|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۲
کد خبر: ۱۶۸۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۰
اواخر سال گذشته پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی گمانه زنی برای جانشین وی از مهمترین مباحث آن روزها بود.
 اواخر سال گذشته پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی گمانه زنی برای جانشین وی از مهمترین مباحث آن روزها بود. گاهی نام حسن روحانی به میان می‌آمد و گاهی از ناطق نوری به عنوان جانشین آیت الله  نام برده می‌شد. حتی مدتی هم حامیان احمدی‌نژاد نام او را به عنوان رئیس بعدی مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کردند. اما با این وجود همچنان این صندلی صاحب دائمی ندارد اما همچنان گزینه های جدید مطرح می شود.

 بعد از اینکه مرحوم آیت الله هاشمی دار فانی را وداع گفت، صندلی وی در مجمع تشخیص مصلحت تا مدتی خالی ماند. اما بعد از مدتی آیت الله موحدی کرمانی به عنوان رئیس موقت مجمع بر آن تکیه زد و خیلی گمان می کردند بعد از چهلم آیت‌الله هاشمی تکلیف این جایگاه مشخص می‌شود اما این اتفاق نیافتاد و تصمیم گیری برای آن به امسال موکول شد.

تصمیمی که بر اساس اصل 112 قانون اساسی برعهده شخص مقام معظم رهبری است. اما با اینحال نام های مختلفی تا امروز درخصوص آن از سوی رسانه‌ها مطرح شده است. مدتی صحبت از حسن روحانی بود. برخی معتقد بودند او انتخاب مناسبی برای این جایگاه است. زیرا از ابتدای پیروی انقلاب در سمت های مختلفی فعالیت کرده و امروز هم ریاست قوه مجریه را برعهده دارد مورد قبول اکثریت مردم است.
 
در کنار روحانی مدتی بعد نام ناطق نوری به میان آمد. موافقان معتقد بودند او نه تنها سابقه و تجربه بسیاری در مجمع و سیاست دارد بلکه سال‌ها در کنار آیت الله هاشمی حضور داشته و می تواند جانشین بسیار مناسبی برای وی باشد.

آیت الله هاشمی شاهرودی هم یکی از گزینه های مطرح شده بود. موافقان معتقد بودند که او هم با توجه به حضور در مجلس خبرگان رهبری و ریاست قوه قضائیه می تواند بر صندلی ریاست مجلس تکیه زند. در کنار هاشمی شاهرودی نام علی اکبر ولایتی که این روزها به عنوان مشاور مقام معظم رهبری و رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد فعالیت می کند هم مطرح شد.

حدادعادل و محسن رضایی هم از افرادی بودن که در گمانه زنی ها از آنها نام برده شد اما آنقدر جدی به نظر نمی رسد. اما در میان این اسامی همانطور که پیش‌تر اشاره شد در یک برهه کوتاه نام محمود احمدی نژاد مطرح شد. در آن دوره کانال تلگرامی عبدالرضا داوری تصویری را منتشر کرد که در آن نوشته شده بود: «خبر خوشی در راه است. لطفا کمی صبر کنید...» و حامیان احمدی‎نژاد را امیدوار به انتصاب وی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام کرده بود.

اما این تنها در حد یک شایعه بیشتر باقی نماند. به هرحال بعد از همه این فراز و فرودهای ریاست مجمع موحدی کرمانی به طور موقت جای آیت الله هاشمی نشست. ولی حالا با اتمام دوره پنج ساله قرار است اعضای جدید معرفی شوند و خبرهای جدید منتشر شده که نام های جدید هم در میان آنها آمده است.

یکی از این نام ها ابراهیم رئیسی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری است که از سال گذشته به عنوان تولیت آستان قدس فعالیت می‌کند. البته از قبل هم این انتظار وجود داشت که بعد از ماجراهای انتخابات و اصرار حداقل بخشی از اصولگرایان بر تداوم حضور او در سیاست، نام او درهر موضوع مرتبط و غیرمرتبط مطرح شود و همان هم شد.

مدتی است که نام او به لیست کوتاه جانشینان آیت الله هاشمی افزوده شده و در کنار اسامی بزرگانی مانند ناطق نوری، هاشمی شاهرودی، حسن روحانی و... جا خوش کرده است اما اینکه تا چه حد دربرابر دیگر حاضران در لیست شانس موفقیت دارد بسیار اندک یا حتی نزدیک به صفر است. ضمن اینکه با توجه به شرایطی که در آستان قدس دارد، شرایط به مراتب برایش سخت تر خواهد شد که در جایگاه دیگر مانند ریاست مجمع حضور داشته باشد.

به گزارش فرارو، با اینحال حضورش در دوره جدید مجمع دور از ذهن نیست اما قطعا در مقایسه با دیگر گزینه های احتمالی، واجد شرایط برای ریاست نیست. اما حالا باید منتظر ماند و دید تصمیم مقام معظم رهبری در این باره چیست.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین