کد خبر: ۲۰۴۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو گفت: تمامی شرکت های تولید کننده محصولات دارو، غذا و مکمل ها که مدعی تولید فرآورده های بدون گلوتن هستند، باید عبارت «فاقد گلوتن» را بر روی محصولات خود درج کنند.
گلوتن نام عمومی یکی از پروتئین های موجود در گندم، چاودار (گندم سیاه) و جو می باشد. زمانی که این پروتئین ها در رژیم غذایی فرد مبتلا به بیماری سیلیاک وجود دارند، این افراد مسموم می شوند که منجر به آسیب روده می گردد.

این آسیب دیدگی باعث کاهش جذب مواد غذایی ضروری می شود و اگر تحت درمان قرار نگیرد، می تواند منجر به سوءتغذیه و بیماریهای متعاقب ( به عنوان مثال: کم خونی کمبود آهن، کاهش تراکم استخوان، کاهش وزن غیرارادی، کمبود فولات و ویتامین B12) گردد.

«اکبر عبداللهی اصل» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: شرکت های مدعی تولید کننده داروهای فاقد گلوتن، باید برای اطلاع رسانی به بیماران، به نحوی بر روی بسته بندی فرآورده درباره فاقد گلوتن بودن توضیح دهند.

وی ادامه داد: همچنین صاحب محصول باید توان اثبات فاقد گلوتن بودن فرآورده را برطبق مستندات علمی و آزمایشگاهی وزارت بهداشت داشته باشد.

عبداللهی اصل گفت: این سازمان ارزیابی های سطح عرضه (پی ام اس) محصولات فاقد گلوتن را در دستور کار خود قرار داده و پروانه تولید فرآورده در صورت رعایت نکردن استانداردهای این سازمان باطل خواهد شد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین