|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳
کد خبر: ۱۹۵۰۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹
منوچهر لشگری روز گذشته (دوشنبه 11 دی) بر اثر بیماری ریوی در بیمارستان کسرای تهران دار فانی را وداع گفت. لشگری ساخت آثاری برای خوانندگانی چون غلامحسین بنان، جمال وفایی، ناصر مسعودی، کورس سرهنگ‌زاده و بسیاری از خوانندگان دیگر را در کارنامه خود دارد.
مراسم تشییع پیکر منوچهر لشگری آهنگساز و نوازنده ویولن فردا چهارشنبه 13 دی از مقابل خانه هنرمندان برگزار خواهد شد.

سهیل لشگری (فرزند زنده‌یاد منوچهر لشگری) در گفتگو با ایلنا، ضمن اعلام این خبر گفت: طبق هماهنگی‌هایی که صورت گرفته مراسم تشییع پیکر استاد منوچهر لشگری روز چهارشنبه 13 دی از ساعت 9:30 صبح از مقابل خانه هنرمندان برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: قرار است پس از مراسم تشییع، پیکر پدرم به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) منتقل شود و در آنجا مراسم تدفین صورت بگیرد.

لشگری همچنین در مورد مراسم یادبود این هنرمند نیز عنوان کرد: مراسم یادبود پدرم نیز روز جمعه 15 دی از ساعت 18 تا 19:30 در مسجد جامع شهرک غرب (واقع در شهرک غرب، بلوار فرحزادی، ابتدای خیابان حسن سیف) برگزار خواهد شد.

منوچهر لشگری روز گذشته (دوشنبه 11 دی) بر اثر بیماری ریوی در بیمارستان کسرای تهران دار فانی را وداع گفت. لشگری ساخت آثاری برای خوانندگانی چون غلامحسین بنان، جمال وفایی، ناصر مسعودی، کورس سرهنگ‌زاده و بسیاری از خوانندگان دیگر را در کارنامه خود دارد.

او با همکاری شاعران و ترانه‌سرایانی چون نیر سینا، ابراهیم صهبا، بهادر یگانه و محمدعلی بهمنی، معینی کرمانشاهی، مهدخت مخبر، سیمین بهبهانی، تورج نگهبان، هما می‌رافشار، پرویز خطیبی، ابوالقاسم حالت، عبدالله الفت، حسین شاه زهدی و … در مجموع ۲۰۰ اثر باکلام و بی‌کلام از خود برجای گذاشته است.

منوچهر لشگری علاوه بر آهنگسازی، تنظیم بسیاری از آهنگ‌هایش را نیز خود به عهده داشته‌است. منوچهر لشگری فرزند علی اصغر لشگری که از نوازندگان تار بود در سال ۱۳۱۴ در تهران متولد شد، از سن ده سالگی نواختن نی‌لبک و فلوت را نزد پدر و در سن دوازده سالگی نواختن ویلن را نزد دایی خود جواد لشگری و پس از مدتی نواختن کمانچه سنتور و سه تار را نیز آموخت.

او نواختن کمانچه را نزد علی اصغر بهاری و ویلن را نزد بزرگ لشگری و جواد لشگری و نی‌لبک و فلوت را نزد پدر خود علی اصغر لشگری آموخت. همچنین هارمونی و آهنگسازی را نزد هوشنگ استوار یوسف یوسف‌زاده و پروفسور دیوید در کلاس‌هایی که از طرف رادیو در دانشگاه تهران تشکیل شده بود، فرا گرفت.

منوچهر لشگری از سال ۱۳۳۳ به عنوان نوازنده فلوت در ارکستر ابراهیم منصوری و مرتضی محجوبی شروع به نوازندگی و بعد از آن در سال ۱۳۴۰ به عنوان نوازنده و آهنگساز در ارکستر شماره ۱ رادیو به رهبری حسینعلی ملاح و ارکستر نکیسا به رهبری مصطفی کسروی و ارکستر باربد به رهبری فریدون ناصری و فرهاد فخرالدینی و ارکستر سازهای ملی به رهبری مهدی مفتاح و همایون خرم ادامه داد.

منوچهر لشگری آهنگسازی را در سال ۱۳۴۰ شمسی شروع و اولین آهنگی که ساخت آتش جاویدان نام داشت که در آواز افشاری با کلامی از ابوالقاسم حالت و با صدای غلامحسین بنان ضبط شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین