|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۶
کد خبر: ۱۸۳۱۱۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۵
به سخنرانی جمعه شب دونالد ترامپ از زاویه‌ای دیگری غیر از آنچه تاکنون پرداخته شد نیز می‌توان پرداخت. تاکنون پاسخ بی‌اطلاعی، بی‌اخلاقی، بی‌ادبی و برخلاف معاهدات بین‌المللی سخن گفتن و حرکت کردن رئیس‌جمهور آمریکا داده شده.
به سخنرانی جمعه شب دونالد ترامپ از زاویه‌ای دیگری غیر از آنچه تاکنون پرداخته شد نیز می‌توان پرداخت. تاکنون پاسخ بی‌اطلاعی، بی‌اخلاقی، بی‌ادبی و برخلاف معاهدات بین‌المللی سخن گفتن و حرکت کردن رئیس‌جمهور آمریکا داده شده.

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله ای، آورده است:
 
شاید جامع‌ترین و رساترین پاسخ را رئیس‌جمهور روحانی داده باشد که ترامپ را به مطالعه بیشتر تاریخ و جغرافیا و قوانین بین‌المللی دعوت کرد و فهرستی از جنایات و مداخلات دولت‌های آمریکا در نقاط مختلف جهان از جمله ایران و همچنین حمایت آمریکا از تروریسم ارائه کرد و به او فهماند که برجام یک معاهده چند جانبه است که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته و یک دولت یا یک رئیس‌جمهور نمی‌تواند آن را لغو کند.

علاوه بر اینها و آنچه سران کشورهای اروپائی، اتحادیه اروپا، دبیرکل سازمان ملل و بسیاری از کشورها گفته‌اند و بسیاری از رسانه‌های غربی نوشته‌اند که همگی در تقبیح سخنان ترامپ و محکومیت او بوده، نکات مهمی وجود دارند که باید به آنها هم توجه نمود. توجه به این نکات برای مسئولین نظام جمهوری اسلامی و دست اندرکاران امور مختلف در کشورمان ضروری است و برای رساندن برجام به فرجام شایسته اهمیت دارد.

1- سخنان ترامپ و حملاتی که او به برجام کرد و خشمی که نسبت به جمهوری اسلامی ایران نشان داد، سند محکمی است که اولاً اتقان برجام را به اثبات می‌رساند و ثانیاً درستی حرکت نظام جمهوری اسلامی در این زمینه را نشان می‌دهد. منظور این نیست که مسئولان کشور ما بر سر آمریکائی‌ها کلاه گذاشته اند،‌ بلکه منظور این است که دست و پا زدن‌های ترامپ و همفکران وی نشان می‌دهد برجام، بر خلاف آنچه دلواپسان داخلی تبلیغ می‌کنند قرارداد ترکمانچای نیست بلکه حداکثر چیزی است که مذاکره کنندگان کشورمان می‌توانستند در شرایط خاص زمان مذاکره به دست بیاورند.
 
کسانی که در دو سال گذشته برای اثبات اینکه برجام به زیان کشورمان است یقه پاره کردند، اگر اهل انصاف باشند حالا باید اقرار کنند که این یک معاهده برد – برد است و نتیجه زحمات گروه مذاکره‌کننده ایرانی بعد از دو سال تلاش به نتیجه مثبت رسید و منافع ملی ما را در اندازه‌ای که میسر بود تامین کرد. سخنان ترامپ در عین حال که از جهاتی بسیار منفی بود این فایده را هم داشت، البته کسانی که به دلایلی که می‌دانیم نمی‌خواهند واقعیت را بپذیرند باز هم حرف‌های بی‌پایه خود را تکرار خواهند کرد و از همنوا بودن خود با صهیونیست‌ها و سران ارتجاع عرب نیز عبرت نخواهند گرفت.

2- مسئولان دولت جمهوری اسلامی، با دردست داشتن سخنان و بیانیه‌های سران کشورهای اروپائی و اتحادیه اروپا اکنون به راحتی برای تقویت روند اجرائی برجام فرصت مناسبی به دست آورده‌اند. آنها باید این مواضع ضد ترامپی را هر روز به رخ سران اروپا بکشند و آنها را به اجرائی کردن باقیمانده برجام وادار نمایند.
 
کشورهای اروپائی و مسئولان اتحادیه اروپا بعد از انعقاد معاهده برجام وارد تعامل مثبت با جمهوری اسلامی ایران شدند و اکنون که ترامپ با ناشی گری خود فرصت مناسبی برای تایید مجدد و کامل برجام توسط سران اروپا فراهم آورده، برخلاف اراده ترامپ که درصدد کند کردن سرعت برجام است می‌توان به حرکت برجام شتاب بیشتری داد. مسئولان ما باید از این فرصت که دشمن نادان ما ایجاد کرده حداکثر بهره‌برداری را به عمل آورند.

3- ادبیات رئیس‌جمهور روحانی و استدلال‌های وی برای پاسخگوئی به سخنان ترامپ باید برای همه مسئولین جمهوری اسلامی الگو باشد. او توانست با متانت و رعایت ادب، به تمام سخنان غیرمنطقی و خلاف واقع ترامپ پاسخ بدهد و با این کار اعتبار نظام جمهوری اسلامی را در افکار عمومی جهان مطرح کند. این ادبیات، موجب شد هم مردم ایران به داشتن چنین رئیس جمهوری افتخار کنند و هم مردم جهان با مقایسه دو رئیس جمهوری که ظرف دو ساعت در یک مناظره از راه دور شرکت کردند، به این نتیجه برسند که رئیس‌جمهور ایران اهل منطق است و رئیس‌جمهور آمریکا اصولاً با منطق میانه‌ای ندارد. این، یک امتیاز برای جمهوری اسلامی ایران است و اگر توسط سایر مسئولین نیز ادامه یابد، منافع ملی کشور را تضمین خواهد کرد.

4- و نکته آخر اینکه این روزها همه می‌گویند رئیس‌جمهور آمریکا با سخنان ضد ایرانی خود موجب وحدت ملت و مسئولین ایران شد. این، حرف درستی است ولی نکته مهمی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد این است که وحدت هرگز نمی‌تواند یکطرفه باشد. اینکه هر وقت رئیس‌جمهور روحانی سخنان وحدت بخش می‌گوید مورد استقبال رسانه ملی قرار بگیرد و تحسین شود ولی دیگران قدمی در جهت وحدت بر ندارند، نوعی وحدت اسمی شکل می‌گیرد ولی تحقق وحدت رسمی متوقف بر این است که طرفین در این زمینه قدم بردارند و مواضع خود را با منافع ملی منطبق کنند.
 
اکنون، زمانی است که ملت ایران به وحدت نیاز مبرم دارد، وحدتی که یکطرفه نباشد و همه مسئولین و فعالان سیاسی و اصحاب رسانه و قلم و سخن، به منافع ملی بیاندیشند تا بتوانند دشمن را وادار به عقب نشینی کنند، واقعیتی که اگر همه اراده کنند می‌توانند آن را تحقق بخشند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین