|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۴
کد خبر: ۱۷۷۲۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۹
هم‌اکنون 30 هزار مسلمان روهینگیایی در کوهستان‌های شمال استان راخین گیر افتاده و غذایی برای خوردن و آبی برای آشامیدن ندارند و از امکانات بهداشتی بی‌بهره‌اند.
بیش از 87 هزار نفر به بنگلادش گریخته‌اند، 30 هزار نفر در کوهستان‌ها گیر افتاده و با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، 399 نفر کشته شده‌اند؛ این ماحصل 10 روز سرکوب بی‌امان اقلیت مسلمانان روهینگیا در میانمار است. سرکوبی که اعتراض سازمان ملل را برانگیخته و آن را واداشته تا با انتقاد از آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار و برنده جایزه صلح نوبل، از وی بخواهد این خشونت را متوقف کند. درخواستی که هیچ پاسخی به آن داده نشده‌ است.

  به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، «ویویان تان»، سخنگوی منطقه‌ای کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در گزارشی اعلام کرد: از دهه 1970 میلادی تاکنون 34 هزار مسلمان اقلیت روهینگیا از میانمار به بنگلادش درخواست پناهندگی داده بودند، اما این آمار در 10 روز گذشته که حوادث خونین میانمار آغاز شده‌، از مرز 87 هزار نفر عبور کرده‌ است و این افراد در حال حاضر در اردوگاه‌های این سازمان پناه گرفته‌اند. او در گفت‌وگو با خبرنگاران نیز تصریح کرد: در آن سوی مرز زنان باردار، نوزادان، کودکان و افراد مسنی را می‌بینیم که راهی به این سوی مرز ندارند. بسیار ناراحت‌کننده است کسانی که موفق شده‌اند وارد بنگلادش شوند، می‌گویند کسانی که در خاک میانمار مانده‌اند، غذایی برای خوردن ندارند. به گفته او سازمان ملل به دقت این حوادث را زیر نظر دارد.

به گزارش «ایران» سایت شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز در گزارشی اعلام کرد: هم‌اکنون 30 هزار مسلمان روهینگیایی در کوهستان‌های شمال استان راخین گیر افتاده و غذایی برای خوردن و آبی برای آشامیدن ندارند و از امکانات بهداشتی بی‌بهره‌اند. بنابر این گزارش این دومین بار در یک سال اخیر است که نظامیان میانمار این اقلیت مسلمان را تحت فشار گذاشته و آنها را ترغیب به کوچ اجباری می‌کند.

دور جدید تنش‌ها در استان مسلمان‌نشین راخین پس از آن روی داد که نظامیان میانمار باوجود حملات پی‌در‌پی به استان راخین، با افزایش کنترل مرزی مانع مهاجرت روهینگیایی‌ها به بنگلادش شدند. در پی آن اعضای «جنبش آزادیبخش آراکان»، مسلمانان میانماری خسته از اقدامات بودائیان و نظامیان این کشور که سلاح به دست گرفته‌اند، به این پاسگاه‌های مرزی حمله کردند و 12 نفر از نظامیان را کشتند تا زنان و کودکان بتوانند به آن سوی مرز بگریزند. ارتش میانمار به بهانه این اقدام نظامی قتل عام این مسلمانان را که رسانه‌ها آن را نسل‌کشی نامیده‌اند، آغاز کرد.

به گزارش «ایران» به نقل از سایت شبکه خبری بی‌بی‌سی، با ادامه این وضعیت و افزایش اعتراض‌های جهانی، دیروز سازمان ملل از آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار که برنده جایزه صلح نوبل هم هست، خواست به این خشونت‌ها پایان دهد. این در حالی است که اوایل این هفته دفتر سوچی با تروریست خواندن مسلمانان میانمار مدعی شد، سازمان ملل در قالب کمک‌های انسانی و رساندن بیسکویت و غذا به مردان مسلح «جنبش آزادیبخش آراکان» کمک می‌کنند.

اقدامات ارتش میانمار واکنش‌های بسیاری را برانگیخته و مقامات و سران کشورها خواهان پایان این خشونت‌‌ها شده‌اند. دیروز رتنو مارکسودی، وزیر امور خارجه اندونزی با آنگ سان سوچی، رهبر میانمار و دیگر مقامات این کشور دیدار کرده و از آنها خواست خشونت‌ها را متوقف کنند. وی پس از آن به میانمار سفر کرد که سفارت میانمار در شهر جاکارتا با بمب آتش‌زا هدف حمله قرار گرفت. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز با همتاهای خود از کشورهای ترکیه، مالزی و اندونزی مذاکره کرد و خواهان راهکاری جمعی برای حل بحران روهینگیایی‌ها در میانمار شد.

گزارش‌ها همچنین حاکی است، سرویس میانماری‌زبان شبکه خبری بی‌بی‌سی اعلام کرد، از توافق رسانه‌ای خود با یک شبکه تلویزیونی میانمار به دلیل «سانسور» این شبکه چشمپوشی می‌کند؛ این در حالی است که برخی منابع گفته‌اند که مقام‌های این دو شبکه با یکدیگر بر سر پوشش خبری اتفاقات رخ داده برای اقلیت مسلمان روهینگیا تنش پیدا کرده‌اند. بی‌بی‌سی در بیانیه خود مشخص نکرد که چه محتوایی در برنامه سانسور شده‌ است. اما یک مقام در این شبکه محلی گفت که این شبکه به استفاده بی‌بی‌سی از کلمه روهینگیا در گزارش‌هایش اعتراض کرده‌ است. اکثر رسانه‌های بین‌المللی اقلیت مسلمان میانمار را با لفظ روهینگیا خطاب می‌کنند اما بیشتر رسانه‌های دولتی و محلی میانمار آنها را با لفظ بنگالی‌ها توصیف می‌کنند تا آنها را مهاجران غیرقانونی متعلق به بنگلادش جلوه دهند.

در واکنش به تشدید کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار، مسلمانان روسیه، اندونزی و چچن با تجمع در مقابل سفارت میانمار با مسلمانان روهینگیایی ابراز همبستگی کردند. این در حالی است که روسیه و پاکستان نیز نسبت به تداوم خشونت در این کشور ابراز نگرانی کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از راشاتودی، روز گذشته مسلمانان مسکو در تظاهراتی بدون خشونت با تجمع مقابل سفارت میانمار با مسلمانان روهینگیایی ابراز همبستگی کردند. همزمان تظاهرات مشابهی نیز در جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار شد که طی آن یک کوکتل مولوتوف به داخل این سفارت پرتاب شد و آتش‌سوزی کوچکی درطبقه دوم این ساختمان رخ داد. از سویی دیگر تظاهراتی در گروزنی، پایتخت چچن نیز در حمایت از مسلمانان میانمار برگزار شد. در شرایطی که جدیدترین برآوردهای سازمان ملل از زمان آغاز دور جدید خشونت‌ها در میانمار حکایت از فرار 90 هزار مسلمان روهینگیایی به بنگلادش دارد وزارت خارجه روسیه نیز با انتشار بیانیه‌ای از وخامت اوضاع انسانی در میانمار ابراز نگرانی کرد. بر این اساس روسیه از طرف‌های درگیر خواست تا گفت‌و‌گوهای سازنده خود  با هدف بهبود اوضاع میانمار و حرکت در مسیر پیشنهادهای کمیسیون ویژه به سرپرستی کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل را آغاز کنند. همچنین وزارت امور خارجه پاکستان نیز ضمن ابراز نگرانی جدی نسبت به تداوم کشتار مسلمانان در میانمار، از دولت این کشور خواست تا درباره ماجرای این قتل‌عام‌ها تحقیق کرده و عاملان این جنایت را محاکمه کند. همزمان «ملاله یوسف زی» جوان ۲۰ ساله و جوان‌ترین برنده جایزه صلح نوبل طی نامه‌ای به رهبر میانمار که برنده جایزه صلح نوبل نیز هست، خواست تا از قابلیت‌های خود برای توقف رنج و کشتار و خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی اقدامی انجام دهد. خبر دیگر اینکه روزنامه عبری زبان هاآرتص فاش کرد وزارت جنگ تل آویو  باوجود محکومیت‌های فراوان جامعه جهانی علیه دولت میانمار در سرکوب مسلمانان همچنان بر مسلح کردن نیروهای نظامی میانمار پافشاری دارد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین