کد خبر: ۱۹۸۵۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷
بمب افکن پنهانکار بی-2 اسپیریت (B-2 Spirit) و بمب افکن راهبردی بی-52 استراتوفورترس (B-52 Stratofortress) آمریکا به عنوان دو بال اصلی نیروی هوایی این کشور در شبه جزیره کره مستقر شده اند. علاوه بر این،‌ بیزینس اینسایدر از مسلح شدن احتمالی بمب افکن‌های بی-2 به بمب‌های هسته ای تاکتیکی بی-61 خبر داده است.
 بنابر گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع آمریکا در حال آماده‌سازی مقدمات برای حمله احتمالی هسته‌ای پیش‌دستانه علیه کره‌شمالی است.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آمریکا از زمان انجام مجموعه ای از آزمایش‌های موشکی به وسیله کره شمالی در ماه آوریل سال گذشته مشغول افزایش تدریجی حضور نظامی و قدرت خود در شبه جزیره کره بوده است و اکنون به نظر می‌رسد با استقرار شمار قابل توجهی از تجهیزات و نیروهای نظامی آمریکا در امتداد مرزهای کره جنوبی، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حال آماده سازی مقدمات برای حمله احتمالی هسته ای پیش‌دستانه علیه کره شمالی است.

بمب افکن پنهانکار بی-2 اسپیریت (B-2 Spirit) و بمب افکن راهبردی بی-52 استراتوفورترس (B-52 Stratofortress) آمریکا به عنوان دو بال اصلی نیروی هوایی این کشور در شبه جزیره کره مستقر شده اند. علاوه بر این،‌ بیزینس اینسایدر از مسلح شدن احتمالی بمب افکن‌های بی-2 به بمب‌های هسته ای تاکتیکی بی-61 خبر داده است.

بمب‌های گرما-هسته ای بی-61 آمریکا نوعی از بمب‌های هسته ای با قدرت انفجار پایین و از نوع بمب‌های تاکتیکی و راهبردی هستند که از سال‌های 1960 در نیروی هوایی این کشور به کار گرفته شده اند. طراحی این نوع بمب نیز اخیرا با هدف افزایش قدرت نفوذ آن در تاسیسات مختلف افزایش یافته تا بتواند اهداف احتمالی خود در کره شمالی را که عمدتا نیز در عمق زمین قرار دارند، بهتر هدف قرار دهد.

این در حالی است که تحلیلگران معتقدند هرگونه حمله هسته ای به کره شمالی می‌تواند مردم این کشور را تا چندین نسل با پیامدها و آثار نامطلوب فراوانی روبرو کند. به همین علت واشنگتن به دنبال حمله اتمی به زیرساخت‌های هسته ای و زرادخانه‌های زیرزمینی کره شمالی است.

گزارش‌های کاخ سفید از اوایل ماه ژانویه نشان می‌دهد ترامپ خواستار درگیری شدید با کره شمالی بوده است. از سوی دیگر رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر حمله به مراکز هسته ای کره شمالی گفت «باید به این نکته واقف باشیم که تهدید کره شمالی در حال افزایش است. اگر این کشور راه گفتگو، تعامل و مذاکره را انتخاب نکند در آن صورت آنها به طور خودکار این گزینه را فعال می‌کنند.»

مایک پمپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز روز سه شنبه احتمال حمله پیش‌دستانه آمریکا به مراکز هسته ای کره شمالی را رد نکرد ولی درعین حال اصرار داشت دیپلماسی همچنان گزینه اول آمریکاست.

نمایندگان دموکرات کنگره اعلام کردند با هرگونه حمله پیش دستانه، محدود یا هرگونه حمله به کره شمالی مخالفت خواهند کرد. اندیشکده امنیت بین الملل دانشگاه فناوری ماساچوست سال 2016 در گزارشی ادعا کرد با توجه به توانمندی‌های هسته ای تسلیحاتی و هدایتی آمریکا، این کشور می‌تواند تنها با پنج حمله راهبردی تمامی زیرساخت‌های هسته ای کره شمالی را تنها با صد کشته از بین ببرد.

این در حالی است که ملیسا‌هانهام، پژوهشگر مرکز مطالعات منع اشاعه جیمز مارتین، گزارش دانشگاه فناوری ماساچوست را غیرواقعی و بی اساس دانست. وی افزود حساسیت شدید دولت کره شمالی به این معناست که احتمال وجود مراکز هسته ای ناشناخته و افشا نشده زیاد است و ممکن است در حمله هسته ای پیش دستانه نابود نشوند. زرادخانه عظیم تسلیحات متعارف پیونگ یانگ نیز از دیگر نگرانی‌هاست که به باور بسیاری از کارشناسان می‌تواند ویرانی‌های عظیمی برای کره جنوبی و پایتخت آن که در برد توپخانه کره شمالی قرار دارد، ایجاد کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین