|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
کد خبر: ۱۹۹۴۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴
امروز نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند عملکرد فراملی است. اقدام ما نباید در موضوع بودجه زیر لوای سیاسی کاری قرار گیرد. شأن نمایندگی فرای آن است که دولت، ملت و کشوری را با رد مجدد کلیات بودجه به چالش و بلاتکلیفی بکشانیم.
 نمایندگان در اخطارهای متعددی نسبت به روند مجدد بررسی کلیات بودجه در مجلس و تعیین سه موافق و سه مخالف برای اظهار نظر آن‌هم هر کدام به مدت ۵ دقیقه انتقاد کردند و آن را خلاف آیین نامه دانستند که رئیس مجلس در پاسخ به آنها گفت: چون این موضوع در آیین‌نامه مسکوت مانده هیئت رئیسه با ارجاع به موارد مربوط به بررسی طرح‌ها و لوایح این جور تصمیم گرفت که خلاف آیین‌نامه نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، علیرضا سلیمی، مهردادلاهوتی و علی ادیانی راد نمایندگان محلات، لنگرود و قائمشهر هر کدام نسبت به روند بررسی مجدد کلیات لایحه بودجه در مجلس تذکر و اخطارهای جداگانه‌ای را مطرح کردند.

علیرضا سلیمی نماینده محلات با استناد به ماده ۱۴۸ آیین‌نامه داخلی در تذکری گفت: براساس این ماده کمیسیون اصلی ۴۸ ساعت فرصت برای بررسی طرحها و لوایح ارجاعی دارد طبق ماده ۱۸ نیز باید ۱۰ روز به نمایندگان برای بررسی موارد ارجاعی وقت داده شود که این موضوعات درباره کلیات بودجه رعایت نشده است.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: ما ماده ۱۵۳ را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که کمیسیون تلفیق باید ۷۲ ساعت مجددا کلیات را بررسی کند و بعد از آن ۱۲ ساعت وقت برای بررسی گزارش از سوی نمایندگان لازم است لذا اشکال آیین نامه ای وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز با استناد به ماده ۱۵۳ در تذکری دیگر گفت که اینکه شما برای هر مخالف و هر موافق و حتی سخنگوی دولت ۵ دقیقه برای بیان صحبتهایشان زمان مطرح کردید، نمی توان واقعیت بودجه را در این مدت کوتاه فهمید. حداقل زمان صحبت‌ها را افزایش دهید.

رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: ما می خواستیم زمان صحبت‌های مخالفان و موافقان را افزایش دهیم که نمایندگان مخالفت کردند.

وی افزود: آیین نامه درباره چگونگی بررسی مجدد کلیات مسکوت است این یک استثنایی بعد از انقلاب بوده که کلیات رد شده. ما نمی توانیم تعداد موافقان و مخالفان را افزایش دهیم.

علی ادیانی راد نماینده قائمشهر نیز در تذکری گفت: تعیین تعداد سه موافق و سه مخالف و بیان صحبت‌های آنها هرکدام در ۵ دقیقه ظاهرا براساس ارجاع به ماده ۱۵۳ انجام شده است آن‌هم چون آیین نامه درباره چگونگی بررسی مجدد کلیات بودجه مسکوت بوده است.

وی افزود: با توجه به این موضوع اکنون ماده ۱۴۸ موضوعیت دارد که هیئت رئیسه باید ۱۰ روز مهلت به نمایندگان برای بررسی مجدد گزارش تلفیق را بدهد.

لاریجانی در پاسخ به این اخطار نیز گفت: اگر قرار باشد ۱۰ روز به نمایندگان وقت بدهیم یعنی باید شنبه ۲۱ بهمن جلسه را تشکیل دهیم که این کار را مشکلتر می کند. کما اینکه براساس تشخیص بنده و نظر اداره قوانین کاری برخلاف آیین نامه صورت نگرفته است.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که اقدام ما پیرامون لایحه بودجه نباید زیر لوای سیاسی کاری قرار گیرد.

 سیده فاطمه ذوالقدر در موافقت با کلیات بودجه ۹۷ در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: بارزترین ویژگی بودجه ۹۷ این بود که بودجه‌ریزی عملیاتی و افزایش مشارکت بخش خصوصی برای رهایی از اقتصاد دولتی مورد توجه قرار گرفته است. از کنار این عملکرد نمی‌توان با سطحی‌نگری عبور کرد. همکاران محترم از اصلاحات انجام شده باخبرند. انتشار اوراق مشارکت و قرضه یعنی بدهکاری دولت که در بازنگری سقف انتشار اوراق مشارکت ۳۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

وی افزود: همچنین در بخش شرکت‌های وابسته کاهش حدود ۹۰۰۰ میلیارد تومانی را داریم. آنچه در دل‌مشغولی مردم و نمایندگان بود افزایش حامل‌های انرژی بود که خوشبختانه این موضوع مورد موافقت قرار نگرفت. همچنین موضوع ملی شدن اعتبارات آموزش و پرورش با نگاه عدالت‌محور که برای نخستین بار سهم بیش از ۱۰ درصد بودجه را به خود اختصاص داد که این موضوع موجب پرهیز از عدم پرداخت حقوق معلمان، حق‌التدریسان و پاداش پایان خدمت معلمان بازنشسته خواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از کمیسیون تلفیق گله دارم که از وقت ۷۲ ساعته خود به اندازه کافی استفاده نکرد اما توجه کنید که اقتصاد کشور و آینده آن را هم نمی‌توان نگه داشت. این دولت برخاسته از آرای مردم و ما نمایندگان است. به اندازه کافی مسائل و مصائب را از گذشته پیش روی خود دارد، امروز رونق در مسائل کشور محقق نمی‌شود مگر آنکه تعامل سازنده و نقادانه اثرگذار فی‌مابین دولت و خانه ملت وجود داشته باشد.

ذوالقدر تاکید کرد: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند عملکرد فراملی است. اقدام ما نباید در موضوع بودجه زیر لوای سیاسی کاری قرار گیرد. شأن نمایندگی فرای آن است که دولت، ملت و کشوری را با رد مجدد کلیات بودجه به چالش و بلاتکلیفی بکشانیم. اگر امروز آیت‌الله هاشمی در قید حیات بودند از این عملکرد خانه ملت مبنی بر رد کلیات بودجه متعجب می‌شدند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موارد مثبتی که انجام شد، در تبصره ۱۴ این بود که میزان بودجه هدفمندی یارانه‌ها افزایش پیدا کرد و تمام افراد زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی تحت پوشش یارانه قرار خواهند گرفت و همچنین پرداخت میزان مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان رد دیون که قرار است به تامین اجتماعی داده شود، وضعیت کشور را در نظر بگیرید، نیاز به ثبات و آرامش داریم و تقاضا دارم که به کلیات رای مثبت دهید.

وی گفت: دولت را در راه سخت کمک کنیم و با موافقت با کلیات بودجه جامعه را بیشتر در اهدافش کمک کنیم.




ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین