|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
کد خبر: ۱۷۷۹۷۷
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۳
در چنین شرایطی وضعیت فعالیت‌های اقتصادی مردم با مشکل مواجه می شوند و این امر موجب مهاجرت و تخلیه روستاها شده ومردم به حاشیه‌نشینی در شهرها روی می آورند.
یک کارشناس آب گفت: 357 محدوده مطالعاتی در کشور از نظر توسعه دارای شرایط ممنوعه و یا ممنوعه بحرانی است .

 محمدتقی توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه در یکی دو دهه اخیر کشورمان  با افزایش تقاضای آب مواجه بوده و همراه با خشکسالی‌های پی در پی و کاهش بارندگی و منابع آب بویژه منابع آب سطحی فشار مضاعفی به آب زیرزمینی تحمیل شد. بیشترین فعالیت‎های اقتصادی مردم در محدوده‌های فلات مرکزی و حوضه‌های داخلی کشور متکی به آب زیرزمینی است.
 
این کارشناس اضافه کرد: شرایط برخی از این استان‌ها از لحاظ مصرف آب زیرزمینی شرایط خوبی ندارند و در برخی استان‌ها مثل لرستان، شرایط بهتر بوده و چنانچه مورد توجه قرار نگیرد دشت‎های این استان هم مورد تهدید قرار می‌گیرند.
 
توکلی اظهار کرد: در حال حاضر 509 محدوده مطالعاتی در کشور داریم که حدود 1000 دشت را شامل می شوند از این تعداد محدوده 357 موردنه تنها فاقد ظرفیت توسعه اند بلکه دارای وضعیت بحرانی هستند . یعنی در دشت‌های ممنوعه ظرفیت و پتانسیل آب  به گونه‌ای شده است که توان اضافه برداشت وجود ندارد.
 
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی وضعیت فعالیت‌های اقتصادی مردم با مشکل مواجه می شوند و این امر موجب مهاجرت و تخلیه روستاها شده ومردم به حاشیه‌نشینی در شهرها روی می آورند.
 
توکلی یادآور شد: بطور کلی کمبود و کاهش آب منجر به کاهش ذخایر آب‌های زیرزمینی در اکثر مناطق کشور شده است و باید برای احیا و تعادل بخشی منابع و مصارف طرح و برنامه داشته باشیم البته این طرح در شرکت‎های آب منطقه ای وجود دارد که نیازمند توجه مسئولین و تقویت منابع مالی است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین