|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۲
کد خبر: ۱۷۶۲۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: دسترسی به فرصت‌های مساوی و برابر برای دختران کشور بنا به دلایل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراهم نیست به همین دلیل باید برای این مسئله برنامه‌ریزی‌های صحیح و به هنگام داشته باشیم.
 معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: دسترسی به فرصت‌های مساوی و برابر برای دختران کشور بنا به دلایل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراهم نیست به همین دلیل باید برای این مسئله برنامه‌ریزی‌های صحیح و به هنگام داشته باشیم.

 معصومه ابتکار در اولین نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری که با حضور مشاوران وزراء و دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل دفاتر امور زنان و خانواده استانداری‌های سراسر کشور در دولت دوازدهم برگزار شد گفت: امیدواریم از طریق این نشست‌ها به راهکارهای مشترکی برای ارتقاء وضعیت زنان و خانواده برسیم و با استفاده از توانمندی ذهنی و اجرایی زنان گام‌های خوبی جهت بهتر شدن وضعیت آنها و رفع مشکلات و کاهش آسیب‌ها در کشور داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان آنکه فعالیت‌های خوبی طی چهار سال گذشته در این معاونت صورت گرفته، با قدردانی از مولاوردی معاون سابق زنان و امور خانواده رئیس جمهور، گفت: حتما بخشی از برنامه‌های ایشان را ادامه خواهیم داد و برخی را اصلاح می‌کنیم و حتما برنامه‌های جدید خواهیم داشت و تلاش ما آن است که توسعه فعالیت‌های دولت یازدهم را در دوره جدید شاهد باشیم.

وی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه با پیشنهاد برگزاری ماهیانه این جلسات به منظور افزایش همکاری‌ها و هم افزایی در حوزه زنان گفت: جریان سازی سیاستگذاری‌ها و جریان سازی اجتماعی و فرهنگی در حوزه زنان و خانواده بسیار ضروری است و با برگزاری چنین نشست‌هایی می‌توانیم اثربخشی کافی را در این زمینه داشته باشیم.

ابتکار با تاکید بر آنکه با توجه به قانون برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی حوزه زنان و خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری هدفگذاری‌های مشخصی داریم گفت: عملکرد تمامی دستگاه‌ها را در حوزه زنان و خانواده بررسی خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم که جلسات ستاد ملی زن و خانواده نیز مرتب برگزار شود.

وی ادامه داد: نگاه ما فرادستگاهی است و تمامی NGOها و سازمان‌های مردم نهاد و حتی نیروهای مسلح در این زمینه تکالیفی بر عهده دارند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: ماده 101 و 102 قانون برنامه ششم توسعه تکالیف روشنی چه برای بدنه دولت و چه مجموعه حاکمیت ایجاد کرده است که باید برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تحقق این تکالیف و اهداف را ارائه دهیم.

ابتکار با تاکید بر آنکه مهمترین اقدام معاونت زنان و امور خانواده رئیس جمهور «شاخص سازی» است گفت: هر چند در گذشته هم در این زمینه اقدامات خوبی شده اما برای اجرای هر طرح و برنامه‌ای و اتخاذ هر سیاستگذاری باید از وضعیت خود آگاه باشیم و شاخص سازی‌های صحیح ارائه دهیم.

وی ادامه داد: در اولین اقدام خود از وزراء درخواست کردم که وضعیت مدیریت زنان در سطوح مختلف را در وزارتخانه و دستگاه‌های زیرمجموعه خود ارائه دهند و به زودی با استانداران سراسر کشور در این زمینه مکاتبه خواهم کرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور همچنین گفت: باید در نقاط شکاف و آسیب برنامه ریزی‌های خاص خرد و کلان داشته باشیم. این در حالیست که همه متولیان حوزه زنان و امور خانواده باید عضو «ستاد ملی زن و خانواده» باشند زیرا در غیر اینصورت اقدامات آنها فایده‌ای نخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به مسئله خشونت علیه زنان نیز گفت: خشونت داخل خانه علیه زنان و کودکان بسیار زیاد است و این مناسبات خانواده را به هم می زند؛ البته خشونت تعریف خاصی دارد و آخرین مرحله، خشونت فیزیکی است.

وی در ادامه گفت: باید گفت و گوی ملی را گسترش دهیم چون با وجود پیشرفت ها در حوزه زنان و خانواده اما آسیب های زیادی داریم و روز به روز در حال افزایش است.

ابتکار در ادامه با بیان آنکه ساختارهای مربوطه به زنان را باید ارتقاء داد و البته تشکیل سازمان ملی زنان یا وزارت امور زنان که در دنیا نیز مرسوم است،ایده آل ماست گفت: در حال حاضر ساختار معاونت زنان مناسب نیست؛ باید متولی امور زنان و خانواده در هر دستگاهی جایگاه خاصی داشته باشد و در سطح دولت روی این موضوع کار خواهیم کرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: قدرت توجیه و قانع کردن بسیار مهم است و ما باید توان کافی داشته باشیم که در شورای معاونان دستگاه‌ها و یا شورای برنامه‌ریزی استان ها، سیاست‌ها و برنامه های بهبود وضعیت خانواده را پیش ببریم.

ابتکار همچنین با بیان آنکه تدوین منشور حقوق شهروندی زنان با همکاری مولاوردی را در دستورکار خود داریم افزود: برای ارتقای سلامت زنان و دختران برنامه های جدی داریم البته کارهای خوبی صورت گرفته است اما باید این آموزش ها فراگیر شود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به برخی مشکلات در حوزه زنان اشاره کرد و افزود: چرا تمایل جوانان به ازدواج کم است؟ که باید روی موضوع آموزش جوانان کار کرد تا این مشکلات حل کرد.

وی نداشتن عزت نفس در دختران و پسران را مشکل دیگر در حوزه خانواده دانست و گفت: ما باید روی موضوع افسردگی نیز کار کنیم و برای نشاط در جامعه نیز برنامه ریزی کاملی داشته باشیم.

ابتکار توان افزایی زنان و دختران در مناطق شهری ، روستایی و عشایری را نیز ضروری دانست و افزود: باید آموزش‌های مهارتی به این افراد ارائه داد؛این درحالیست که توانمندسازی اقتصادی از دیگر پروژه های مهم این معاونت است و باید سهم زنان در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال را با جدیت پیگیری کنیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: یکی از اهداف ما این است که تجربه های موفق را مستندسازی و علمی کنیم تا در سطح وزارتخانه ها و استان ها موضوع لحاظ شدن ٣٠ درصد مدیریت ها در اختیار بانوان را اجرایی کنیم.

وی در ادامه با تاکید برآنکه باید موضوع اختصاص ٣٠ درصد مدیریت ها برای زنان به صورت جدی پیگیری شود و ما این مساله را رصد می کنیم ادامه داد: در دولت وضعیت حوزه زنان را رسیدگی می‌کنیم و هرجا که سیاستگذاری اتفاق می افتد ما موضوع زنان و خانواده را بررسی می کنیم تا تاثیر آن را ببینیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در سیاست های کلان اینکه حوزه زن و خانواده را از هم جدا کنیم درست نیست؛ این درحالیست که آمارها و شاخص ها نشان می دهد که ما تعادل جنسیتی نداریم.

ابتکار با تاکید برآنکه باید حتما یک معاون در سطح وزارتخانه از زنان داشته باشیم تصریح کرد: درست است عقب ماندگی و چالش داریم اما دستاوردهای زیادی داریم و می توانیم تجربیات خودمان در حوزه زنان و خانواده را به جهان نشان دهیم، البته باید همکاری های بین المللی موثر و فعال هم داشته باشیم.

وی در پایان گفت:با تک تک وزارتخانه ها و معاونان رئیس جمهوری نشست های مختلف خواهیم داشت تا برنامه‌ها را پیش بیریم تا بتوانیم با همدلی و همکاری دستاوردهای خوبی برای جامعه داشته باشیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین