کد خبر: ۱۷۸۱۹۰
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۲
ممکن است این گروه‌های مسلح تهدید مستقیمی را علیه دولت مرکزی ایجاد نکنند اما می‌توانند یک نظامی را که در سطوح اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی ضعیف است دچار تزلزل کنند.
 رئیس جمهوری سوریه به پایان جنگ در کشورش به نفع خود و به ضرر دشمنانش که خواهان برکناری وی بودند، نزدیک می‌شود و روی ماندن در قدرت حساب باز کرد و در قدرت نیز ماند. هر چند که در حال حاضر در راس یک کشور ویران شده با وضعیت اقتصادی نامساعد قرار دارد.

 آرون لوند، یک کارشناس در امور سوریه در اندیشکده "بنیاد قرن"، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: بشار اسد رئیس جمهور سوریه بخش گسترده‌تر از اراضی که جمعیت بیشتری نیز دارند تحت کنترل خود دارد. من بر این باورم که وی به مدیریت بخش گسترده‌تر از سوریه ادامه خواهد داد.

لوند گفت: جنگ ادامه دارد اما اسد از لحاظ استراتژیک توانسته دشمنانی را که خواهان برکناری وی بودند، شکست دهد. با مستثنی کردن شرایط پیش‌بینی نشده، من بر این باورم که دولت سوریه به سیطره بر خاک بیشتر ادامه خواهد داد.

در همین حال فابریس بالانش، کارشناس سوریه و جغرافیدان گفت: در مناطق تحت کنترل نیروهای دولت سوریه بیش از دو سوم ساکنان حضور دارند در حالی که کردها ۲۳ درصد از خاک سوریه را تحت تصرف دارند. در مقابل تنها ۱۲ درصد از خاک کشور به دست گروه‌های مخالف سوریه‌ای و هیئت تحریر الشام (گروه‌های تندرو از جمله النصره) باقی مانده است و مناطق تحت تصرف داعش نیز به ۱۵ درصد کاهش یافته است.

در همین حال ماها یحیی، مدیر دفتر خاورمیانه موسسه کارنگی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: من نمی‌دانم که آیا اسد پیروز خواهد شد یا خیر اما مسلما وی جایگاه خود را به دست آورده است.

اما وی افزود: صراحتا باید گفت که اسد یک کشور کاملا ویران شده را تحت کنترل درآورده است و من نمی‌دانم که پیروزی در جنگ در چنین شرایطی به چه معنی است. من بر این باور نیستم که سوریه در آینده‌ای نزدیک شاهد شرایط باثباتی باشد.

در همین حال توماس پیرت، یک کارشناس امور سوریه گفت: اسد برای مدت طولانی در قدرت باقی خواهند ماند اما احتمال زیادی برای ادامه تحرکات شورشی مسلحانه علیه وی وجود دارد.

وی افزود: ممکن است این گروه‌های مسلح تهدید مستقیمی را علیه دولت مرکزی ایجاد نکنند اما می‌توانند یک نظامی را که در سطوح اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی ضعیف است دچار تزلزل کنند.

در همین حال جهاد یازجی تحلیلگر اقتصادی و سردبیر نشریه اقتصادی سیریا ریپورت پیش‌بینی کرد که پس از پیشروی‌های میدانی ارتش سوریه، گشایش اقتصادی برای مقطع زمانی حدود ۱۸ ماه تا دو سال حاصل شود و در آن هنگام وضعیت برق در مناطق مشخصی اصلاح شده و امکان استخراج نفت و گاز نیز حاصل می‌شود.

وی افزود: اما در وضعیت کنونی، من بر این باور نیستم که سوریه بتواند شاهد بازسازی‌ها باشد. چراکه خسارت‌های گسترده‌ای از نظر اقتصادی به آن وارد شده است. بانک جهانی در گزارشی در ژوئیه گذشته خسارت‌های اقتصادی سوریه را حدود ۲۲۶ میلیارد دلار برآورد کرد.

یازجی گفت: کسانی که قادر به حمایت مالی از بازسازی سوریه هستند همچون کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، اتحادیه اروپا و بانک جهانی در حال حاضر تصمیمی برای این اقدام ندارند.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین