او امسال عید را با یک سورپرایز خبری آغاز کرد. دو بار به راهیان نور پیوست، چند بار به مراسم مذهبی رفت و در مشهد هم در میان هوادارانش حاضر شد. همه اینها کافی بود که رسانهها تیتر بزنند: «بازگشت محمود». احمدینژاد اما بیمشایی آمده بود. خبری از یار قدیمی نبود. همو که رئیسجمهور وقت تا توانست هزینهاش را داد. هزینه با او بودن، هزینه با او ماندن. شایع شد که او برای بازگشت از مشایی گذشته است. خیلی طول نکشید؛ مشایی هنوز با احمدینژاد است. این را احمدینژاد هم با انتشار عکسی از خودش با اسفندیار رحیممشایی در دفتر جدید ثابت کرد، هم وزیر اطلاعات سابق را پیکی کرد برای انتقال این پیام که همچنان بر عهدش با رئیسدفتر سابقش مانده است.
«ما بالاخره با احمدینژاد رفیق بودیم و من قبل و بعد از عید به او سر زدم و با وی صحبت کردم؛ یکی از حرفهایم این بود که مرید و مریدبازی هم حدی دارد و مشایی هر مقام معنوی هم که دارد وی را در پستو بگذارید اما احمدینژاد همان حرف همیشگی که مشایی یعنی من و من یعنی مشایی را تحویلم داد.» (مصاحبه حیدر مصلحی با خبرگزاری فارس)
اما خبر تازه این است: «محمود احمدینژاد با چهرههای اصولگرا و تاثیرگذار تماسهای تازهای گرفته است. احمدینژاد و یکی از افراد نزدیک به او در تماس با این افراد خواستار تنظیم قرارهای ملاقات شدهاند؛ برای تجدید دیدار و لابد حرفهایی برای آینده. آنگونه که راوی روایت کرده برخی از این افراد دیدار را به زمانی در آینده موکول کرده و برخی دیگر هم سربسته از دیدار عذرخواهی کردهاند. برخی هم البته همنشین او شدهاند.»
بازگشت از نهاوند
کاندیداتوری محمود احمدینژاد از نهاوند آن هم در انتخابات میاندورهای مجلس فقط یک شایعه بیمنبع و کممایه نبود. وقتی سفیر ایران در روسیه از پیچیدن این شایعه در نهاوند سخن گفت، این خبر آنقدر اهمیت یافت که با تحلیلهای تحلیلگران هم مواجه شد. هر چند حالا خبرهای جدید حکایت از آن دارد که این شایعه دیگر چندان اهمیتی ندارد. اما آیا «مجلس» نقطه آغازی برای محمود احمدینژاد خواهد بود؟ علیاکبر جوانفکر به مثلث گفته است تاکنون چنین ارادهای را در احمدینژاد ندیده اما اینکه آیا ممکن است از لیستی حمایت کند یا خیر، چندان بعید نیست.
سفرهای استانی
اما درست همین جاست که یک خبر دیگر هم شنیده میشود. میگویند احمدینژاد گفته است پس از انتخابات مجلس دهم سفرهای استانی خودم را آغاز خواهم کرد. از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب را استان به استان و شهر به شهر خواهم رفت. میگویند او گفته است خواهید دید با چه رایی پیروز انتخابات خواهم شد.
گلایه از رویکرد جدید سیاست خارجی
میگویند که محمود احمدینژاد دلخور است. دلخور از اینکه چرا در زمان او شرایط گفتوگو با آمریکا فراهم نشده و گفتهاند که او هر جا نشسته گفته: «من که میگفتم میخواهم با آمریکاییها و رئیسجمهورشان گفتوگو کنم نمیخواستم مانند روحانی عمل کنم. اینها اشتباه میکنند. ما باید از موضع بالا با آمریکاییها مباحثه میکردیم.» راویان روایت میکنند که گویا احمدینژاد گفته: «به گفتوگوهای دولت جدید با آمریکاییها و گروه 1+5 چندان نمیتوان امیدوار بود.»
وظیفه جدید آقای الهام
عبدالرضا داوری از نزدیکترین افراد به محمود احمدینژاد است. او آنگونه که خودش اعلام کرده رئیس تشکیلات هماست؛ تشکیلاتی که نامش مخفف «هواداران محمود احمدینژاد» است. خبرها حکایت از آن داشت که مسئول تمام هماهنگیها و کارهای رسانهای احمدینژادیها شده است. اما تازهترین خبر این است که او از این وظیفه معاف شده و حالا این غلامحسین الهام است که بار دیگر مورد اعتماد احمدینژاد قرار گرفته است. از قرار معلوم غلامحسین الهام حالا رابط میان رسانههای هوادار و شخصیتها با محمود احمدینژاد خواهد بود. دلیل این کار هم نزدیکی بیشتر او به برخی چهرههای اصولگراست. این اما گویا تنها دلیل این تغییر تاکتیکی نبوده است. سایت مشرق چندی پیش در خبری نوشته بود: «در جلسه رسانههای مرتبط با جریان اعتدال، از شرکت (ع - د) که وابسته به جریان انحرافی است در جلسات مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری گلایه شده است.» مسئول جلسه گفته: «ما در قالب برخی پروژههای تحقیقاتی، امکاناتی را در اختیار وی قرار دادهایم تا رسانههایی را با هدف افشاگری علیه اصولگرایان راهاندازی کند. در این میان اگر رسانههای منتسب به وی، نیشی هم به دولت زدند شما نگران نباشید و به آنها حمله نکنید. هدف اصلی افشاگری علیه اصولگرایان است.»
راویان روایت میکنند که در میان احمدینژادیها شایع شده او برای دولت هم کار میکند. پس نمیتوان زیاد روی او سرمایهگذاری کرد. انتقادها هم گویا از همنشینیهای منظم او با (ح. آ) در دولت نشات میگیرد.
هر چه هست حالا محمود احمدینژاد تحرکات جدیدی را آغاز کرده است. حجم
دیدارهای او زیاد شده و اینگونه به نظر میرسد که باید منتظر زیاد شدن
انتقادها علیه او هم باشیم. او خود را بهترین گزینه برای ایجاد دوقطبی با
روحانی میداند؛ مسالهای که البته اصولگرایان تا اینجای کار آن را
نپذیرفتهاند. واقعیت این است که «اصولگرایان دیگر به احمدینژاد فکر
نمیکنند، حتی اگر او تنها شانس آنها برای بازگشت به قدرت اجرایی باشد.»
منبع:هفتهنامه مثلث
لطفا كمي فكر كنيد.