|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۷
کد خبر: ۲۰۰۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۰
اگر وضعیت بازار قطعات سخت افزاری ایران را دنبال کنید بدون شک از افزایش فوق العاده شدید قیمت قطعاتی مانند کارت گرافیک آگاهید. شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که افزایش قیمت کارت های گرافیکی به دلیل افزایش قیمت دلار و ناموجود کردن این قطعات توسط فروشندگان داخلیست که منجر به ایجاد عدم توازن در عرضه و تقاضا شده و قیمت این تجهیزات را افزایش داده است.
 اگر وضعیت بازار قطعات سخت افزاری ایران را دنبال کنید بدون شک از افزایش فوق العاده شدید قیمت قطعاتی مانند کارت گرافیک آگاهید. شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که افزایش قیمت کارت های گرافیکی به دلیل افزایش قیمت دلار و ناموجود کردن این قطعات توسط فروشندگان داخلیست که منجر به ایجاد عدم توازن در عرضه و تقاضا شده و قیمت این تجهیزات را افزایش داده است.

اما در واقع داستان کمی پیچیده تر به نظر می رسد. حداقل از یک نظر می دانیم گران شدن کارت گرافیک تنها مختص ایران نیست و کاربران رایانه های شخصی در تقریبا تمامی کشورهای جهان با این مشکل دست به گریبانند. از طرفی عده زیادی از کاربران اعتقاد دارند این افزایش قیمت می تواند به دلیل افزایش فوق العاده زیاد قیمت ارز های دیجیتال مانند بیت کوین باشد. یکی از تجهیزات مورد نیاز برای استخراج ارز دیجیتال کارت گرافیک است و در نتیجه جویندگان طلا باعث شده اند موجودی این قطعات در بازارهای مختلف به اتمام رسیده و قیمت آن سر به فلک بکشد. اما آیا چنین تصوری واقعا صحیح است؟

بیت کوین، اتریوم و به طور کلی همه ارزهای مجازی زمانی به دست می آیند (یا به اصطلاح استخراج می شوند) که رایانه ها بتوانند پازل های پیچیده ریاضیاتی را حل کنند که قادر به تامین امنیت بلاک چین ارزهای دیجیتال باشند. در واقع می توان این پول های مجازی را جایزه ای برای تلاش برای حفظ امنیت شبکه به کاربران در نظر گرفت. با این وجود حل کردن مسائل مورد نظر به توان پردازشی بالایی نیاز دارد و علاوه بر آن، هزینه هایی مانند مصرف انرژی را نیز باید در نظر گرفت. در حال حاضر و با در نظر گرفتن شرایط دنیای واقعی نمی توان به استخراج بیت کوین از طریق پردازنده های گرافیکی رایج برای کاربران عادی امیدوار بود. اما کارت های گرافیکی گیمینگ با توان پردازشی بالا گزینه هایی بسیار عالی برای استخراج ارزهای دیگری مانند اتریوم هستند و در واقع این بیت کوین نیست که باعث افزایش تقاضا برای کارت های گرافیک گیمینگ شده؛ بلکه ارز دیجیتالی کم قیمت تری به اسم اتریوم است که این اتفاق را به وجود آورده است.

ماینرها (کسانی که به دنبال استخراج ارزهای مجازی هستند) طی ماه های گذشته علاقه زیادی به خرید کارت های پرطرفداری مانند GTX 1070، GTX 1080 و یا RX480، RX580 و همچنین RX Vega 56 از AMD نشان داده اند. افزایش تقاضا برای این کارت ها باعث اتمام موجودی آنها به صورت کاملا فراگیر و بین المللی شده و در نتیجه کارت های باقیمانده با قیمت گزافی به فروش می رسند. برای مثال کارتی مانند GTX 1060 انویدیا با قیمتی بین 200 تا 300 دلار توسط کمپانی سازنده به بازار عرضه می شود اما خرید آن در حال حاضر نزدیک به 500 دلار هزینه روی دست شما خواهد گذاشت. البته همین قیمت هم به انصاف فروشنده بستگی دارد و حتی دیده شده قیمت همین کارت وارد محدوده 700 دلار نیز شده است و به طریقی مشابه، کارت های قدرتمندتری مانند GTX 1080 به راحتی با قیمتی نزدیک به 1500 دلار در اختیار علاقمندان ناگزیر قرار می گیرند. نتیجه چنین اتفاقاتی باعث شده بسیاری از کاربران که پس از ماه ها برای ارتقای رایانه یا خرید یک سیستم جدید برنامه ریزی کرده بودند با سدی محکم مواجه شوند. سوالی که در این بین ایجاد می شود آن است که چه زمانی این نوسان قیمتی به پایان خواهد رسید؟

ارزش بیت کوین در ماه های پایانی سال 2017 به رقم خیره کننده 17000 دلار رسید که یک رکورد برای این پول دیجیتال به حساب می آید. این اتفاق به صورتی زنجیروار باعث افزایش قیمت سایر ارزهای دیجیتالی شده است. برای مثال اتریوم به عنوان ارز مورد علاقه ماینرهای تازه وارد به دنیای استخراج قیمتی در محدوده 1000 دلار دارد که نسبت به یک ماه قبل بیش از 300 دلار افزایش را نشان می دهد. با این حال ارزهای دیجیتال در ماه های اخیر روندی کاملا نزولی را طی کرده اند و آخرین قیمت ثبت شده برای بیت کوین در حدود 8500 دلار بوده است. با این حال نمی توان با قطعیت گفت این روند همچنان نزولی باقی خواهد ماند یا اینکه تا محدوده ای با کاهش روبرو شده و سپس به ثبات میرسد. در نتیجه به نظر می رسد در حال حاضر به هیچ عنوان زمان مناسبی برای بستن یک سیستم جدید گیمینگ یا ارتقای آن نیست و چشم انداز دقیقی از وضعیت آینده در اختیار هیچکس نیست.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین