|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
کد خبر: ۱۹۳۴۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸
هندوانه یک میوه تابستانی است که در روزهای گرم میزان مصرف آن با رشد زیادی همراه است. اما با توجه به اینکه امکان کشت هنداونه در مناطق مختلف ایران با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب طی چهارفصل سال وجود دارد، در فصول سرد این میوه شیرین و آبدار از مناطق جنوبی کشور همچون استان های بوشهر، هرمزگان، خوزستان و فارس وارد می شود.
 هندوانه یک میوه تابستانی است که در روزهای گرم میزان مصرف آن با رشد زیادی همراه است. اما با توجه به اینکه امکان کشت هنداونه در مناطق مختلف ایران با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب طی چهارفصل سال وجود دارد، در فصول سرد این میوه شیرین و آبدار از مناطق جنوبی کشور همچون استان های بوشهر، هرمزگان، خوزستان و فارس وارد می شود.

هرمزگان به ویژه شهرستان میناب از مهمترین تولیدکنندگان هندوانه پائیزه و شب یلدا در کشور محسوب می شوند.

در حال حاضر قیمت عرضه هر کیلو هندوانه در میادین میوه و تره بار ۱۲۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان است. اما مسئولین وزارت جهاد کشاورزی در مورد گرانی هندوانه در روزهای پایانی فصل پائیز گفته اند که در حال حاضر به لحاظ تولید محصول هندوانه هیچ گونه کمبودی در کشور وجود ندارد. گرانی احتمالی هم به سبب کمبود محصول در بازار نیست، بلکه بیشتر مربوط به چرخه های تامین و توزیع در کشور است.

با این مقدمه خوب است در مورد مزیت های این میوه خوشمزه و شیرین بیشتر بدانیم.

جالب است بدانید که چون زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به آن «هند وانه» یعنی «میوه هند» می گویند. در گذشته به این میوه «تربوزه» گفته‌ می شد که همچنان نیز در افغانستان و تاجیکستان به همین نام شناخته می شود.

هندوانه چون به یخبندان حساس است برای رشد به روزهای گرم آفتابی نیاز دارد. قسمت های مورد استفاده این میوه شامل گوشت، تخم و پوست آن است. هندوانه به صورت خام و مرباخورده می شود و تخم آن را خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف می کنند.

از خواص هندوانه باید گفت که سرشار از ویتامین های C و A است. یعنی یک معجزه عالی برای پوست محسوب می شود. همچنین به خاطر داشتن آمینو اسید موجب تسریع روند ترمیم زخم و آسیب‌های پوستی می شود. برای آشنایی بیشتر با این میوه در ادامه همراهمان باشید.

خواص و ویتامین های هندوانه
هندوانه دارای ماده‌ای به نام لیکوپن است که به جلوگیری از بیماری‌ های قلبی و سرطان کمک می‌کند.

آب فراوان هندوانه به همراه فیبر باعث می شود تا پوست حدود ۴۰% کمتر اشعه‌ های یو.وی را جذب کند. در نتیجه برای مدت طولانی‌ تری شفاف و درخشان می ماند.

مصرف مداوم هندوانه از ساخته شدن سنگ کلیه پیشگیری می کند. همچنین، آب آن به همراه سکنجبین، دفع کننده سنگ کلیه و درمان یرقان است.

هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین های B6 تیامین، پتاسیم، B1 و منیزیم است. نسبت به میوه‌ها و سبزی‌جات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن نیز هست.

پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.
برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن می توانید هندوانه را با شیر خشت بخورید. همچنین برای برای رفع خارش بدن هم می توانید هندوانه را با تمبر هندی میل کنید.

هندوانه ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا یک پاک‌کننده طبیعی سموم بدن بشمار می آید. همچنین به پائین آوردن فشار خون کمک می کند.

مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد.
تخم هندوانه برای معالجه کمبودهای فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است.
هندوانه برای ورم مثانه، تقویت معده و کلیه، حفظ رطوبت پوست و از بین بردن کرم های روده مفید است.

مصرف آب هندوانه به دلیل وجود ماده «سیترولین» در ترکیب خود می‌تواند به کاهش دردهای عضلانی، عضله سازی و نیز جلوگیری از بالا رفتن ضربان قلب کمک کند.
از هندوانه می‌توانید به عنوان یک ماده کمکی در رژیم غذایی لاغری خود استفاده کنید و به آسانی وزن کم کنید.

مضرات هندوانه
زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است.
خوردن هندوانه برای معده اشخاصی که مزاج سرد دارند، زیان آور است زیرا باعث درد مفاصل می شود.

زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است.
هندوانه می تواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند. بنابراین توصیه می شود سه ساعت بعد و یکساعت قبل از غذا مصرف شود.

4خوردن هندوانه برای افراد دیابتی مفید نیست؛ زیرا قند موجود در هندوانه در افراد دیابتی سبب می‌شود قند خون بسرعت بالا رود بنابراین از خوردن هنداونه پرهیز کنند.
هیچ گاه هندوانه را ناشتا میل نکنید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین