|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۱۸۲۶۱۹
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۰
تجربه درجاتی از اضطراب، در تمام افراد وجود دارد اما اضطراب مکرر یا شدید که باعث اختلال در انجام امور روزانه شود، نیاز به پیگیری های جدی پزشکی و روان پزشکی دارد.
 تجربه درجاتی از اضطراب، در تمام افراد وجود دارد اما اضطراب مکرر یا شدید که باعث اختلال در انجام امور روزانه شود، نیاز به پیگیری های جدی پزشکی و روان پزشکی دارد.

اختلالات اضطرابی در انواع مختلف مانند هراس، ترس و اضطراب اجتماعی ظاهر می شوند و البته عاری از علائم جسمی و فیزیکی نیستند.

در اینجا رایج ترین علائم فیزیکی اضطراب که نیاز به مراجعه فوری دارند، معرفی شده اند:

تضعیف سیستم ایمنی بدن: افزایش خطر ابتلا به بیماری های ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن از جمله آنفلوآنزا می تواند ناشی از بروز استرس باشد. مقابله با اثرات استرس، بهبود کیفیت خواب، پیروی از یک رژیم غذایی شامل حجم زیادی از میوه ها و سبزیجات، پروتئین بدون چربی، غلات و در کنار اینها ورزش مداوم برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.

درد معده: استرس، ناراحتی ‌های عصبی و اضطراب، روی سیستم گوارش اثر گذاشته که سبب تحریک سیستم گوارش و اختلال ترشح یک سری هورمون‌ ها یا میانجی ‌های عصبی میان سیستم مغز، اعصاب و دستگاه گوارش بدن می‌ شود که این امر در نهایت، تشدید بیماری‌ های معده و روده یا تظاهر مشکلات و بیماری‌ های نهفته گوارشی را به دنبال دارد. توجه به نکات تغذیه ‌ای و خودداری از ریزه‌ خواری و ممانعت از مصرف مواد غذایی غنی از قند و چربی و فاقد فیبر‌های غذایی می ‌تواند در کاهش دردهای عصبی معده موثر باشد.

سردرد: بسیاری از مردم سردردهای مکرر بعد از تجربه استرس طولانی مدت را تجربه می کنند. سردردهای تنشی یعنی زمانی که عضلات در قسمت فوقاتی پشت و گردن تحت فشار هستند، بروز می کند. اضطراب سازگار همچنین می تواند منجر به سردردهای میگرنی شدید شود و برای ساعت ها و حتی چند روز طول بکشد. برای کاهش سردردهای تنشی، پزشکان اغلب بیماران را تشویق به فعالیت یا شرکت در برنامه های ورزشی آرام سازی بدن مانند ماساژ، یوگا یا مدیتیشن می کنند.

افسردگی: استرس مداوم خود را با احساس خشم و افسردگی میکند و در نهایت می تواند به روابط شخصی و حرفه ای صدمات جدی بزند. رها شدن از افسردگی ناشی از استرس نیز مستلزم شرکت در فعالیت های ورزشی منظم و نگه داشتن ذهن به برخی فعالیت های مورد علاقه برای یک مدت طولانی مدت است.

افزایش وزن و کاهش متابولیسم: استرس اغلب خود را با مشکلاتی مانند اضافه وزن نشان می دهد. به این دلیل که افزایش استرس همراه با افزایش ترشح کورتیزول و میل به مصرف غذاهای ناسالم، قند، چربی و غذاهای پرکالری است. علاوه بر این، استرس می تواند منجر به کاهش متابولیسم و سوخت و ساز بدن و در نتیجه انباشته شدن چربی بیشتر شود که این خود اضافه وزن را به دنبال دارد.

مشکلات فشار خون: هورمون های استرس می توانند فعالیت قلب را افزایش دهند و در طول زمان این روند منجر به تنگی عروق می شود. این روند اگر درمان نشود، می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی گردد. احساس درد در قفسه سینه بعد از تجربه اضطراب طولانی مدت نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

ریزش مو: ریزش مو اگرچه بیشتر مخصوص سنین میانسالی است اما در هر مرحله از زندگی بخصوص طی استرس طولانی مدت می تواند ظاهر شود. در واقع می توان گفت ریزش مو خود عاملی برای بروز استرس است و این دو می توانند یک چرخه معیوب را ایجاد کنند. خبر خوب این است که راه هایی برای توقف این روند وجود دارد. شناسایی منبع استرس و دنبال کردن راه های مقابله با آن برای رشد موهای سالم نیز می تواند می تواند مفید باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین