|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴
کد خبر: ۲۰۲۲۲۹
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶
متاسفانه تاکنون ساز و کار مناسبی در وزارت بهداشت نداشتیم، یعنی مجموعه این ٢٠٠ انجمن را که می توانند بازوی علمی و پژوهشی باشند و حتی در حوزه های فنی نقش مشورتی را در معاونت های مختلف و دانشگاه ها ایفا کنند، در مدیریت چند کارشناس محدود شده است.
 وزیر بهداشت با بیان این که امیدوارم در دولت دوم دکتر روحانی استفاده بیشتری از نقش انجمن‌ها شود، گفت: از انجمن‌ها نیز می‌خواهیم منافع ملی و مشکلات مردم را مدنظر قرار دهند و به جنبه‌های علمی و پژوهشی توجه کنند.

 دکتر سیدحسن هاشمی در نخستین همایش سالانه انجمن علمی روان درمانی ایران درخصوص نقش موثر انجمن ها گفت: هم در قانون اساسی اشاره شده و هم رییس جمهور بر استفاده از ظرفیت‌های مختلف جامعه برای دستیابی به تصمیم مناسب و استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در تصمیم سازی‌ها و اجرای برنامه‌ها تاکید دارد.

هاشمی با اشاره به آمار انجمن های علمی، ادامه داد: حدود ٢٠٠ انجمن در وزارت بهداشت و ٤٠٠ انجمن در وزارت علوم وجود دارد که اکثریت آنها هم فعالیت ابتدایی دارند که البته موضوعات آنها با مسایل جامعه بی‌ربط نیست و تعدادی از این ۲۰۰ انجمن که حدود ١٥٠ مجموعه را شامل می‌شود، در وزارت بهداشت فعال هستند و این فرصتی برای وزارتخانه است تا از این ظرفیت‌ها حداکثر بهره را ببرد.

وزیر بهداشت گفت: متاسفانه تاکنون ساز و کار مناسبی در وزارت بهداشت نداشتیم، یعنی مجموعه این ٢٠٠ انجمن را که می توانند بازوی علمی و پژوهشی باشند و حتی در حوزه های فنی نقش مشورتی را در معاونت های مختلف و دانشگاه ها ایفا کنند، در مدیریت چند کارشناس محدود شده است.

هاشمی توضیح داد: طبیعی است که انجمن ها مهجور مانده اند و درعین حال نمی توانند نقش آفرین باشند به ویژه اینکه در برخی بخش ها هم کار دست کارشناسانی است که علاقه ای ندارند در کارشان مداخله ای صورت گیرد.

وزیر بهداشت افزود؛ اینکه در حوزه تدوین برنامه ها، دارو و خدمات در آینده چگونه تصمیم گیری می شود، فقط به وزارت بهداشت مربوط نیست، بلکه به نقش آفرینی انجمن ها نیز مربوط می شود، البته این اشکال هم وجود دارد که خود ما هم در انجمن ها دچار رخوت و سستی شده ایم و انجمنی نمی تواند ادعا کند که ٤ یا ٥ برنامه ارائه داده است و مورد توجه قرار نگرفته است؛ در سطوح مدیریتی هم منتظر می مانیم تا مراجعه ای باشد و بعد در آن مراجعه اول، ببینیم نکات منفی چیست و بعد به عوامل اصلی توجه کنیم.

هاشمی با ابراز امیدواری بر توجه به نقش انجمن‌ها در دولت دوم دکتر روحانی، خاطرنشان کرد: در عین حال نیز از انجمن‌ها می‌خواهیم منافع ملی و مشکلات مردم را مدنظر قرار دهند و به جنبه‌های علمی و پژوهشی توجه کنند.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص هم پوشانی‌های رشته های روان درمانی نیز گفت: ما در تراز علمی و استانداردهای خود باید افرادی را تربیت کنیم که دوگانه عمل نکنند؛ آموزش، مهارت و عملکرد دوگانه، بیشتر جامعه را دچار مشکل می کند و در این حوزه هم، سازمان نظام روانشناسی بیش از یک سال و نیم است که در عرصه مدیریت بلاتکلیف است.

هاشمی افزود: در حوزه آموزش هم به این دوگانگی که منشأ علمی هم ندارد، دامن زده شده و گسترش پیدا کرده است.

وزیر بهداشت در توضیح راه حل مشکل کم توجهی به آموزش و دوگانه عمل کردن در حوزه سلامت روان گفت: باید تصمیم گیرندگان تصمیم بگیرند اما متاسفانه هم در حوزه روان درمانی و هم مدیریت آموزش در این بخش مسئولین مربوطه دچار تردید هستند. من به سهم خود تلاش کردم و درعین حال صبوری به خرج دادم اما فکر میکنم چاره کار دست عقلای این رشته باشد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: نباید بین روانشناسی، روانپزشکی، وزارت بهداشت، وزارت علوم یا دانشگاه آزاد فاصله ای وجود داشته باشد و به نظر بنده اگر انجمن ها حرف شان یکی باشد، مجریان تابع خواهند بود و در شرایطی که از بالا نمی توان کاری کرد، خودشان دست به کار می شوند.

هاشمی با اشاره به اینکه چون رشته روان درمانی با سلامت مردم سروکار دارد، ساز و کار آن هم باید در دستگاه سلامت دیده شود، بیان کرد: در مورد دانشگاه آزاد، آن بخشی که از ما مجوز گرفتند، از امروز اختیار دست انجمن ها است و می توانند ارزیابی کنند تا اگر اشکالی وجود دارد، در شورای گسترش مطرح کنیم اما اشکال در آن بخشی است که از وزارت علوم مجوز گرفته است و باید گفت بخشی از آموزش در آن سیستم، بیمار است.

بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت درخصوص ظرفیت دانشگاه آزاد و چرایی کاهش ظرفیت برخی از رشته های علوم پزشکی این دانشگاه گفت: در ابتدای دولت یازدهم ٢٨ هزار صندلی در دانشگاه آزاد مربوط به رشته های علوم پزشکی بود اما امروز به ٩ هزار کاهش پیدا کرده است، زیرا به کمک خود دانشگاه آزاد ارزیابی کردیم و صندلی هایی که بیمار و استاد نداشت، تعطیل شد. مگر می شود کسی در رشته روانشناسی بالینی آموزش ببیند اما با بیمار سروکار نداشته باشد؟ این مسئله بیشتر خیانت است تا اینکه خدمت به کشور باشد. دکتر ولایتی که رییس هیات امنای دانشگاه هستند، خودشان پزشک هستند و حتما گوش شنوا دارند، بنابراین با ایشان صحبت کنید، قطعا مسئولیت پذیر خواهند بود، و فقط به نقد اکتفا نکنید بلکه با تشکیل جلسات کارشناسی و مراجعه، اشکالات را منتقل و با کمک همان مجموعه ها چالش‌های علمی را برطرف کنید.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین