|
|
امروز: دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۱
کد خبر: ۱۸۱۶۲۵
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۰
به گفته محققان گرم شدن هوا هم می‌تواند تنوع زیستی را افزایش و هم کاهش دهد و مسیر تأثیرگذاری آن به این‌ که تنوع زیستی در وهله اول در یک مکان چه میزان است، بستگی دارد.
 به گفته محققان گرم شدن هوا هم می‌تواند تنوع زیستی را افزایش و هم کاهش دهد و مسیر تأثیرگذاری آن به این‌ که تنوع زیستی در وهله اول در یک مکان چه میزان است، بستگی دارد.

 به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در یک آزمایش طولانی‌مدت در سدار کریک cedar creek در مینه سوتا، پژوهشگران بیش از ۳۰ قطعه زمین با پوشش گیاهی متفاوت ایجاد کردند، بعضی با تنها یک گونه گیاهی (تک‌کشتی) و سایرین با بیش از ۱۶ گونه گیاهی متفاوت. سپس علفزارها را با لامپ‌های گرم‌کننده، تا ۳ درجه سانتی‌گراد بیشتر از دمای محیط گرم کردند.

پس‌ازآن، پژوهشگران به ثبت این پرداختند که چگونه این مسئله بر «نماتودها» تأثیر می‌گذارد (کرم‌های کوچکی که به میزان فراوان در خاک زندگی می‌کنند و گونه‌های بسیار متفاوتی دارند).

نماتودها نقش‌های مهمی در کارکردهای مختلف زیست‌بوم‌ها برعهده دارند، برای مثال آن‌ها به حاصلخیز شدن خاک که برای تولید گیاه حیاتی است کمک می‌کنند.
زمانی که پژوهشگران علفزارهای تک‌گونه‌ای را گرم کردند، تنوع نماتودها به طور قابل توجهی کم شد. با این حال زمانی که آن‌ها علفزارهای با تنوع زیاد گونه‌های گیاهی را گرم کردند تعداد گونه‌های نماتودها افزایش یافت.
دکتر مادهاو پی. تاکور madhav p. thakur نویسنده ارشد این مطالعه و پژوهشگر دوره‌ پسادکتری در مرکز پژوهشی iDiv و دانشگاه لایبزیگ می‌گوید: «داستان ساده است؛ شما برای حفظ تنوع زیستی در یک جهان گرم، به تنوع زیستی نیاز دارید.»

این پایان داستان نیست،
پژوهشگران هم‌چنین از محدودیت تنوع زیستی در نجات دادن تنوع‌های زیستی دیگر در یک جهان گرم گزارش دادند، درحالی‌که آن‌ها در علفزارهای گرم‌تر با تنوع گیاهی بیشتر، تعداد بالاتری از گونه‌های نماتودها را یافتند، آن‌گونه‌های نماتودها بسیار به هم نزدیک بودند، یا به عبارت دیگر، بسیار به هم شبیه بودند.دلیل آن این است که همه این گونه‌ها به دلیل داشتن ویژگی‌های مشترک انتخاب‌ شده‌اند، یعنی داشتن تحمل نسبت به یک محیط گرم‌تر.

این افزایش در شباهت می‌تواند پیامدهایی برای این مسئله که جوامع بیولوژیکی چه قدر خوب می‌توانند به تغییرات محیطی آینده پاسخ دهند، داشته باشد و به طور بالقوه «اطمینان» از این مسئله را در بسیاری از گونه‌ها، محدود می‌کند. عواقب آن برای ثبات زیست‌بوم‌های سیاره ما چه خواهد بود؟

نویسندگان این پژوهش تحقیقات آینده را به حل این معما تشویق می‌کنند.
علفزارهای تک‌گونه‌ای که برای آزمایش ایجاد شده بودند شبیه زمین‌هایی بودند که در مزارع کشاورزی به شدت مدیریت‌شده یافت می‌شود. بنابراین یافته‌های این پژوهش‌های جدید از هواداران محیط‌زیست که خواهان باقی ماندن زیست‌بوم‌ها و زمین‌های کشاورزی غنی از گونه‌ها برای حفظ تنوع زیستی و در نتیجه رفاه انسان در یک جهان گرم‌تر هستند حمایت می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین