کد خبر: ۱۹۷۱۹۰
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹
ما روزانه به اندازه سانچی در نزاع‌ها، افرادی را از دست می‌دهیم. تلفات آلودگی هوا هم کمتر از تعداد جانباختگان سانچی نیست. بلاهای طبیعی هم زیاد است؛ یا زیر پایمان می‌لرزد یا از آسمان باران نمی‌بارد.
وزیر بهداشت ضمن ابراز تاسف نسبت به درگذشت دریانوردان ایرانی در نفکش سانچی گفت: یک و نیم برابر این حادثه هر روز در کشور اتفاق می‌افتد مانند تصادفات و نزاع‌ها و سانچی فقط بخشی از آن است. راه چاره آن هم در بخش اجتماعی است و باید پیشگیری را بر درمان‌های دست و پا شکسته ترجیح دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم رونمایی از پروژه ایرانوم که صبح امروز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم از افراد با استعدادی که شناخته شده‌اند یا نشده‌اند در اداره کشور استفاده کنیم.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مشکل بشر جهل او است. یکی از بزرگ‌ترین غصه‌ها این است که بسیاری از راه‌ها را دیگران رفته‌اند و فرصت آن نیز برای ما فراهم است اما خودمان را از آن محروم می‌کنیم و مشخص شده است ما به عنوان بشر ناتوانی‌های زیادی داریم. آنچه امروز در ایران و تحت عنوان پروژه ایرانوم آغاز شده، ۲۰ سال پیش و حتی بیشتر، در مراکز تحقیقاتی مدرن دنیا آغاز شده بود. این پروژه شروع راهی بسیار طولانی است.

وزیر بهداشت همچنین اضافه کرد: آنجایی که نمی‌دانیم و برای دانستن آن تلاش می‌کنیم، نیکو است. در همین ایران زمانی در دوره قاجار دانش‌آموزانی را که با دست چپ می‌نوشتند، فلک می‌کردند اما بعد متوجه شدند که اشکال از آن بچه نیست. مشابه آن در شرایط امروز زیاد است.

وی ادامه داد: می‌بینیم که بعد از ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال همچنان اصرار داریم که برداشت‌های شخصی خود را اجرا کنیم. امروز در عرصه‌های مختلف مدیریتی از این سوء برداشت‌ها زیاد داریم. شاید یکی از دلایل عدم استفاده از استعدادها در کشورهای اسلامی همین برداشت‌ها باشد.

 وزیر بهداشت ضمن ابراز تاسف نسبت به درگذشت دریانوردان ایرانی در نفکش سانچی گفت: یک و نیم برابر این حادثه هر روز در کشور اتفاق می‌افتد؛ مانند تصادفات و نزاع‌ها؛ و سانچی فقط بخشی از آن است. راه چاره آن در بخش اجتماعی است و باید پیشگیری را بر درمان‌های دست و پا شکسته ترجیح دهیم.

وی ادامه داد: ما روزانه به اندازه سانچی در نزاع‌ها، افرادی را از دست می‌دهیم. تلفات آلودگی هوا هم کمتر از تعداد جانباختگان سانچی نیست. بلاهای طبیعی هم زیاد است؛ یا زیر پایمان می‌لرزد یا از آسمان باران نمی‌بارد. اطراف کشور هم به صورت دائم تنش و جنگ و تروریست وجود دارد. به همین دلیل این ضرورت ایجاد شده است که در حوزه توانبخشی کار زیادی انجام شود.

هاشمی تصریح کرد: این درمان حق همه به خصوص آنهایی است که برای دفاع از کشور دچار معلولیت شده‌اند. تا کنون کارهایی انجام شده اما هنوز با استانداردهای بین‌المللی فاصله داریم. این ظلم است که نتوانیم از علم بشر در این بخش استفاده کنیم. وزارت رفاه و بهزیستی نیز می‌توانند از اقداماتی که در این حوزه انجام شده، کمک بگیرند. وزارت کشور نیز نیاز به انجام مطالعاتی گسترده و متقن در حوزه اجتماعی دارد. چون ما در کشور شاهد تناقضات و تعارضات زیادی هستیم. تنوع دینی، قومی، اختلافات طبقاتی و ... در کشور وجود دارد و به همین دلیل لازم است که این وزارتخانه از دانشگاه‌های مختلف کمک گیرد.

وزیر بهداشت در ادامه این مراسم با اشاره به هزینه یک میلیون یورویی راه‌اندازی پروژه ایرانوم اظهار کرد: غصه‌دار شدم که تمام هزینه‌ای که برای راه‌اندازی این پروژه بزرگ صرف شده، یک میلیون یورو بیشتر نیست. کاش به گوش کسانی که باید، برسد که همین رقم دل چه تعداد دانشجو و جوان علاقه‌مند را شاد کرد. یک میلیون یورو پولی نیست، روزانه از این قبیل پول‌ها در کشور بیجا هزینه می‌شود. در حالی که می‌توان با استفاده از آنها از استعدادهای کشور استفاده کرد.

هاشمی افزود: پروژه ایرانوم دوره نوزادی خود را آغاز کرده و کار زیادی دارد تا به بالندگی برسد. برای من هنوز قابل باور نیست که با اصلاح ژنی می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را حتی در سنین بالا درمان کرد. تصور می‌کنم اگر این پروژه ملی باشد و به صورت جزیره‌ای ادامه پیدا نکند، می‌تواند به جای رقابت منفی، ثروت خلق کند و برای کشور رفتارسازی یکسانی انجام دهد.

به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم درباره چگونگی تاثیرگذاری پروژه ایرانوم بر سلامت مردم توضیح داد و گفت: از میان یک و نیم نوزاد زنده متولد شده در سال، دو درصد آنها دچار معلولیت می‌شوند. این موضوع به ژن آنها بستگی دارد. در صورتی که اطلاعاتی درباره تغییرات ژنی آنها داشته باشیم می‌توان از تولدهای مکرر همراه با معلولیت در یک خانواده جلوگیری کرد. علاوه بر آن می‌توان بعضی از این معلولیت‌ها را نیز درمان کرد.

وی ادامه داد: بلندپروازی‌هایی در حوزه پزشکی وجود دارد که می‌گوید باید برای هر فردی دارویی متناسب با ژن خودش تجویز شود. این بخشی از علم مدرن است و در دنیا نیز بسیار جدید است. این پروژه در ایران نیز در شهر مشهد به تازگی آغاز شده است. امیدواریم که از مراکز علمی دنیا در این زمینه عقب نمانیم.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین