|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۹
کد خبر: ۱۸۹۶۲۶
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۷
روزنامه «واشنگتن‌پست» نوشت: حزب‌الله مواضع خود را به عنوان قدرت منطقه‌ای تقویت کرده و اقدامات عربستان نتوانسته منجر به تضعیف این گروه شود.
 یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی نوشت: در حالی که کشورهای عربی فشار بر حزب الله را به خاطر ارتباطش با ایران شدت بخشیده‌اند، این گروه لبنانی مواضع خود را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای افزایش بخشیده و فراتر از مرزهای لبنان اعمال قدرت نظامی می‌کند و با وجود بحران‌های سیاسی داخلی در حال مقاومت است.

به نوشته روزنامه «واشنگتن‌پست»، افزایش قدرت این گروه در بحبوحه رقابت ایران و عربستان در منطقه و شدت یافتن درگیری‌ها از سوریه گرفته تا یمن به میان آمده است.

بر این اساس، عربستان، حزب الله را قوی‌ترین عامل نیابتی ایران می‌داند و در هفته‌های اخیر تلاش‌ها برای منزوی کردن این گروه را شدت بخشیده، اما موقعیت غالب این گروه در ماه جاری و در جریان ماجرای «سعد حریری» نخست وزیر لبنان آشکار شد.

مقام‌های آمریکایی و لبنانی می‌گویند عربستان که حریری را مجبور به استعفا کرد و دولت ائتلافی لبنان که شامل وزیران حزب الله بود را به هم زد، به این امید که هموار شدن مسیر جهت اقدام‌های تهاجمی‌تر علیه حزب‌الله، به ایران لطمه بزند. اما این اقدام موجب بسیج لبنان در حمایت از نخست وزیر شد و حزب الله را به عنوان یک نیروی باثبات کننده معرفی نمود.
حریری چهارشنبه گذشته حین دیدار با «میشل عون» رئیس جمهور لبنان اعلام کرد که استعفای خود را به حالت تعلیق در آورده است.

«رافائل لفور» تحلیلگر بخش خاورمیانه اندیشکده کارنگی در این زمینه گفت: «سعودی‌ها امید داشتند که استعفای حریری شوک ایجاد کرده و کابینه لبنان منحل شود تا حزب‌الله و متحدانش مجبور شوند از وزاتخانه‌ها و دیگر مواضع مهم قدرت دست بکشند، اما این اتفاق هرگز رخ نداد.»

وی ادامه داد: «حزب‌الله هنگامی‌ که به دولت سوریه تحت حمایت ایران برای نبرد با مخالفان این کشور پیوست، مستحکم‌تر شد. نفوذ حزب‌الله در قلب موسسات امنیتی لبنان به یقین بیشتر از هر وقت دیگر است.»

«محمد عبید» دیگر تحلیلگر سیاسی نزدیک به نیروهای مقاومت حزب‌الله گفت: «حزب الله موظف به ایفای نقش بود زیرا هر زمان‌که دولت به وظیفه خود در حمایت از مردم عمل نمی‌کند، یکی باید این کار را انجام دهد. البته همکاری حزب الله با ارتش لبنان به مفهوم کنترل بر تصمیم‌گیری‌های آن‌ها نیست.»

«بلال بلوت» از شخصیت‌های سیاسی جنوب لبنان در این زمینه گفت: «نیروهای حزب الله به دلایل عقیدتی در آنجا حضور دارند و افرادی در آنجا در حال محافظت از ما هستند. ارتش لبنان تا آنجایی که قادر باشد از ما محافظت می‌کند با این حال حزب‌الله (خود) یک ارتش دارد. وقتی که شما قدرت مردمی به‌دست می آورید ،به قدرت سیاسی نیز می‌رسید و حزب الله هر روز بهتر و قوی‌تر می‌شود.»
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین