|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۱۸۹۰۶۳
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۵
شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه با صدور قطعنامه ای قاچاق انسان در مناطق جنگ زده و سوء استفاده جنسی از زنان و دختران را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت اعلام کرد و کشورهای عضو را ملزم به مبارزه با نقض حقوق بشر غیرنظامیان گرفتار در مخاصمات مسلحانه کرد.
 شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه با صدور قطعنامه ای قاچاق انسان در مناطق جنگ زده و سوء استفاده جنسی از زنان و دختران را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت اعلام کرد و کشورهای عضو را ملزم به مبارزه با نقض حقوق بشر غیرنظامیان گرفتار در مخاصمات مسلحانه کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد: آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفته است گروه های تروریستی و جنایتکار در جنگ ها به دنبال سوء استفاده جنسی از غیرنظامیان هستند که جرم شناخته شده و به عنوان جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت قابل تعقیب در محاکم بین المللی است.

به گزارش ایرنا، گوترش گفت: بیرحمی گروه های تندرو مثل داعش، بوکوحرام، الشباب و تندروهای مسیحی در سودان، کنگو و اوگاندا در سوء استفاده جنسی از غیرنظامیان هیچ مرزی نمی شناسند و از آنان به عنوان برده برای کار اجباری استفاده کرده و بدون رضایت آنها با فروش اعضای بدن آنها تجارت به راه انداخته اند.

دبیرکل سازمان ملل خواستار اقدام فوری برای مبارزه با قاچاق انسان شد و به ویدئویی اشاره کرد که نشان می دهد مهاجرین آفریقایی در لیبی به عنوان برده فروخته می شوند و افراد تندرو و با سابقه کیفری زنان و دختران و پسرها را به کارهای غیر انسانی وادار می کنند.

گوترش گفت: دیگر برده داری و سوء استفاده از حقوق بشر اسرای جنگی در قرن بیست و یکم جایی ندارد.

وی این سخنان را در جلسه شورای امنیت سازمان ملل ایراد کرد که به درخواست ایتالیا که رئیس دوره ای این ماه شوراست تشکیل شد. شورای امنیت به طور شدید الحن هر گونه قاچاق انسان را محکوم کرد.

شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ای قاچاق انسان را به عنوان نقض حقوق بشر و جنایت جنگی اعلام کرد.

این قطعنامه همه کشورهای عضو را ملزم به تصویب در مجالس قانونگذاری و اجرای کنوانسیون سازمان ملل علیه جنایات سازمان یافته فراملی و پرتکل الحاقی آن برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق انسان و تنبیه مرتکبین به جرم شد.

این قطعنامه از 193 عضو سازمان ملل خواست با شبکه های قاچاق انسان در مناطق جنگ زده مبارزه کرده و تحقیقات پلیسی برای انحلال آنها و تنبیه افراد مرتبط با این جرم به عمل آورند.

وینچرزو آمندولا معاون وزیر مشاور در روابط خارجی ایتالیا که ریاست شورای امنیت را به عهده داشت، گفت: جلسه شورای امنیت در مورد منع قاچاق انسان اقدامی موثر برای جلوگیری از این عمل غیر انسانی است.

رئیس شورای امنیت گفت: این قطعنامه تقویت کننده قطعنامه های قبلی در مورد منع قاچاق انسان بوده و کشورهای عضو را ملزم به شناسایی، ثبت نام، حفاظت و کمک به افراد مهاجر که ممکن است طعمه ای برای قاچاقچیان انسان باشند.

گوترش گفت: کشورهای عضو موظف به احترام به حقوق بشر مهاجران هستند و باید متخلفان حقوق بشر مهاجران به دادگاه معرفی شوند و از کمک های انساندوستانه برخوردار شوند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین