|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۷
کد خبر: ۱۸۸۸۵۳
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۱
مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از 38 سال است که در حوزه سلامت اجتماعی غفلت کرده‌ایم، گفت: در بخش سلامت اجتماعی غفلت دیرینه کرده‌ایم و اگر امروز شروع کنیم شاید دو دهه دیگر آثارش را مشاهده کنیم.
 مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از 38 سال است که در حوزه سلامت اجتماعی غفلت کرده‌ایم، گفت: در بخش سلامت اجتماعی غفلت دیرینه کرده‌ایم و اگر امروز شروع کنیم شاید دو دهه دیگر آثارش را مشاهده کنیم.

سیدحسن موسوی‌چلک سه‌شنبه 30 آبان در همایش سلامت اجتماعی و ضرورت آن در جامعه در استان همدان، ضمن عرض تسلیت به علت وقوع زلزله در کرمانشاه و از دست دادن هموطنان، اظهار کرد: ما هم اگر همچون ژاپن تدابیر درستی داشتیم زلزله را غافلگیر کرده و اجازه نمی‌دادیم زلزله ما را غافلگیر کند و صدمات بسیاری را وارد آورد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: طبق آماری که قوه قضائیه اعلام کرده، 15 میلیون و 200 هزار پرونده قضایی در کشور 80 میلیون نفری ایران وجود دارد که متأسفانه این آمار نشانه‌ غفلت از سلامت اجتماعی در این کشور است.

موسوی‌چلک تأکید کرد: هندوستان با جمعیت یک میلیاردی فقط یک میلیون و 200 هزار پرونده قضایی دارد که با این مقایسه می‌توان دریافت حوزه اجتماعی ما از بیماری مزمنی رنج می‌برد.

حدودی 4.4 میلیون ایرانی موادمخدر و روانگران استفاده می‌کنند

وی با بیان اینکه طبق آخرین آمار حدود 4 میلیون و 400 هزار نفر در ایران از موادمخدر و روانگردان استفاده می‌کنند که عدد کمی نیست بنابراین باید به فکر چاره باشیم ، اعلام کرد: بیش از 400 هزار نفر ورودی زندانی داریم به طوریکه متأسفانه به ازای هر ساعت 49 نفر روانه زندان می‌شوند.

وی با تأکید بر افزایش آمار نگران‌کننده مجرمان زیر 18 سال به ویژه دختران، یادآورشد: در کشوری زندگی می‌کنیم که به ازای هر 4 ازدواج یک طلاق صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه حدود 19 میلیون نفر در مناطق حاشینه‌نشینی که حداقل خدمات عمومی را ندارد، زندگی می‌کنند، تصریح کرد: متأسفانه شاخص نشاط ایران از بین 157 کشور 105 است که این آمار عدم نشاط ما را نشان می‌دهد.

خشونت خانوادگی، دومین پرونده قضایی کشور

موسوی‌چلک اضافه کرد: دومین پرونده قضایی این کشور مربوط به خشونت به ویژه خانوادگی است بنابراین آسیب‌های اجتماعی خانواده را که رکن اساسی جامعه است، نشانه گرفته چرا که اگر مشاهده کنید می‌بینید صحبت‌های ما در خانواده به 15 دقیقه هم نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه سالمندآزاری سومین علت مداخله اورژانس اجتماعی در کشور است، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی‌ها سالمندان که برکت خانه‌اند را می‌زنند.

شیب تند ایدز در ایران

‌موسوی‌چلک به شیب تند ایدز در ایران اشاره کرد و افزود: اگر نسبت به این بیماران پذیرش اجتماعی صورت نگیرد و تدابیر درستی لحاظ نکنیم، معلوم نیست این جامعه به کجا کشیده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه فاصله حرمت‌ها کم شده است، یادآورشد: امروزه ماشین‌ها شاسی‌بلند، گوشی‌ها هوشمند و مدل خانه‌ها لوکس‌تر شده اما اخلاق اجتماعی را از دست داده‌ایم. تمام این موارد نشانه‌ای از یک بحران است بنابراین باید متوجه این نشانه‌ها شده و برای بهتر شدن آن تلاشی بیش از گذشته انجام دهیم.

موسوی‌چلک با بیان اینکه سلامت اجتماعی باید جایگزین برخی از موارد جزئی شود، اعلام کرد: همه ما اگر ایران را دوست داریم باید در این زمینه کاری انجام دهیم بنابراین لازم است نگاهمان را تغییر داده و با سلامت اجتماعی آشنایی یافته و برای بهتر شدن آن بکوشیم.

وی با تأکید بر اینکه در این راستا از همه ظرفیت‌ها باید استفاده شود، گفت: برنامه و سیاستگذاری‌های کنونی هدفمند نبوده که به این آمارها رسیدیم پس بیایید برنامه‌ریزی درستی انجام داده و به آن عمل کنیم.

نباید از مطالبه‌گری اجتماعی بترسیم

موسوی‌چلک با بیان اینکه نباید از مطالبه‌گری اجتماعی بترسیم، ادامه داد: در حوزه اجتماعی شفاف نبودیم در حالیکه باید با مردم شفاف باشیم چرا که اگر اینطور عمل نکنیم برای مدیریت اجتماعی نمی‌توانیم از مشارکت هوشمند مردم استفاده کنیم.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه اگر سلامت اجتماعی نداشته باشیم امنیت کشورمان به مخاطره می‌افتد، ادامه داد: سلامت اجتماعی با رویکرد اجتماعی امکان‌پذیر خواهد بود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین