|
|
امروز: چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰
کد خبر: ۱۹۰۳۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹
اما ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به تاثیرات "ویرانگر" هر گامی هشدار داد که فلسطینی‌ها را از حق‌شان مبنی بر اینکه قدس شرقی پایتخت کشورشان باشد، محروم کند.
یک مقام دولت آمریکا مدعی شده است که دونالد ترامپ روز چهارشنبه جاری قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهد شناخت؛ موضوعی که ممکن است موجی از انتفادات فلسطینی و بین‌المللی را به همراه داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، این مسؤول عالی‌رتبه در دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به رویترز گفت، ترامپ روز چهارشنبه سخنرانی را ایراد می‌کند که احتمالا طی آن قدس را پایتخت اسرائیل معرفی کند.

این در حالی است که سخنگوی شورای امنیت ملی در کاخ سفید اعلام کرد: ما چیزی برای گفتن نداریم.

مسؤولان آمریکایی روز پنجشنبه اشاره کرده‌ بودند، به رغم اینکه ترامپ اعلام قدس را به عنوان پایتخت قدس بررسی می‌کند اما اینکه باز هم این موضوع به تعویق بیفتد، وجود دارد.

مسؤولان دیگر در کاخ سفید همچنین احتمال دادند، ترامپ سیاستی مانند قبلی‌ها را در خصوص تعویق شش ماهه آن اتخاذ کند.

این مسؤولان افزودند، از بین راه حل‌هایی که جای بحث دارد این است که ترامپ به معاونانش دستور دهد از طرحی که طولانی شده خارج شوند تا نشان دهد که نهایتا مساله انتقال سفارت را اجرایی می‌کند.
تشکیلات خودگردان فلسطین هشدار داد

اما ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به تاثیرات "ویرانگر" هر گامی هشدار داد که فلسطینی‌ها را از حق‌شان مبنی بر اینکه قدس شرقی پایتخت کشورشان باشد، محروم کند.

نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین به خبرگزاری فرانسه گفت: به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی آمریکا روند صلح را نابود می‌کند.

وی ادامه داد، به رسمیت شناختن و انتقال سفارت آمریکا به قدس برای آینده روند صلح خطرناک است و منطقه را به خانه اول بی‌ثباتی می‌برد.

نبیل ابوردینه تاکید کرد، هر راه حل عادلانه‌ای برای مساله فلسطین باید قدس را پایتخت کشور مستقل فلسطین محسوب کند.

وی چند ساعت قبل از پایان مهلت دولت آمریکا درباره تصمیم‌گیری در زمینه تمدید انتقال سفارت آمریکا به قدس در بیانیه‌ای تاکید کرد، هر گونه راه حل عادلانه‌ای باید قدس شرقی را پایتخت کشور مستقل فلسطین بداند.

وی افزود: قدس شرقی با تمام مقدساتش سرآغاز و پایان هر راه حل و طرحی است که منطقه را از ویرانی نجات می‌دهد.

ابوردینه تاکید کرد، عدم دستیابی به راه حل عادلانه اوضاع را به همان حالت تنش، آشوب و خشونت که منطقه و جهان را دربرگرفته، باقی نگه خواهد داشت.

وی تاکید کرد، مشروعیت بین‌المللی در راس آن تصمیم به رسمیت شناختن کشور فلسطین و قانونی نبودن شهرک‌ها فضای مناسی برای حل مشکلات منطقه ایجاد کرده و توازن را در روابط عربی – آمریکایی برقرار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد، محمود عباس همچنان متعهد به صلح عادلانه و براساس تشکیل دو کشور است.

این در حالی است که دو وزیر اسرائیلی روز پنجشنبه ابراز امیدواری کرده بودند، ترامپ به این وضعیت نامناسب پایان دهد و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس همانطور که در جریان کمپین انتخاباتی‌اش وعده داده بود، منتقل کند.

مایک پنس، معاون ترامپ نیز چند روز پیش گفته بود، ترامپ عملا در فکر انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس است.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ قانونی را تصویب کرد که به موجب آن"باید قدس به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته شده و سفارت آمریکا به آنجا منتقل شود".

با وجود این قانون الزام‌آور، آن شامل بندی است که به روسای جمهوری آمریکا اجازه می‌دهد در جهت حمایت از منافع امنیت ملی انتقال سفارت را برای شش ماه به تاخیر بیندازند از آن زمان تاکنون روسای جمهوری آمریکا به طور منظم و پشت هم دستور تعویق انتقال سفارت را دو بار در سال امضا کرده‌اند. ترامپ نیز این کار را در ژوئن انجام داد. فلسطینی‌ها می‌گویند اتخاذ این تصمیم پیامدهای خطرناکی خواهد داشت.
سازمان ملل: اسرائیل هیچ مشروعیتی و هیچ ارتباطی با قدس ندارد

اما در یک سیلی دیپلماتیک و سیاسی به دولت اسرائیل مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت اعضای ۱۵۱ کشور به مصوبه‌ای رای داد که اسرائیل را به عنوان قدرت اشغالگر شهر قدس قلمداد می‌کند.

براساس این مصوبه، اسرائیل هیچ ارتباطی با قدس ندارد و هر گامی که این دولت یهود در خصوص تحمیل قوانین و اراده‌اش در این شهر بردارد غیرقانونی، باطل و ملغی است.

سازمان ملل همچنین از مقامات اسرائیل خواست به وضعیت کنونی قدس احترام بگذارند.

شش دولت علیه این قانون رای دادند، که مهمترین آنها کانادا، آمریکا، اسرائیل، بودند. ۹ کشور نیز رای ممتنع دادند.



در همین زمینه بخوانید
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین