|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۸
کد خبر: ۱۷۹۱۵۰
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶
در رابطه با سود این تسهیلات دراین بخش نیز با توجه به اینکه در حال حاضر سود بانک‌ها حداکثر15 درصد بوده و سود منابع که قرار است از طریق صندوق توسعه ملی برداشت شود به صورت قرض‌الحسنه و با سود صفر درصد خواهد بود در مجموع سود متوسطی حدود ۹ درصد را در بر می‌گیرد.
  در راستای اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، دولت با هم‌افزایی اعتبارات مالی که در اختیار دارد، زمینه اجرای برنامه‌های اشتغالزایی را فراهم کرد. دیروز با توافقی بین سازمان برنامه و بودجه و چند دستگاه دیگر دو برنامه ملی ایجاد اشتغال با تأمین مالی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات در دستور کار قرار گرفت.

روز یکشنبه سازمان برنامه و بودجه میزبان مسئولان ارشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و برخی بانک‌ها بود و طی آن در مورد طرح اجرای دو برنامه ملی ایجاد اشتغال توافق‌هایی انجام شد. براین اساس برنامه ایجاد اشتغال روستایی و عشایری و همچنین برنامه فراگیر اشتغال سال‌جاری در دستور کار قرار گرفت.

در این طرح براساس دستور رئیس کل بانک مرکزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال فراگیر به بانک‌ها ابلاغ شده که قرار است تا دو واحد درصد از نرخ سود متعلق به این تسهیلات به صورت یارانه تأمین مالی شود. همچنین در طرح ایجاد اشتغال روستایی و عشایری حدود ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی با پیشنهاد دولت در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که رقمی معادل پنج هزار میلیارد تومان بوده و در بانک‌ها و صندوق‌ها سپرده‌گذاری شده و به صورت قرض‌الحسنه و با سود صفر درصد خواهد بود. همچنین معادل این مبلغ را قرار است بانک‌ها و دستگاه‌ها تأمین کرده که در مجموع به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

در رابطه با سود این تسهیلات دراین بخش نیز با توجه به اینکه در حال حاضر سود بانک‌ها  حداکثر15 درصد بوده و سود منابع که قرار است از طریق صندوق توسعه ملی برداشت شود به صورت قرض‌الحسنه و با سود صفر درصد خواهد بود در مجموع سود متوسطی حدود  ۹ درصد را در بر می‌گیرد.

براساس توضیحات پورمحمدی معاون امور تولیدی سازمان برنامه و بودجه ۵۰ درصد از منابع پیش‌بینی شده در مناطق روستایی و عشایری توزیع شده و ۵۰ درصد باقی مانده به طور رقابتی و هر جایی که عملکرد مناسب تری داشته باشند به آن اختصاص پیدا می‌کند، اما در مجموع این تسهیلات در طرح اشتغال روستایی و عشایری مربوط به مناطق با جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر خواهد بود.

صف فاینانس‌های خارجی در راه ایران

 در این نشست رئیس کل بانک مرکزی گفت: اکنون شاهد امضای قرارداد فاینانس در اقتصاد ایران هستیم و از سمت خارجی‌ها، تقاضای بالایی برای تأمین مالی اقتصاد ایران وجود دارد، صف گشایش فاینانس اکنون برای اقتصاد ایران تشکیل شده است.

ولی الله سیف افزود: اکنون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال در کشور در قالب سه برنامه عملیاتی از سوی دولت مورد پیگیری و اجرا قرار گرفته است؛ برنامه اول، حمایت نظام بانکی از تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط بوده که از ابتدای سال 1395 متعاقب تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دستور کار نظام بانکی قرار گرفت. سیف توضیح داد: در این زمینه «دستورالعمل تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط» توسط بانک مرکزی تهیه و جهت اجرا به شبکه بانکی ابلاغ شد و به دنبال آن با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه ثبت‌نام واحدهای تولیدی واجد شرایط و متقاضی دریافت تسهیلات جهت معرفی به کارگروه‌های استانی راه‌اندازی شد.

وی تأکید کرد:  در سال 1395 تعداد 24 هزار و 200 بنگاه تولیدی موفق به اخذ تسهیلات با اختصاص مبلغی مجموعاً معادل 168.1 هزار میلیارد ریال از شبکه بانکی کشور شدند.

رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: اکنون با اقدامات صورت گرفته زمینه تداوم اجرای طرح در سال 1396 نیز مهیا شده است، به موجب دستورالعمل ابلاغی سال‌جاری پیش‌بینی شده است با تخصیص منابعی در حدود 300 هزار میلیارد ریال، امکان تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز 10 هزار بنگاه اقتصادی، تأمین تسهیلات مورد نیاز 6 هزار طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل 60 درصد و بازسازی و نوسازی تعداد 5 هزار واحد اقتصادی در اولویت شبکه بانکی کشور قرار گیرد. سیف در ادامه برنامه دوم سیاست‌های حمایت از تولید و اشتغال را توضیح داد و گفت: این برنامه ناظر بر ظرفیت موجود در  قانون بودجه سال 1396 بوده و  قرار است مبلغ 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به واحدهای معرفی شده توسط کارگروه‌های اشتغال استانی اختصاص یابد.
وی افزود: در این خصوص بانک مرکزی با تهیه دستورالعمل اجرایی این آیین‌نامه و ابلاغ آن به بانک‌های عامل در هشتم مرداد امسال، نسبت به تعیین سهم هر کدام از بانک‌های عامل از تسهیلات اعطایی موضوع این آیین‌نامه اقدام کرده است و به این ترتیب در قالب اجرای این طرح زمینه حمایت و تأمین مالی طرح‌های همسو با رشته فعالیت‌های دارای اولویت در هر یک از مناطق و استان‌های کشور فراهم می‌شود.

سیف همچنین گفت: برنامه سوم حمایتی نیز معطوف به «قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از 1500 میلیون دلار (یک ‌میلیارد و ‌پانصد ‌میلیون دلار) منابع صندوق توسعه ملی» بوده که به تازگی لایحه آن در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.

تجهیز منابع برای یک میلیون   شغل

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه دولت منابع را برای ایجاد یک میلیون فرصت شغلی تجهیز کرد.

محمدباقر نوبخت در حاشیه مراسم آغاز اجرای دو برنامه ایجاد اشتغال با اشاره به اینکه طبق قانون برنامه 955 هزار فرصت شغلی باید ایجاد شود، اظهار داشت:‌دولت برای ایجاد یک میلیون فرصت شغلی خود را آماده و تجهیز می‌کند تا برنامه پیشنهادی رئیس جمهوری هنگام انتخابات تحقق یابد.

وی با اشاره به اینکه دو نوع تسهیلات برای اشتغال پیش‌بینی شده است، ‌گفت: بخشی از این منابع برای سرمایه در گردش بوده که مدت بازپرداخت آن یک تا 2 سال است و همچنین برای سرمایه ثابت زمان آن بیش از 5 سال خواهد بود.

نوبخت بیان کرد به وقت قانونی یعنی 15 آذرماه لایحه بودجه 97 کل کشور به مجلس تقدیم خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه به عملکرد بودجه سال‌جاری پرداخت و افزود: بودجه عمومی 319 هزار میلیارد تومان به مجلس تقدیم شد که 309 هزار میلیارد تومان آن با هر بشکه نفت 50 دلار محاسبه شده و با فرض پیش‌بینی نفت 55 دلاری 10هزار میلیارد تومان نیز برای موضوعاتی مانند ریزگردها، صنعت ریلی و آب و فاضلاب پیش‌بینی شده است، البته این قیمت نفت تحقق پیدا نکرد و اکنون متوسط نفت‌مان 47 تا 48 دلار است با این حال قیمت نفت در ماه‌های اخیر به بالای 50 دلار رسیده است.
نوبخت یادآور شد: بخش یارانه برای توسعه اشتغال شب شنبه از سوی سازمان برنامه و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومان برای طرح کارورزی تزریق کرد.

سرمایه‌گذاری بدون مداخله، اشتغال ایجاد نمی‌کند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری بدون مداخله نمی‌تواند اشتغال ایجاد کند گفت: در سیاستگذاری اشتغال محور فقر را دنبال می‌کنیم.  علی ربیعی در مراسم آغاز اجرای 2 برنامه ایجاد اشتغال افزود: موضوع اشتغال در سه تا چهار برنامه باید اجرا شود تا بتوانیم اشتغال را در کشور توسعه دهیم.وی گفت: دولت وارث بیکاری انباشته شده از قبل است و همچنین با پنجره دانشگاهی که به سوی بازار کار آمدند مواجه شدیم.

ربیعی افزود: در سال 1394 بیش از 24 میلیون جمعیت فعال داشتیم که در سال 1395 به بیش از 25 میلیون نفر رسید.وی گفت: در چهار سال گذشته اشتغال به نسبت مناسبی ایجاد شد اما چرا احساس نشد، موضوعی قابل بررسی است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد باید سیاستگذاری اشتغال را متمرکز کنیم زیرا در سال‌های گذشته سیاست اشتغال را دنبال نکردیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سه میلیون و 300 هزار نفر بیکار داریم و باید سالانه ٠.٨ درصد از نرخ بیکاری کاسته شود، افزود: سالانه حدود یک میلیون نفر وارد بازار کار می‌شوند و ما باید کار بیشتری برای محو بیکاری انجام دهیم. ربیعی گفت: اشتغال‌های بزرگ هم که سالانه 6 درصد رشد دارند هم نمی‌توانند اشتغالی با چنین ابعاد ایجاد کنند. وی با بیان اینکه دیگر رشد کلاسیک جواب نمی‌دهد، گفت: پیشتر گفته می‌شد هر یک درصد رشد ١٠٠ هزار شغل ایجاد می‌کند اما امروز چنین نیست. امروز ایجاد یک شغل در نفت و گاز ١٠ میلیاردتومان، پتروشیمی ٨ میلیارد تومان، لاستیک سه میلیارد تومان و فولاد ٧٠٠تا ٨٠٠ میلیون سرمایه‌گذاری نیاز دارد.
ربیعی افزود: در بهترین حالت می‌توانیم سالانه 400 هزار شغل ایجاد کنیم که باز هم 600 هزار شغل کم داریم. برای همین موضوع طرح اشتغال فراگیر مطرح شد.

وی ویژگی دیگر اشتغال فراگیر را ضد فقر بودن این نوع اشتغال دانست و گفت: در این نوع اشتغال روی رسته‌های پرکشش سرمایه‌گذاری کردیم تا بتواند ما را به اشتغال فراگیر برساند.

منبع:ایران

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین