کد خبر: ۱۹۱۶۱۷
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۶
گرچه رسانه‌های غربی در گزارش‌های جدید درباره ارتباط پنهان امارات متحده و عربستان‌سعودی با شرکت بدنام بلاک واتر کمتر افشاگری می‌کنند، اما در مواردی به همکاری‌های مشترک بین آنها اشاره‌هایی دارند؛ برای مثال هفته‌نامه «اینتلیجنت آنلاین» که متخصص در امور دستگاه‌های اطلاعاتی جهان است، می‌گوید، اریک برنس، مؤسس شرکت امنیتی بلاک واتر، درحال‌حاضر مشغول همکاری با امارات در لیبی است.
 گرچه رسانه‌های غربی در گزارش‌های جدید درباره ارتباط پنهان امارات متحده و عربستان‌سعودی با شرکت بدنام بلاک واتر کمتر افشاگری می‌کنند، اما در مواردی به همکاری‌های مشترک بین آنها اشاره‌هایی دارند؛ برای مثال هفته‌نامه «اینتلیجنت آنلاین» که متخصص در امور دستگاه‌های اطلاعاتی جهان است، می‌گوید، اریک برنس، مؤسس شرکت امنیتی بلاک واتر، درحال‌حاضر مشغول همکاری با امارات در لیبی است.

به گفته این هفته‌نامه، هواپیماهای موجود در فرودگاه مخفی امارات در لیبی را کسانی هدایت می‌کنند که از طرف اریک برنس استخدام شده‌اند. خود برنس با وجود اینکه از سوی وزارت دادگستری آمریکا تحت بازرسی است، در لیبی توانست با همکاری سازمان اطلاعات چین سلاح به فروش برساند. هم‌زمان با این، خبرهای دیگری از سوی نشریه دیلی‌میل منتشر شد که نشان می‌داد صدها نفر از نیروهای این شرکت – که اکنون نام آکادمی بر خود گذاشته است – به درخواست محمد بن‌سلمان مسئولیت شکنجه و بازپرسی از شاهزادگان و بازرگانانی را برعهده گرفته است که در هتل ریتز کارلتون زندانی شده‌اند.

بدنامی
گزارش‌های رسانه‌ای و امنیتی غرب می‌گوید، بلاک واتر سال‌هاست که به صورتی گسترده با امارات و عربستان همکاری می‌کند. به گفته آنها، این همکاری از دوران موسوم به بهار عربی شروع شد و پس از آن ادامه پیدا کرد. بعد از یک دوران رسوایی برای این شرکت که به دلیل قتل و شکنجه زندانیان در عراق به بار آمد، اریک برنس موفق شد دوباره این شرکت را تحت نام دیگری فعال کند. او در همین رابطه موفق شد قراردادهای جدیدی را در زمینه حفاظت از تأسیسات، نیروها و بهبودی سازمان‌های امنیتی، به‌خصوص با امارات منعقد کند. روزنامه تایمز لندن می‌گوید، بلاک واتر موفق شد در سال ٢٠١٠ قراردادی به قیمت ٥٠٠‌ میلیون دلار با ابوظبی امضا کند تا به موجب آن از خطوط لوله نفت و برج‌های مهم مراقبت کرده و برای ارتش امارات پشتیبانی لجستیک فراهم کند. این روزنامه در گزارشی نوشت، ابوظبی به وسیله بلاک واتر صدها نفر مزدور را از کلمبیا تحت عنوان یک ارتش خاص استخدام کرد. پایگاه اینترنتی آمریکایی «کاونتر پانچ» نیز نوشت صدها نفر از نیروهای کلمبیایی، پانامایی، مکزیکی و شیلیایی در کنار نیروهای اماراتی در یمن در حال جنگ هستند. در همین رابطه، روزنامه گاردین در گزارشی به تاریخ ١٥ می ‌٢٠١١ نوشت: اریک برنس با محمد بن‌زاید، ولیعهد امارات، قراردادی به مبلغ ٥٢٩‌ میلیون دلار امضا کرد که به موجب آن این شرکت ٨٠٠ نفر – اکثرشان از کلمبیا و آفریقای جنوبی – را استخدام کرده و آموزش داده تا تحت فرماندهی امارات در یمن مشغول جنگ شوند. این گزارش می‌گوید، بلاک واتر یک تعهد خطرناک‌تر دیگر هم کرد و آن اینکه به گفته هفته‌نامه «ای‌بی‌سی» اسپانیا، مقرر شد طرحی را با استفاده از مزدوران خود برای حمله به قطر آماده کند، اما این طرح بعد از مخالفت‌های کاخ سفید لغو شد.

عربستان مشتری جدید
اگر امارات مشتری قدیمی بلاک واتر و شعبه‌های آن باشد، عربستان، به‌خصوص با قدرت‌گرفتن محمد بن‌سلمان به یک مشتری جدید برای این شرکت تبدیل شده است. منابع رسانه‌ای و اطلاعاتی متعدد می‌گویند صدها نفر از عناصر این شرکت از ابوظبی به درخواست محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، به ریاض رفته‌اند. دیلی‌میل در گزارش خود یادآور شد؛ عناصر این شرکت بودند که شاهزادگان حاکم و مقامات سعودی را بازداشت کردند. پایگاه اینترنتی «العهد الجدید» دراین‌باره نوشت، نخستین گروه از نیروهای شرکت آکادمی (١٥٠ نفر) به موجب قراردادی به بهای یک‌میلیارد دلار وارد عربستان شدند. این افراد یک هفته بعد از برکناری محمد بن‌نایف از ولیعهدی در ماه ژوئن گذشته و جانشین‌شدن محمد بن‌سلمان وارد ریاض شدند. به گفته این منبع، تعداد نیروهای این شرکت در عربستان هم‌اکنون فراتر از یک‌هزار نفر است. به گفته دیلی‌میل، نیروهای این شرکت هم‌اکنون به نگهبانان امنیتی هتل ریتز کارلتون تبدیل شده‌اند؛ جایی که ده‌ها شاهزاده و بازرگان سعودی تحت بازداشت قرار گرفته و از آنها بازجویی می‌شود. گفته می‌شود همین شرکت مسئولیت حفاظت شخصی محمد بن‌سلمان را هم برعهده دارد. پیش از اعزام این نیروها، محمد بن‌سلمان با اریک برنس و شرکت‌های امنیتی‌اش تماس گرفته و از آنها درخواست نیرو برای اعزام به یمن کرده بود. روزنامه کلمبیایی «ال‌تمپو» به ٤٠٠ شرکت اشاره می‌کند که بین آنها آمریکایی، مکزیکی و کلمبیایی هم هستند و در جبهه‌های یمن در کنار نیروهای ارتش عربستان می‌جنگند. حتی بعضی از افراد این شرکت‌ها در جنگ تعز کشته شدند. با فراهم‌شدن زمینه فعالیت بلاک واتر در عربستان و امارات، منابع اسرائیلی اعلام کردند، ‌١٠ شرکت امنیتی خصوصی اسرائیل نیز با اسامی عجیب‌وغریب راهی بازار امارات شده‌اند. برای بسیاری از ناظران و تحلیلگران این پرسش مطرح است که چگونه امارات و عربستان‌سعودی با شرکتی با این پیشینه سیاه و دست‌های خون‌آلود – چنان‌که در عراق شاهد آن بودیم – و مشکوک‌بودن مؤسس آن – اریک برنس که فردی وابسته به جریان راست مسیحی است – همکاری می‌کنند؟

منبع : شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین