|
|
امروز: جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
کد خبر: ۱۸۵۱۵۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۰
پاها هستند که شما را سرپا نگه می دارند. هرکجا که می خواهید شما را می برند و در یک کلام همراهی همیشگی و وفادار هستند. اما برای این همراهان همیشگی، هفت نفص و آسیب ممکن است پیش بیاید که باید از آن ها جلوگیری کنید.
  پاها هستند که شما را سرپا نگه می دارند. هرکجا که می خواهید شما را می برند و در یک کلام همراهی همیشگی و وفادار هستند. اما برای این همراهان همیشگی، هفت نفص و آسیب ممکن است پیش بیاید که باید از آن ها جلوگیری کنید.

1. قارچ

بیماری پای ورزشکار فقط یک جور خارش آزاردهنده نیست، بلکه نوعی عفونت قارچی است که پوست پای تان را پوسته پوسته می کند. قارچ ها می توانند به ناخن های شما هم حمله کنند و باعث شوند آن ها ظاهری زرد و گچ مانند پیدا کنند. دکتر ایوان ریدر، متخصص پوست از دانشکده پزشکی نیویورک، می گوید هر کدام از این دو مشکل می توانند به عفونت های جدی تر بدل شوند.

روش مقابله: درمان قارچ پا می تواند به طرز وحشتناکی سخت باشد، چون ممکن است قارچ دوباره برگردد و منتشر شود. بنابراین به نفع تان است که از بروز آن جلوگیری کنید. قارچ ها در محیط های گرم و مرطوب، مثل کفش های عرق کرده، سراغ پاهایتان می آیند. بنابراین کمی پودر پای ورزشکار زیسُرب، یا همان پودر میکونازل نیتراتِ ضد قارچ، داخل کفش تان بریزید.

دکتر ریدر می گوید اگر پاهایتان مبتلا به قارچ شده اند، با خوددرمانی بدترش نکنید. از دکترتان بخواهید داروی ضدقارچ برای تان تجویز کند.

2. آرتروز پا یا آرتروز قوزک پا

پاها شاهکارهای مهندسی هستند؛ هر پا 26 استخوان و 33 مفصل کوچک دارد. غضروف مفصل ها به مرور زمان از بین می رود- مخصوصا اگر پاهایتان آسیب دیده باشند- و این باعث می شود استخوان ها به هم ساییده شوند. دکتر بامهاور می گوید این درد معمولا خفیف است و اگر پیاده راه نروید و استراحت کنید، کاهش پیدا می کند.
 
7 نقص و آسیب رایج در پاها

روش مقابله: برنامه ورزشی تان را تغییر دهید و تمریناتی را در برنامه تان بگنجانید که زیاد به پاها فشار نیاورد، مثل شنا. در مطالعه ای که در دانشگاه تگزاس انجام گرفت، افرادی که سه روز در هفته شنا می کردند، اعلام کردند که درد آرتروز و خشکی استخوان های شان کاهش پیدا کرده است.

از آن جا که نمی توانید (و نباید هم) همیشه به پاهایتان استراحت بدهید و سرپا نباشید، بهتر است کفش هایی را برای پیاده روی و دویدن انتخاب کنید که پاهیتان را محکم نگه دارند.
بعد از این که حدود 400 مایل (یعنی تقریبا 644 کیلومتر) با کفش های تان راه رفتید، عوض شان کنید.

3. انگشت چکشی

انگشت چکشی وضعیتی است که در آن یکی از انگشتان پا (معمولا انگشت دوم یا سوم) از مفصل میانی خم می شود و به شکل چنگال پرندگان یا حرف Z در می آید. اگر کفش اندازه پا نباشد و انگشتان را خم کند و یا اگر در ماهیچه های پاها عدم تناسبی وجود داشته باشد که باعث شود انگشتان پا هنگام پیاده روی نتوانند صاف شوند، مشکل انگشت چکشی در پا به وجود می آید.

روش مقابله: کفشی بپوشید که پنجه آن پهن باشد. شما حتی می توانید به یک مغازه تعمیر کفش رفته و پنجه کفش های فعلی تان را گشاد کنید. ارتجاعی بودن کفش ها تنها باعث می شود که پنجه هایتان انعطاف داشته باشند و پاها را در یک فضای محدود که باعث از ریخت افتادن همیشگی آن ها می شود. برای تحت فشار قرار دادن یک توپ تنیس را روی زمین بگذارید و تلاش کنید که آن را با پنجه پا گرفته و بلند کنید.

4. پینه شست پا

کفش نامناسب یا سابقه ارثی می تواند جا به جایی مفصل انتهای انگشت شست پا شود، به گونه ای که انگشت شست به سمت داخل خم شود و روی انگشتان دیگر جمع شود. آن وقت دیگر هر قدمی که فرد بر می دارد شبیه این است که بخواهید دری که لولایش کج شده را ببندید. دکتر جودیت بامهاور، متخصص ارتوپد، می گوید «نمی توانیم پیش بینی کنیم وضعیت پینه شست پا با چه سرعتی رو به وخامت می رود.»

روش مقابله: پینه شست پا را می توان با عمل جراحی برطرف کرد، اما این جراحی چندان ساده نیست. پزشک جراح باید استخوان را بشکند و صاف کند، کاری که همان طور که حدس می زنید، دردناک است. بیمار باید تا هفته های متمادی بعد از عمل تحت مراقبت های بعد از جراحی قرار بگیرد و تا ماه ها بعد هم نتایج کامل عمل را مشاهده نخواهدکرد. کسانی که پینه شست پای شان در زندگی روزمره شان اختلال ایجاد کرده یا پوشیدن بسیاری از کفش ها را برای شان غیرممکن کرده است، می توانند از این عمل جراحی به عنوان آخرین راه چاره استفاده کنند. اگر پینه پای شما درد خفیفی دارد، کفش های آزادتر بپوشید یا از لاانگشتی های سیلیکونی استفاده کنید. پینه های بدون درد را هم به حال خودشان بگذارید.

5. زگیل کف پا

دانه های زبری در کف پایتان حس می کنید؟ مشکل خاصی نیست. اما اگر لک های تیره ای کف پایتان ایجاد شده که دورشان پینه بسته و وقتی فشارشان می دهید، دردناک اند، احتمالا زگیل کف پاست. دکتر تریسی ولاهوویک، پاپزشکی که متخصص درمان زگیل کف پا است، می گوید بعد از این که ویورس پاپیلوم انسانی یا HPV به پوست نفوذ می کند، این زگیل ها از داخل شروع به رشد می کنند.

روش مقابله: به حرف مادرتان گوش کنید و در حمام و استخر دمپایی یا کفش حمام بپوشید. کف رختکن و محوطه دور استخرها محل مناسبی برای رشد میکروب ها هستند. به هر حال اگر دچار زگیل کف پا شدید، از قطره زگیل حاوی 40 درصد اسید سالیسیلیک استفاده کنید (اگر محلول از این ضعیف تر باشد، فایده ای ندارد).

اگر همچنان زگیل اذیت تان کرد، به متخصص پوست یا پاپزشک مراجعه کنید. الان پزشکان دیگر زگیل را فقط منجمد نمی کنند. بسیاری از پزشکان به محل آسیب دیده مخمر تزریق می کنند تا سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند که زگیل ها را از درون درمان کند.

6. کف پای صاف

گاهی عامل بروز درد لگن و کمر صافی کف پاست. داگلاس کِچیجیان، فیزیوتراپ، می گوید: «پا عضو پیچیده ای از بدن است که درک بسیار کمی از آن داریم» اگر پایتان تعادل نداشته باشد یا اسکلت پا متوازن نباشد، مفاصل و ماهیچه های قسمت های دیگر بدن باید جور آن را بکشند.
 
7 نقص و آسیب رایج در پاها

روش مقابله: از یک مربی یا فیزیوتراپ بخواهید از شما آزمون غربالگری عملکرد حرکتی بگیرد تا ببیند پاها و لگن تان چطور حرکت می کنند. فیزیوتراپ پا می تواند پاهایتان را ماساژ دهید (چرا که نه!) تا فشار و کشیدگی در پاها را کاهش دهد.

بعد باید سری به یک فروشگاه کفش طبی بزنید تا سایز و مدل کفشی را پیدا کنید که مناسب قوس کف پایتان باشد. دکتر اِرِت می گوید: «کفش مثل لاستیک ماشین است؛ هر چقدر پول بدهی آش می خوری.» کفی ها هم می توانند توازن لازم را در کف پای شما ایجاد کنند.

7. درد پاشنه

اگر پاشنه پایتان درد می کند یا با هر قدمی که بر می دارید احساس می کنید چیزی در پاشنه تان فرو می رود، علتش ممکن است التهاب تاندون کف پا (plantar fasciitis) یا همان خارپاشنه باشد. پلانتار فاشیا، یا همان تاندون کف پا، نوار سفتی در قسمت زیرین پاهاست که پاشنه را به انگشتان وصل می کند. در افرادی که دونده هستند یا زیاد سرپا می ایستند، این تاندون دچار التهاب می شود.

روش مقابله: به پاهایتان استراحت دهید، البته نه برای مدت طولانی. دکتر مِدِریک هال، متخصص طب ورزشی، می گوید: «یکی از چیزهایی که من را واقعا عصبانی می کند این است که تصور می کنند فقط باید استراحت کنند» بی تحرکی، پاها و قوزک شما را ضعیف می کند و این باعث می شود فشار بیشتری روی تاندون فاشیا بیاید. دکتر هال می گوید به جای استراحتِ صرف، با فیزیوتراپی بنیه تان را قوی کنید. برای کاهش درد، هر دو روز یک بار به مدت سه تا پنج دقیقه پاهایتان را روی یک بطری آب یخ زده بغلتانید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین