طرز عجیبی طولانی شده و البته این امر می‌تواند ناشی از عدم توفیق تشکیل دولت از سوی مرکل باشد و او احتمالا پس از تشکیل دولت به‌دنبال بازیابی رابطه آلمان با آمریکا باشد.

مرکل جزو رهبرانی از اروپا به‌حساب می‌آید که در بحران مالی جهانی، بحران انضمام شبه‌جزیره کریمه به روسیه و موضوع برجام پیرو روسای‌جمهور آمریکا یعنی جورج دابلیو بوش و باراک اوباما بوده است. اما ارتباط او با ترامپ از همان آغاز خوب نبود و هرگز دو طرف به‌دنبال بهبود این رابطه حرکت نکردند. در آن زمان این مساله مطرح شد که به‌خاطر موضوع برجام (که مرکل خواهان باقی ماندن بر سر مفاد آن است) و هزینه دفاعی ناتو و موضوع تجارت در دو سوی اقیانوس اطلس این رابطه وخیم‌تر خواهد شد؛ زیرا هر دو رهبر در دو طیف جدا از هم می‌گنجند.

جان تیچائو، یکی از اعضای اندیشکده مارشال فاند در برلین بر این باور است که این شکاف ۵ ماهه می‌تواند بسیار بد تلقی شود. همچنین او از اینکه مرکل هیچ تقلایی جدی برای تشکیل دولت پس از ۵ ماه نداشته را عامل نگرانی خود آلمانی‌ها می‌داند و آن را مرتبط با موضوع این شکاف ۵ ماهه نمی‌داند. او می‌افزاید: «من فکر نمی‌کنم این موضوع ارتباطی به برزخ سیاسی به‌وجود آمده در آلمان داشته باشد.»

او تصریح می‌کند: «این شکاف در واقع نشان می‌دهد که اطمینان متقابل میان دو طرف از بین رفته است.» جان تیچائو تاکید می‌کند: «اگر رابطه‌ای بین رهبران وجود نداشته باشد، بسیار سخت است در این سراشیبی سقوط بتوان توقف کرد.» یورگن‌هارد، یکی از اعضای قانون‌گذار بوندستاگ که هم حزبی مرکل در حزب دموکرات مسیحی است، در این ارتباط می‌گوید: در این برهه حساس، وقتی ارتباط فوری لازم باشد، نیاز است که شما گوشی را بردارید و تماس تلفنی برقرار کنید. لازم است که یک ارتباط خوب دو طرفه برقرار شود و همکاری‌ها بهبود یابد.

درحالی‌که بازی «سکوت طولانی» مرکل با ترامپ از سوی ناظران رصد شده است، در مقابل مرکل در طول این روزهای سخت ارتباط خود را با سایر رهبران خارجی حفظ کرده است. البته در این اثنا در سطوح پایین نیز مذاکرات بین آلمان و ایالات‌متحده برقرار بوده است. این تحولات درحالی رخ می‌دهد که ایالات‌متحده تعرفه‌های جدیدی روی فولاد و آلومینیوم وضع کرده است و این مساله به ارتباط بین ترامپ با سایر رهبران اتحادیه اروپا یک شوک اساسی وارد کرده است. کارشناسان بر این باورند که مرکل باید در این شرایط عمل‌گراتر از پیش عمل کند.

توماس ماتوسک، سفیر سابق آلمان در بریتانیا و ایالات‌متحده به رویترز می‌گوید: آلمان نیاز دارد تا تحرک خود را در سطوح بالای سیاسی نشان دهد، یعنی ارتباط با کنگره، دولت یا جامعه مدنی. این درحالی است که فرانسه در این میان راه خود را تا حدودی از آلمان جدا کرده است. در شرایطی که در ابتدای راه مکرون و مرکل در کنار یکدیگر بودند؛ اما مکرون چندی پیش سعی کرد که ارتباط خود را با ترامپ بهبود ببخشد؛ اما آلمان همچنان در مرحله رابطه سرد باقی‌مانده است. مکرون در دیدار با ترامپ بسیار چاپلوسانه از او تعریف و تمجید کرد و چندی بعد ترامپ و همسرش به پاریس سفر کردند و مکرون در آنجا پذیرایی گرمی از میهمانان آمریکایی خود داشت. او حتی ترامپ را به جشن باستیل نیز دعوت کرد و به همراه همتای آمریکایی خود به تماشای رژه‌های آن روز نشستند.

مقامات آمریکا و آلمان به رویترز تاکید داشتند که مرکل و ترامپ از روز ۲۸ سپتامبر تا روزی که این دو تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کرده بودند هیچ ارتباطی با هم نداشتند. البته این اعتقاد نیز وجود دارد که پشت پرده این ارتباط سرد، بازی «پلیس خوب، پلیس بد» در جریان است؛ به‌گونه‌ای که در این صحنه‌گردانی مکرون نقش پلیس خوب را دارد و مرکل پلیس بد. یکی از مقامات فرانسه با رد این ادعا می‌گوید: صدراعظم آلمان از روز اول به ارتباط خوب با ترامپ شک داشت؛ زیرا در آلمان این عقیده وجود دارد که ترامپ یک خبر بد یا یک فاجعه است و مردم آلمان نیز این موضوع را در نظرسنجی‌های خود نشان داده‌اند.

منبع : دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین