|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۲
کد خبر: ۱۹۷۶۵۷
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
شنبلیله سبزی است که علاوه بر درمان دیابت و و سوزش سردل برای موی سر مفید است.
 شنبلیله سبزی است که علاوه بر درمان دیابت و و سوزش سردل برای موی سر مفید است.

شنبلیله گیاهی است که معمولاً در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند؛ شنبلیله همچنین از گیاهان بومی کشور ایران نیز محسوب می شود، در این مطلب برخی خواص این گیاه را بیان می‌کنیم.

شنبلیله نقش موثری در کاهش قند خون دارد؛ طبق مطالعات متعدد صورت گرفته مصرف روزانه ۵۰۰ میلی‌گرم شنبلیله، تری‌گلیسرید را کاهش و HDL (چربی خوب) را افزایش می‌دهد؛ در دانه شنبلیله اسید آمینه‌ای به نام «هیدروکسی ایزولوسین» وجود دارد که این اسید آمینه ترشح انسولین را تسریع می‌کند.

درمان سوزش سرِ دل با دانه شنبلیله
دانه شنبلیله از مقادیر فراوانی موسیلاژ تشکیل شده است؛ موسیلاژ التهاب روده و معده را به کمک پوشاندن جدار معده و روده کاهش می‌دهد، افراد برای رفع سوزش سرِ دل باید یک قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را به غذاهایشان بیفزایند، همچنین می‌توانند یک قاشق چای‌خوری از پودر دانه شنبلیله را در مقداری آب یا آب میوه حل و آن را قبل از هر وعده غذایی میل کنند. این گیاه ملین است و به هضم بهتر غذا‌ها نیز کمک می‌کند.

مو‌هایی ضخیم و پرپشت با دانه شنبلیله
پودر دانه شنبلیله تاثیر بسزایی در ضخیم و پرپشت شدن مو‌ها دارد.

کنترل تب با شنبلیله
شنبلیله گیاهی تب‌بر است؛ برای کاهش تب با استفاده از شنبلیله باید یک تا ۲ قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را به همراه چای سبز دَم، سپس به این دمنوش یک قاشق چای‌خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه اضافه و میل کنید، این دمنوش را روزانه سه بار می‌توان مصرف کرد.

افزایش شیردهی با کمک شنبلیله
شنبلیله سرشار از تستوفن است که باعث افزایش میزان پرولاکتین در زنان شیرده می‌شود و ترشح شیر را تسهیل می‌کند؛ برای افزایش شیر زنان شیرده، آنها باید روزانه سه مرتبه کپسول ۵۰۰ میلی‌گرمی شنبلیله مصرف کنند.

بهبود گُرگرفتگی در زمان یائسگی با شنبلیله
گُرگرفتگی در زمان یائسگی بیشتر به علت کاهش میزان هورمون‌های زنانه، مانند استروژن اتفاق می‌افتد، شنبلیله سرشار از دیوسژنین است که خواص شبه استروژنی دارد، بنابراین گُرگرفتگی در زمان یائسگی را از بین می‌برد؛ فیتوکمیکال‌های موجود در شنبلیله تبدیل به پیش ساز هورمون‌های جنسی مانند DHEA در بدن می‌شوند و تعادل هورمونی را در زنان ایجاد می‌کند.

درمان پوکی استخوان به کمک شنبلیله
علت شیوع پوکی استخوان در زنان پس از سنین یائسگی، کاهش میزان هورمون استروژن در بدن است؛ زیرا استروژن به جذب کلسیم کمک شایانی می‌کند با کاهش یافتن این هورمون، تراکم کلسیم استخوانی کم می‌شود بنابراین پوکی استخوان در زنان یائسه بروز پیدا می‌کند، فیتواستروژن‌ها که مواد گیاهی سرشار از استروژن هستند مانند شنبلیله، رازیانه، بذر کتان نقش موثری در درمان پوکی استخوان دارند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین