|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۹
کد خبر: ۱۷۶۰۳۸
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۱
در این دیدار که در منزل دکتر یزدی برگزار شد، محمد توسلی و مهندس صباغیان نیز حضور داشتند و به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.
ابراهیم یزدی در آخرین دیدارش که همزمان با سالگرد شهادت شهید چمران با اعضای انجمن اندیشه و قلم بود، نکاتی را متذکر شد که اکنون با توجه به درگذشت ایشان بازنشر می‌شود.

 در این دیدار که در منزل دکتر یزدی برگزار شد، محمد توسلی و مهندس صباغیان نیز حضور داشتند و به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

ابراهیم یزدی در این دیدار در خصوص نظر شهید چمران در مورد تشکیل کمیته ای برای مذاکره در کردستان، بیان کرد:« چمران مخالف مذاکره نبود. بلکه خود او عضو تیم مذاکره بود.»

یزدی در خصوص این موضوع که سیاست های دولت موقت در مقابل کردهای مخالف سیاست سازش و ملایمت بود و این موضوع منبع اختلافات دولت موقت و شهید چمران شده بود،گفت: «دولت در مقامی است که منافع ملی را باید ارجح بداند، نه منافع یک گروه خاصی را. آنچه که بعضی می خواستند در کردستان پیگیری کنند چیزی نبود که منافع ملی ما باشد و خواه ناخواه در تقابل با نظر دولت قرار می گرفتند. از نظر بنده سیاست آن روز کاملا درست بود. مرحوم چمران نیز با این که به پاره ای از سیاستها و عملکردهای دولت اعتراض و انتقاد داشت، ولی در جهت تثبیت و تقویت دولت کار می کرد. چون به آن دولت اعتقاد داشت.»

وی همچنین گفت: «خط مشی چمران، مشی نهضت آزادی بود. او همیشه با ما در مسائل مختلف مشورت می کرد و نظر مجموعه را انعکاس می داد. منتهی چپی ها (مارکسیست ها) فوق العاده نسبت به آقای چمران عناد می ورزیدند.»

ابراهیم یزدی با اینکه از نظر جسمی حال مساعدی نداشت، ضمن قبول این دیدار، سخنان کوتاهی هم درباره مرحوم بازرگان داشت. به گفته او: «بازرگان منادی اسلام منهای روحانیت نبود. بلکه معتقد بود اسلام به یک قشر خاص تعلق ندارد و دلیلی ندارد یک گروه خود را نماینده اسلام معرفی کند. ما با این رویکرد مخالف بودیم و هستیم.»



نهضتی‌ها مسلمان بودند

کانال تلگرامی آیت الله مهدوی کنی نیز با انتشار تصویری به مناسبت درگذشت براهیم یزدی بخشی از اظهارات مهدوی کنی را از کتاب خاطرات او منتشر کرد؛

من آقایان نهضت آزادی را به لیبرالیسم تعبیر نمی‌کنم چون لیبرال مفهوم خاصی دارد که اصلا با مسلمانی نمی‌خواند و شکی نیست که نهضتی‌ها مسلمان بودند ولی روحیات و خلقیات و افکار و عقاید مخصوص به خود داشتند.

بيش از نيم قرن در راه آزادي و سربلندي ايران تلاش کرد

مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم نیز به مناسبت در گذشت ابراهیم یزدی پیامی منتشر کرد؛  پیام تسلیت به شرح زیر است:

در گذشت يكي از چهره هاي نامدار و تاثير گذار انقلاب اسلامي و از یاران باسابقه امام و انقلاب، جناب آقای دکتر ابراهیم یزدی، موجب تاسف و تاثر گرديد.

او بيش از نيم قرن در راه آزادي و سربلندي ايران و اسلام ،در خارج و داخل ،تلاش بي وقفه داشت و پيش از انقلاب در آمريكا وكالت امام خميني را بعهده داشت و در پاريس از ياران مورد اعتماد امام بود .

پس از پيروزي انقلاب اسلامي مناصب مهمي را در دولت موقت و پس از آن در مجلس شورا عهده دار گشت. بعد از كناره گيري از مناصب دولتي همواره با قرآن انس داشت و چند سوره از قرآن را تفسير كرد.

با وجود اختلاف سليقه‌اي كه با مسولين نظام داشت، هيچگاه خود را از اصل نظام جمهوري اسلامي و انقلاب جدا نكرد وسخنان و انتقادهاي خود را صريح و بي‌پرده ميگفت و تا آخرين لحظات عمرش با صبوري و بردباري از دلسوزان نظام بود.

سزاوار بود كه با امثال مرحوم دكتر يزدي، كه سالها براي مبارزه باظلم و تحقق آرمانهاي اسلامي تلاش كردند ، برخوردهاي بهتري صورت مي‌گرفت و اختلاف سليقه ها به همدليها روي مي آورد.

مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه، فقدان آن مرحوم را به ملت ایران و خانواده معززايشان و یاران آن مرحوم، تسليت مي گويد و از خدای متعال علو درجات و حشر با ائمه اطهار را براي آن مرحوم مسئلت دارد.

آخرین رای ابراهیم یزدی

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین