|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۵
کد خبر: ۱۷۸۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱
فعالیت فیزیکی ناکافی در افراد بالای 18 سال 80 درصد و در جوانان 13 تا 18 ساله 48.7 درصد است. یعنی از هر دو جوان یکی فعالیت فیزیکی ناکافی دارد.
 سخنگوی وزارت بهداشت از افزایش سن امید به زندگی ایرانیان به 74 سال خبر داد و گفت: سکته حاد قلبی با مرگ سالانه حدود 67 هزار نفر شایع‌ترین عامل مرگ ایرانیان است.

به نقل از وزارت بهداشت، ایرج حریرچی، در نشست خبری این هفته خود با بیان اینکه طبق آخرین سرشماری، جمعیت کشور ٧٩ میلیون و ٩٢٦ هزار نفر است که 74 درصد در شهرها و 26 درصد در روستاها زندگى مى‌کنند، ادامه داد: طبق آمار 24 میلیون و 185 هزار خانوار داریم که از این خانوارها 8 و نیم درصد خانوارهای تک نفره، 20 درصد دونفره و 28 درصد سه نفره هستند.

وی با بیان اینکه هرم سنی جمعیتی در کشور تغییر کرده است، گفت: هم اکنون شایع ترین سن، 30 تا 34 سالگی و 20 تا 29 سالگی است و به عبارت دیگر ترکیب سنی جمعیت ایران که 45 درصد آن در سال 1365 زیر 14 سال بودند، به 24 درصد زیر 14 سال رسیده است و اکنون جمعیت 30 تا 64 سال از 25 درصد به 45 درصد رسیده و جمعیت بالای 65 سال از 3.1 درصد به 6.1 درصد رسیده است، یعنی جمعیت سالمندان دو برابر شده است.

حریرچی یادآور شد: تراکم جمعیت در هر کیلومتر مربع از ٢١ نفر در سال 1355 اکنون به ٤٩ نفر رسیده است که با توجه به محدودیت توزیع منابع طبیعی باید به آن توجه بیشتری شود.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در 40 سال گذشته امید به زندگی رشد زیادی داشته است، به طوری که امید به زندگی به 74.6 سال و امید به زندگی سالم (بدون بیماری) نیز در سال 95 به ٦٤.٨ سال رسیده است.

حریرچی با اشاره به اینکه در سال 94 حدود ٣٢٧ هزار و ٥٢٥ نفر در کشور فوت کردند، تصریح کرد: اولین علت مرگ و میر در کشور ،بیمارى‌های قلبى عروقى، دومین علت سرطان و سومین علت را تصادفات تشکیل می‌دهد، یعنی سالانه ٦٧ هزار نفر در اثر سکته قلبى، ٣٣ هزار نفر سکته حاد مغزى، ٧هزار در اثر سرطان و ١٥ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده‌اند.

وی گفت: در شاخص‌هاى مربوط به سلامتى رشد مناسبی داشتیم، چراکه میزان مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد زنده به زیر ١٠ مورد کاهش پیدا کرده و میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در هر هزار تولد زنده به 15.5 مورد در هر هزار تولد زنده رسیده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در سال ١٣٨٥ آمار چاقی در ایرانیان ٤٤ درصد بوده است که اکنون طبق آمارها به 3٤ و در برخی آمارها به ٦٨ درصد رسیده است، چاقی عامل خطرناکی است و متاسفانه شیوع آن در کودکان زیر 5 سال ١٣.٧ است و از طرفی ٢٠.٥ درصد جوانان١٣ تا ١٨ سال نیز اضافه وزن دارند.

وی بیان کرد: شیوع مصرف مواد دخانی در سال 85 حدود 11 درصد بود و در سال 90 به 14 درصد رسید و درحال حاضر رشد مصرف کنترل شده و به 14.1 درصد رسیده است، اما هنوز میزان قابل توجهی است.

حریرچی خاطرنشان کرد: فعالیت فیزیکی ناکافی در افراد بالای 18 سال 80 درصد و در جوانان 13 تا 18 ساله 48.7 درصد است. یعنی از هر دو جوان یکی فعالیت فیزیکی ناکافی دارد.

وی گفت: فشارخون بالا در حال افزایش است که ناشی از مصرف نمک، چربی و عدم تحرک بدنی است و میزان آن به حدود 27 درصد رسیده است. یعنی از 4 نفر یک نفر فشار خون دارد و اکثر آنها از مشکل خود مطلع نیستند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ٤٠ سال اخیر دستاوردهای مناسبی در حوزه سلامت همچون کاهش بیماری‌های عفونی، مرگ و میر نوزادان و کنترل موارد بهداشتی داشتیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین