|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۸
کد خبر: ۱۹۳۷۹۷
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۷
«عاقلانه آن است که از تاریخ درس بیاموزیم و نخواهیم با تک‌روی‌های بی‌پشتوانه تمامی دستاوردهای گذشته را زیر سوال ببریم. تاریخ هم به ما نشان داده که هر وقت خواستم تندرو کنیم با شکست مواجه شدیم. تاریخ بهترین معلم ماست و تندروی هیچگاه نتوانسته پاسخگوی مطالبات باشد.»
 اعتمادآنلاین نوشت: عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه گفت: مساله عبور از روحانی خواست اکثریت اصلاح طلبان نیست و فقط ممکن است برخی از چهره های اصلاح‌طلب این دیدگاه را مطرح کرده باشند اما همچنان دیدگاه غالب در اردوگاه اصلاح طلبان همراهی با روحانی است.

غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه «مساله عبور از روحانی خواست اکثریت اصلاح طلبان نیست و فقط ممکن است برخی از چهره های اصلاح طلب این دیدگاه را مطرح کرده باشند» تاکید کرد: «همچنان دیدگاه غالب در اردوگاه اصلاح طلبان همراهی با رئیس جمهوری منتخب ملت یعنی آقای روحانی است.»

اهم صحبت های دهقان به شرح زیر است:

*«وقتی می گوییم اکثریت غالب برای آن نمونه داریم؛ چهره های اصلی جریان اصلاحات بارها و بارها این سخن (حمایت از حسن روحانی) را تکرار کرده‌اند. چهره هایی مثل آقایان حجاریان و تاجزاده این موضوع را مطرح کرده اند. همچنین آقای بهزاد نبوی در مصاحبه ای خواندنی گفتند من شرمنده هستم که برخی از اصلاح طلبان تقاضای پست و مقام از آقای روحانی دارند. علاوه بر این شخصیت ها، چهره تصمیم ساز اصلاح طلبان یعنی آقای سیدمحمد خاتمی که در انتخابات از آقای روحانی حمایت کرد همچنان خود را در کنار آقای روحانی تعریف می کند.»

* «دلیلی هم ندارد که روح غالب اصلاح طلبان تصمیمی غیر از حمایت از روحانی بگیرد. روحانی توانست در یک بزنگاه تاریخی بخصوص در سیاست خارجی به گونه ای عمل کند که منافع ایران تامین شود. بعد از تصویب برجام شاهد آن بودیم که تحریم های نفتی برطرف شد و فروش نفت ایران که زیر یک میلیون بود به 2 میلیون 400 هزار رسید. برای کشوری که به این درآمدهای نفتی نیاز دارد این یک پیروزی بزرگ بود و همین تصمیم باعث شد که در اقتصاد ملی هم نوعی ثبات در قیمت ها به خود ببیند. گرچه فراز و نشیب در قیمت ها همچنان وجود دارد اما فراموش نکنیم در دوره قبل یک شبه قیمت دلار سه برابر شد و پیامد آن سه برابر شدن و بالا رفتن قیمت کالاها و لطمات دیگر بود.»

*«بعد از حوادث سال 88 به نوعی خوانش اعتدالی از اصلاح طلبی رخ داد. اصلاح طلبی با این خوانش اعتدالی بود که توانست در چارچوب نظام بار دیگر حرکت سیاسی کند و در مجلس جدید در اسفند 94 برخی از چهره های خود را به پارلمان بفرستد. همچنین کم و بیش چهره های شاخص اصلاح طلبان در دولت یازدهم و دوازدهم حضور داشتند و دارند. علاوه بر این رسانه های اصلاح طلبان بیش از گذشته در عرصه سیاسی کشور حضور فعال دارند.»

* «اگر الان اصلاح طلبان به سقف مطالبات خود نرسیدند اما به کف مطالبات خود رسیده اند. نگاه به حوادث 4 دهه گذشته نشان می دهد حرکت های تند و پرشتاب پاسخگو نیست بلکه باعث انسداد فضای سیاسی و انقباض عرصه سیاسی می شود بنابراین آنها که تجربه بیشتری دارند معتقدند می بایست با حرکت صحیح اما مستمر این روند را ادامه داد.»

*«ممکن است بخشی از اصلاح طلبان به خاطر انتخابات 1400 نگاه دیگری به عرصه سیاسی کشور داشته باشند اما این دوستان باید توجه داشته باشند که در فضای سال های 82 تا 84 مجموعه ای از نیروهایی که نیروهای دلسوز بودند اما عبور از خاتمی را مطرح کردند و ندای ناامیدی در جامعه را سردادند به مطالبات خود نرسیدند و این مساله به یکی از عوامل شکست اصلاح طلبان در سال 84 تبدیل شد.»

* «عاقلانه آن است که از تاریخ درس بیاموزیم و نخواهیم با تک‌روی‌های بی‌پشتوانه تمامی دستاوردهای گذشته را زیر سوال ببریم. تاریخ هم به ما نشان داده که هر وقت خواستم تندرو کنیم با شکست مواجه شدیم. تاریخ بهترین معلم ماست و تندروی هیچگاه نتوانسته پاسخگوی مطالبات باشد.»

موافق عبور از روحانی نیستم /انصاری به اختیار خودش از دولت خارج نشد

غلامعلی رجایی با تأکید بر ادامه حمایت از دولت دوازدهم اظهار کرد: اگر چه آقای روحانی بعضی از خواسته‌های اصلاح‌طلبان را برآورده نکرده است، مثل خروج آقای مجید انصاری از دولت که توجیهی نداشت و ایشان به اختیار خودشان از دولت خارج نشدند. ایشان عضو مجمع تشخیص مصحلت است، ضمن اینکه سابقه حضور در دولت اصلاحات به عنوان معاون رئیس جمهوری را نیز دارد. از طرف دیگر او با بیت امام(ره) و رهبری رابطه خوبی داشته و حداقل باید فردی اصلاح‌طلب جایگزین او می‌شد. به هرحال این اقدام در حد یک برکناری بود. از طرف دیگر درصد وزرایی که اصلاح‌طلب هستند نیز قابل توجه نیست. به نظر من اصلاح‌طلبان اگر درست عمل کنند می‌توانند در انتخابات بعدی دولت را در اختیار بگیرند البته با ملاحظاتی که در نظام وجود دارد.

رجایی ادامه داد: با تحولی که در سال 92 پیش آمد، دولت از خط انحرافی به جریان اعتدالی منتقل شد. اینکه می‌گویم خط انحرافی الان مشخص شده است چون آقایان با وجود اینکه از تظلم‌خواهی سخن می‌گویند نشان داده‌اند هیچ رکنی را قبول ندارند.

رجایی گفت: به هرحال با حمایت آیت‌الله هاشمی و آقای خاتمی جریان اعتدالی به ریاست آقای روحانی در دولت شکل گرفت و از آن زمان تا کنون، فرصت خوبی هم برای جریان اعتدالی -که تحت فشار جریان انحرافی و جریان‌های دیگر بود- و هم برای اصلاح‌طلبان فراهم شد. فرصت طلایی فراهم‌آمده باعث شد اصلاح‌طلبان از آن لاک محدودیت و انزوا خارج شوند، همچنین زمینه فعالیت فراهم شد و احزابی متولد شدند. این فرصت ذی‌قیمتی بود که با موافقت نظام و البته نقش اصلی مردم فراهم شد و جریان را به دست اعتدالی‌ها سپرد.

او تأکید کرد: بر این مبنا من فکر می‌کنم چند سال آینده فرصت خوبی برای اصلاح‌طلبان باشد. اصلاح‌طلبان می توانند خود را در سطح کشور بازسازی کنند و با نشاط و پر انرژی خود را برای انتخابات بعد آماده کنند. آن‌ها باید ضعف‌های خود را برطرف کنند، بخصوص جامعه توقع دارد که به مسائل معیشتی مردم بیشتر واکنش نشان دهند. موافق برخی اظهارنظرها برای عبور از روحانی نیستم. ایشان در حدی که مقدور است و تا جایی که منش و شخصیت او اجازه می‌دهد خواسته‌های اصلاح‌طلبان را محقق کرده است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین