|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۸
کد خبر: ۱۹۱۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰
شورشیان حوثی اعلام کردند که پس از اینکه ائتلاف آنها با علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن، علیه ارتش تحت رهبری عربستان شکست خورد، وی را به قتل رسانده اند.
 شورشیان حوثی اعلام کردند که پس از اینکه ائتلاف آنها با علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن، علیه ارتش تحت رهبری عربستان شکست خورد، وی را به قتل رسانده اند.

صالح، برای چندین دهه شخصیتی غالب در سیاست یمن بوده و تحت حمایت بسیاری از دسته های سیاسی بوده است.

احتمال می رود کشته شدن وی، جنگی را که سه سال است به طول انجامیده و باعث به وجود آمدن فاجعه ای انسانی شده، تشدید کند.

مرگ رئیس جمهور پیشین، توسط حزب وی تایید شد. دوشنبه شب، هواپیماهای سعودی برای اولین بار پس از آغاز جنگ، کاخ ریاست جمهوری در پایتخت یمن را مورد هدف قرار دادند. در ادامه واکنش هشت تن از تحلیل گران در خصوص این اتفاق آورده شده است:

پیتر سالیسبری، چاتم هاوس
پیتر سالیسبری، محقق ارشد برنامه خاورمیانه و آفریقا در چاتم هاوس می گوید: "صالح شخصیتی قوی در سیاست یمن بوده و همواره می توانست با هر کسی که بخواهد گفتگو کند. به سختی می توان کسی را پیدا کرد که بتواند جای او را بگیرد."
مرگ صالح، اتحاد به رهبری عربستان را از داشتن فردی که می توانست با وی قرارداد ببندد، محروم کرد. به گفته سالیسبری، مرگ وی برای عربستان به منزله پرده آخر بود. "آنها هر کاری که می توانند انجام خواهند داد تا حوثی ها را از بین ببرند. عربستان مایل است هزینه بیشتری نسبت به قبل، بر قسمت های شمال غربی یمن وارد کند."

جوست هیلترمن، گروه بین المللی بحران
جوست هیلترمن، مدیر برنامه شرق میانه و شمال آفریقا، در گروه بین المللی بحران گفت: سعودی ها "ممکن است قصد تشدید تنش ها را داشته باشند که این امر اقدامی اشتباه خواهد بود چرا که آنها راه حل نظامی مناسبی برای حل این درگیری در اختیار ندارند. در عین حال، به دلیل هزینه زیاد وارد شده بر عربستان، این کشور به شدت به یک استراتژی برای خروج از جنگ نیاز دارد ولی آن را نیز در اختیار ندارد."

میریام اپس، سازمان مشاوره لو بک اینترنشنال
میریام اپس، تحلیلگر امنیتی منطقه ای در سازمان مشاوره و مدیریت خطر لو بک اینترنشنال، اظهار داشت: "سوال بزرگ در خصوص مرگ صالح آن است که چه کسی جای او را خواهد گرفت."
وی خاطر نشان کرد که در کوتاه مدت، مرگ وی باعث تشدید خشونت ها در صنعا خواهد شد چرا که نیروهای صالح به فکر انتفام خواهند بود و حوثی ها نیز تلاش خواهند کرد که قسمت هایی از پایتخت را که در روزهای اخیر از دست داده اند، بار دیگر پس بگیرند. در نهایت از بین رفتن اتحاد حوثی ها با صالح، توانایی نظامی و موقعیت مذاکره آنها را تضعیف می کند.

استفن هرتاگ، دانشکده اقتصاد لندن
استفن هرتاگ، استاد دانشکده اقتصاد لندن گفت: "حوثی ها نیروهایی قوی هستند و برخی منابع اذعان می کنند که از نیروهای مزدور صالح در صنعا نیز قوی تر هستند." اگر صالح مرده باشد، احتمال دارد که دسته سیاسی او نیز از هم بپاشد. من فکر نمی کنم پسر او بتواند به طور کامل جای او را بگیرد. احتمالا حوثی ها پیروز میدان خواهند شد."

تئودور کاراسیک، مرکز تحلیل کشورهای اطراف خلیج فارس
تئودور کاراسیک، مشاور ارشد مرکز تحلیل کشور های اطراف خلیج فارس اظهار داشت: "با مرگ نابه هنگام صالح، روند کلی حل مشکلات یمن به شدت تسریع شد. با حذف صالح، حوثی ها مشکل بزرگتری برای خود ایجاد کردند، اما این اتفاق اوضاع را برای عربستان سعودی و امارات متحده نیز پیچیده کرده است."
هانی صبرا، بنیانگذار مرکز مشاوره الف در نیویورک
هانی صبرا، بنیانگذار مرکز مشاوره الف در نیویورک گفت: "در ظاهر، عربستان یکی از متحدان قدرتمند خود در یمن را از دست داد، اما احتمالا این امر به نفع عربستان خواهد بود چراکه وی فردی غیر قابل اعتماد بود و مرگ وی باعث خواهد شد عربستان بتواند به سوی طرفداران صالح تر او دست دراز کند."

آصف دی، مکس سکیوریتی
آصف دی، تحلیلگر ارشد گفت: مرگ صالح نه تنها به معنای پایان اتحاد صالح و حوثی هاست، بلکه به معنای از دست رفتن "مقدار قابل توجهی از نیروهای" حوثی ها است." با اینکه در آینده حوثی ها قدرت کامل سیاسی را در اختیار خواهند داشت، اما احتمالا به دلیل کاهش تعداد نیروها، کنترل برخی از مناطق را دست خواهند داد.

آیهام کامل، گروه اوراسیا
آیهام کامل، رئیس بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه اوراسیا، اظهار داشت، بدون در نظر گرفتن سرنوشت صالح، "او همواره یک سیاستمدار ماهر بود. به همین دلیل، او هم بخشی از مشکل و هم بخشی از راه حل محسوب می شود."

منبع  : دیپلماسی ایرانی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین