کد خبر: ۱۶۷۸۱۵
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۶
محققان ژاپن و چین متوجه شدند که دندانه‌های موجود در بال‌های جغد، بینش‌هایی درباره اینکه چطور این پرنده بی سر و صدا پرواز می‌کند را به وجود آورده است.
 محققان ژاپن و چین متوجه شدند که دندانه‌های موجود در بال‌های جغد، بینش‌هایی درباره اینکه چطور این پرنده بی سر و صدا پرواز می‌کند را به وجود آورده است.

به نقل از زی‌نیوز، یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که ویژگی‌های منحصر به فرد جغدها می‌تواند کلیدی برای ساخت هواپیما و توربین‌های بادی بی سر و صدا باشد.

محققان این پژوهش بر این باورند که نتایج به دست آمده به حذف سر و صدا در توربین‌های بادی، هواپیماها، هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر ماشین آلات کمک خواهد کرد.

"هائو لیو"، استاد دانشگاه چیبا در ژاپن و رهبر این پژوهش اظهار کرد: جغدها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد بالهایشان که دارای دندانه هستند،به پرواز کردن بی سر و صدا معروف هستند.

لیو افزود: "ما می خواستیم بدانیم که چگونه این ویژگی‌ها بر تولید نیروی آیرودینامیکی و کاهش سر و صدا تاثیر می‌گذارد و اینکه آیا می توان از آنها در جای دیگر استفاده کرد یا خیر."

محققان مدلهایی از بال را با الهام از این ویژگی‌ها طراحی کرده و نیروی آن را در یک تونل باد کم سرعت مورد آزمایش قرار دادند.

آنها کشف کردند که این دندانه‌ها می‌توانند به طور غیرمستقیم انتقال بین لمینار یا "جریان آرام" و جریان هوای آشفته را روی سطح بالایی بال در زوایای حمله (AoA) بین صفر تا 20 درجه کنترل کنند.

زاویه حمله یا تکاشیب یا آلفا (α) (Angle of attack) یک اصطلاح هوانوردی است، که زاویه بدنه هواپیما و بال‌های آن را با مسیر حرکت کنونی آن را توصیف می‌کند. این بدان معنی است که آنها نقش مهمی در تولید نیروی آئرودینامیک و صدا دارند.

لیو اظهار کرد: اگر این لبه های جادویی، در توربین بادی، بال‌های هواپیما یا روتورهای هواپیمای بدون سرنشین استفاده شود، می تواند برای کنترل جریان هوا و کاهش سر و صدا مفید باشد.

این مطالعه در Bioinspiration and Biomimetics منتشر شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین