کد خبر: ۱۷۱۹۰۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۰
وزیر نفت زیان وارد شده به اقتصاد کشور طی 12 سال تاخیر در بهره برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی را 200 میلیارد دلار برآورد کرد .
 وزیر نفت زیان وارد شده به اقتصاد کشور طی 12 سال تاخیر در بهره برداری از فازهای مختلف پارس جنوبی را 200 میلیارد دلار برآورد کرد .

به گزارش ایرنا ، بیزن زنگنه عصر سه شنبه در آئین بهره برداری از خط انتقال گاز 42 اینچ دامغان - کیاسر - ساری - نکاء گفت که با هر سال تاخیر در اجرای هر یک از فازهای پارس جنوبی پنج میلیارد دلار به کشور زیان وارد شده است .

وی افزود : با این حساب زیان 12 سالی که بهره برداری از این طرح به تاخیر افتاد ، حداقل 100 میلیارد دلار است .

زنگنه توضیح داد : اگر هزینه 100 میلیارد دلاری بابت تامین سوخت واحدهای صنعتی از گازوئیل و مازوت را هم محاسبه کنیم ، در این مدت 200 میلیارد دلار به کشور ضرر وارد شد.

وی اضافه کرد : قرارداد با توتال یک سرمایه گذاری مناسبی است که می تواند سرمایه های زیادی را عاید کشور کند.

وزیر نفت گفت : اگر چه شرکت توتال از قبل این سرمایه گذاری سود می برد ، ولی میزان سودی که از این سرمایه گذاری عاید کشور می شود چندین برابر شرکت توتال است.

وی افزود : اینکه ما ذخایر زیرزمینی زیادی داشته باشیم ، برای کشور افتخار محسوب نمی شود و زمانی ما می توانیم به ذخایر زیرزمینی افتخار کنیم که بتوانیم از آن در جهت اشتغال و امنیت انرژی مردم بهره برداری کنیم .

** پایان گازرسانی به روستاها تا یک و نیم سال دیگر

وزیر نفت همچنین گفت که هم اکنون طرح گازرسانی به پنج هزار روستای کشور در دست اجراست که حداکثر تا یک و نیم سال دیگر تکمیل و بهره برداری می شود.

وی افزود : با تکمیل گازرسانی به این روستاها ، میزان برخورداری روستاهای کشور از گاز به حدود 90 درصد خواهد رسید.

زنگنه گفت که امکان گازرسانی به حدود 10 درصد از روستاهای باقی مانده به دلیل سخت گذر بودن و یا دوری از شبکه گاز امکان پذیر نیست که باید راهکار دیگری پیش بینی شود.

** گازرسانی به 40 درصد روستاهای کشور در دولت یازدهم

وزیرنفت همچنین از گازرسانی به 9 هزار روستای کشور در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت که این آمار معادل حدود 40 درصد از مجموع روستاهائی است که از نعمت گاز برخوردارند.

وی افزود : تا پیش از دولت یازدهم به 14 هزار روستای کشور گازرسانی شده بود .

زنگنه میانگین برخورداری شهرهای ایران از گاز شهری را هم 98 درصد اعلام کرد.

** موافقت با طرح اکتشاف در خزر

وزیر نفت همچنین با طرح اکتشاف نفت و گاز در دریای خزر موافقت کرد و گفت که بزودی طرح مطالعاتی اکتشاف نفت و گاز دردریای مازندران پیگیری می شود.

زنگنه تاکید کرد : بیشتر دغدغه ما در این اکتشاف ، رسیدن به گاز است .

وی افزود : اگر این اکتشاف موفقیت آمیز باشد و ما به گاز برسیم ، ضعف گازرسانی استانی های شمالی برطرف می شود.

وزیر نفت همچنین خواهان ایجاد بستر برای سرمایه گذاری در تولید پلاستیک از استان های شمالی کشور به دلیل نداشتن محدودیت آبی شد.

وی گفت : در حال حاضر تکنولوزی جدیدی که برای این کار در دنیا وجود دارد ، هیچ آلودگی را برای منطقه در پی نخواهد داشت و آبی که از دریای خزر تامین می شود دوباره به دریا بر می گردد و در چرخه قرار داده می شود.

طرح بزرگ گازرسانی دامغان - کیاسر - ساری عصر امروز با روشن شدن مشعل گاز توسط بیژن زنگنه وزیر نفت در منطقه ' گلما ' ساری ، افتتاح شد.

اجرای خط لوله 42 اینچ انتقال گاز دامغان - کیاسر - ساری از زمستان سال 86 و پس از نخستین بدعهدی کشور ترکمنستان در تامین گاز مورد نیاز کشورمان در دستور کار قرار گرفت ولی تا پایان عمر دولت گذشته تنها 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشت .

دولت یازدهم از سه سال پیش تاکنون تمام همت و تلاشش را به بهره برداری از این طرح در سریع ترین زمان ممکن متمرکز کرد تا دیگر زمستان استان های شمالی با افت و یا قطع جریان گاز مواجه نشود.

میانگین روزانه مصرف گاز در مازندرن 22 تا 26 میلیون متر مکعب در روز است که با جریان گاز در خط انتقال 42 اینچ دامغان به ساری ، دیگر نیازی به واردات روزانه حدود 10میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان نیست.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین