کد خبر: ۱۹۹۵۴۲
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
محققان با مقایسه پاسخ‌های عصبی دانشجویان متوجه شدند که دوستان فعالیت مغزی مشابهی دارند. الگوی مغزی دوستان واقعی در نواحی انگیزشی، پاسخی، توجه و استدلال شبیه به هم است.
 دانشمندان با بررسی اسکن‌های مغز و الگوهای فکری مردم می‌توانند بگویند که دوست واقعی آنها کیست.

به نقل از DailyMail، نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که دوستان نزدیک وقتی به محرک‌های دنیای واقعی مانند فیلم یا سریال تلویزیونی نگاه می‌کنند، فعالیت عصبی مشابهی دارند.

محققان با اسکن کردن مغز افراد مختلف یک گروه توانستند پیش‌بینی کنند که کدام افراد در گروه با هم دوست هستند و کدام افراد با هم آشنایی اولیه دارند.

دانشمندان متوجه شدند که فعالیت مغزی دوستان شباهت بیشتری به هم دارد تا افرادی که تنها به اسم یا چهره همدیگر را می‌شناسند. نتایج آنالیزها نشان داد که فعالیت مغزی دوستان در نواحی توجه، انگیزش و زبان به هم شباهت دارد.

دکتر کرولاین پارکینسن، سرپرست ارشد این مطالعه، می‌گوید: «پاسخ عصبی به محرک پویا و طبیعی مانند ویدئو، به ما اجازه می‌دهد که به فرآیندهای فکری نامحدود و خودجوش فرد دسترسی داشته باشیم. نتایج تحقیقات ما نشان می‌دهد که دوستان دنیای اطرافشان را به شکل مشابهی پردازش می‌کنند».

تیم تحقیقاتی دانشگاه نیو همپشایر با بررسی 279 دانشجو به مطالعه دوستی و روابط اجتماعی پرداختند. آنها تخمین می‌زنند که فاصله اجتماعی بین افراد براساس روابط اجتماعی دوجانبه شکل می‌گیرد.

دانشمندان از مغز 42 دانشجو که در حال تماشای ویدئو بودند اسکن MRI گرفتند تا با استفاده از جریان خون، فعالیت مغزی آنها را اندازه بگیرند.

محققان با مقایسه پاسخ‌های عصبی دانشجویان متوجه شدند که دوستان فعالیت مغزی مشابهی دارند. الگوی مغزی دوستان واقعی در نواحی انگیزشی، پاسخی، توجه و استدلال شبیه به هم است.

حتی وقتی دانشمندان متغییرهای مختلف مانند چپ دستی یا راست دستی، سن، جنسیت، قومیت و ملیت را کنترل کردند، شباهت میان دوستان همچنان قابل رویت بود.

تیم تحقیقاتی متوجه شد که با استفاده از اسکن‌ها نه تنها می‌توان دوستان واقعی را شناسایی کرد بلکه می‌توان فاصله میان دو نفر را نیز مشخص کرد.

تالیا ویتلی در این باره می‌گوید: «انسان گونه‌ای اجتماعی است و ما زندگی خود را با برقراری ارتباط با دیگران سپری می‌کنیم. اگر می‌خواهیم بدانیم که مغز انسان چگونه کار می‌کند، باید درک کنیم که کل مغز در کنار هم چگونه کار می‌کند».
منبع: آنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین