|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
کد خبر: ۱۹۰۴۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۱
ناکامی‌های اخیر در انتخابات، انتقادات رسانه‌ای یا به بیانی دیگر «گل به خودی برخی اصولگرایان» و ضربه آخر «فرقه زنبیلیه و یاران احمدی‌نژاد» به این جریان، راست‌گرایان را بار دیگر با بحران روبه‌رو کرد.
 ناکامی‌های اخیر در انتخابات، انتقادات رسانه‌ای یا به بیانی دیگر «گل به خودی برخی اصولگرایان» و ضربه آخر «فرقه زنبیلیه و یاران احمدی‌نژاد» به این جریان، راست‌گرایان را بار دیگر با بحران روبه‌رو کرد.

اصولگراها هر چقدر نسبت به احمدی‌نژاد و رویکرد نزدیکانش سکوت پیشه کردند، اما نسبت به انتقادات قالیباف واکنش نشان دادند؛ شاید چون باورشان نمی‌شد سردار هم به آنها پشت پا بزند. قالیباف با انتقاداتش به جریان اصولگرایی و رویکرد سنتی آن، نه تنها نتوانست ناکامی های خود را جبران کند و آب رفته را به جوی را بازگرداند بلکه بار دیگر، اعتراض هم طیفانش را برانگیخت. اینکه گلایه های ناشی از افسردگی پس از انتخابات قالیباف کی به پایان می رسد، نامعلوم است. چیزی که واضح است تنش درونی جریان اصولگرایی است که روز به روز تشدید می‌شود.

این کاندیدای انصرافی انتخابات ریاست جمهوری، به زعم خودش می‎خواهد با نقد درون گفتمانی جریان راست را نجات دهد. داستان انتقادات خودی‎های جریان راست از خودشان هم سر دراز دارد؛ سعید جلیلی، محسن رضایی و ... این بار هم قالیباف.

ابوالقاسم رئوفیان فعال سیاسی اصولگرا، در خصوص انتقادات اخیر قالیباف به جریان اصولگرایی می گوید: انتخابات دوازدهم را می توان یک رقابت پر شور مخصوصا در مناظره های تلویزیونی دانست، این مناظرات مردم را پای صندوق‎ها کشاند تا بار دیگر به رئیس دولت یازدهم اعتماد کنند. اما مسئله ای که جای بحث دارد، این است که چرا نباید بعد از هر انتخاباتی نامزد پیروز از ناحیه رقبا در تحقق وعده هایش کمک شود تا مشکلات جامعه برطرف گردد؟ چرا تقابل با رئیس جمهور را که به زیان مردم و کشور است، به جای تعامل با وی که تامین کننده منافع مردم و مایه کاهش مشکلات است برمی گزینند؟ آن هم با موضع گیری‎های چالش برانگیز که اوضاع کشور را وخیم تر می کند.

وی ادامه داد: آقای قالیباف در نامه اول، به دولت مستقر به شدت تاخت که این پذیرفته نیست. او سعی کرد دولت مستقر را ناکارآمد و در مسائل اقتصادی ناکام جلوه دهد. البته از این طرف هم، نابسامانی و مشکلات را بعد از چهار سال، هنوز به ارث رسیده از دولت‌های پیش از خود می دانند. در نتیجه این برخوردهاست که این روزها شاهد شکاف و اصطکاک بین الگوها هستیم که قسمتی از آن متوجه دولت است که گاهی اعتنایی به خواسته جریان مقابل که در انتخابات رقیب هم بودند، نمی کند.

این چهره اصولگرا که معتقد است قالیباف هنوز با شکست در انتخابات کنار نیامده است، ادامه داد: باید به او یادآور شد که بالاخره دوران رقابت به پایان رسیده است؛ شخصی که رئیس دولت دوازدهم شده است عاری از ضعف نیست اما مهم رفع مشکلات مردم است. روحانی وعده هایی داده است که مسلما به تنهایی از پس آن برنمی‌آید. باید در جهت رفع این مسائل همه تلاش کنیم. تنها راه نجات مردم از وضعیت نابسامان اقتصادی انسجام بین مدعیان مردم خواه و وطن دوست است.

رئوفیان اظهار کرد: اظهارات قالیباف درباره موفق نبودن اصولگرایان و اینکه عملکرد قابل دفاعی از خود باقی نگذاشتند، تا حدی قابل قبول است. اصولگراها در قبال آرمان های خود و مردم مسئولیتی داشتند که از پس آن برنیامدند. انتظار می رفت در انتخابات به نتایج قابل قبولی برسند که متاسفانه با اشتباهات در تصمیم گیری، ناکام ماندند.

وی گفت: گلایه های قالیباف و بیان درد در اظهارات اخیر قالیباف غیرقابل انکار است اما اینکه چرا این مسائل را عنوان می کند هم کاملا مشخص است. گلایه های او نشات گرفته از رفتار هم طیفانش در قبال او است. قالیباف و  محسن رضایی مورد بی مهری جریان راست قرار گرفتند. اصولگرایان در تشخیص اینکه چه شخصی باید نامزد ائتلافی آنها برای انتخابات باشد، به نتیجه درستی نرسیدند و این علتی شد تا قالیباف که به حاشیه رفته است، برای بار دوم مسئله "نئواصولگرایی" را مطرح کند.

رئوفیان تصریح کرد: قالیباف یک شخصیت و عنصر جهادی است؛ توقع و انتظارش این بود که اصولگرایان او را به عنوان فردی که بتواند به عنوان رقیب روحانی وارد عرصه انتخابات شود معرفی کنند؛ اما جریان راست به جمنایی اعتماد کرد که سازو کارش منطقی و علمی نبود و قواعد یک کارتشکیلاتی در آن رعایت نشد.

وی ادامه داد: در مناظرات انتخاباتی قالیباف به جای اینکه مستقل عمل کند، مرتکب یک خطای راهبردی شد و به جمنا پیوست و در یک اقدام غیر منتظره که برای هواداران وحامیانش شوک آفرین بود، مرتکب اشتباه بعدی شد و با تمکین از تصمیم جمنایی ها و با امید به اینکه نفر دوم در دولت رئیسی شود، به نفع وی کناره گیری کرد.

رئوفیان گفت: حال این سوال از ایشان مطرح  است که آقای قالیباف! شما بعد از انتخابات به ناکارآمدی اصولگرایان پی بردید یا بعد از روشن شدن نتیجه؟ چنانچه رئیسی انتخاب می شد و شما هم اکنون در کابینه‌اش حضور داشتید، باز هم جریان راست را ناکارامد می‎دانستید؟ اشکالاتی که امروز شما به این جریان وارد می دانید، باید زمان برگزاری انتخابات و وقتی که قرار بود به جمنا بپیوندید بیان می شد نه الان.

وی ادامه داد: من فکر نمی کنم ناکارآمدی اصولگراها بعد از انتخابات رخ نشان داده باشد. قالیباف قبل از انتخابات هم می دانست جریان راست وضعیت مناسبی ندارد. آن موقع هم می توانست نظرات کارشناسی خود را ارائه کند. این رفتارها بخصوص از قالیباف ناشی از دلخوری است که علیرغم تلاشش، به پاستور راه پیدا نکرد.

او در پایان گفت: وقتی این بحث ها در جلسات درون گفتمانی به نتیجه نمی رسد، به رسانه کشیده می شود؛ این شاید از جهاتی به نفع جریان اصولگرا نباشد. اما از طرف دیگر، اصولگرایان را به این فکر می اندازد که فکری جدی به حال اردوگاه اصولگرایی بکنند. این اصطکاک بین اعضای جریان اصولگرا به نفع هیچ‎کدامشان نیست. تا وقتی این تنش بین مدعیان اصولگرایی پیش بیاید چنین مسائل و برخوردهایی بدیهی است و موجودیت جریان اصولگرایی را به خطر می اندازد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین