|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۱
کد خبر: ۱۹۳۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳
نفت در پی توافق تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک برای تمدید کاهش تولید تاپایان سال میلادی آینده، در مسیر دومین رشد سالانه متوالی قرار دارد.
 عربستان سعودی پیش بینی کرد درآمد نفتی این کشور در سال میلادی آینده ۱۲ درصد رشد می‌کند که نشان دهنده انتظار این کشور برای تداوم روند رشد قیمت‌ها در سال ۲۰۱۸ است.

 بزرگترین تولیدکننده اوپک انتظار دارد درآمدش از فروش نفت از ۴۴۰ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ به ۴۹۲ میلیارد ریال (۱۳۱ میلیارد دلار) در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا کند. طبق اعلام وزارت دارایی عربستان، درآمد غیرنفتی از ۲۵۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ به ۲۹۱ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.

نفت در پی توافق تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک برای تمدید کاهش تولید تاپایان سال میلادی آینده، در مسیر دومین رشد سالانه متوالی قرار دارد.

به گفته منابع داخلی آگاه، عربستان سعودی قصد دارد قیمت‌های بنزین را در ژانویه ۸۰ درصد افزایش دهد.

به گفته زیاد دائود، اقتصاددان خاورمیانه بلومبرگ اکونومیکس، با در نظر گرفتن اینکه عربستان به توافق کاهش تولید اوپک پایبند خواهد ماند، پیش بینی درآمد نفتی بالاتر منعکس کننده انتظارات برای بالا رفتن قیمت‌های نفت است. صادرات بالاتر یا افزایش قیمت‌های نفت می‌تواند به متوازن شدن بودجه کمک کند.

عربستان سعودی تنها کشور عضو اوپک نخواهد بود که انتظار دارد قیمت‌های نفت سال آینده بالاتر رود. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، در بودجه ۲۰۱۸ خود قیمت نفت را ۴۶ دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرده است که بالاتر از ۴۲ دلار در سال میلادی جاری است. در بودجه ۲۰۱۸ قطر، قیمت نفت ۴۵ دلار در هر بشکه پیش‌بینی شده است در حالیکه ایران انتظار دارد از فروش نفت با قیمت ۵۰ دلار در هر بشکه ۳۳ میلیارد دلار درآمد کسب کند.

دولت عربستان به فروش نفت برای درآمد خود به شدت متکی است و مالیه این کشور از زمان ریزش قیمت‌ها در سال ۲۰۱۴ به شدت لطمه دید. مجموع درآمد پیش‌بینی شده برای سال میلادی آینده ۷۸۳ میلیارد ریال است که در مقایسه با ۶۹۶ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۷ افزایش نشان می‌دهد. دولت عربستان قصد دارد ۹۷۸ میلیارد ریال در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با ۹۲۶ میلیارد ریال در سال میلادی جاری هزینه کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عربستان برای ازسرگذراندن رکود در سال ۲۰۱۶ تدابیر ریاضتی را اجرا کرد و در آوریل، محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برنامه "چشم انداز سعودی ۲۰۳۰" را با هدف پایان دادن به وابستگی عربستان به نفت رونمایی کرد. قرار است عربستان پنج درصد از سهم آرامکو، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، را در بازار سهام عرضه کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین