جزییات کارت اعتباری انرژی
کد خبر: ۱۶۶۸۷
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از تهیه طرحی برای جایگزینی یارانه نقدی خبر می دهد که براساس آن، کارت اعتباری انرژی با عنوان ˈسهمیاˈ با قابلیت فروش سهمیه های سوخت به خانوارها داده می شود.
نصرت الله سیفی با تشریح جزییات کارت اعتباری انرژی، اظهار داشت: طرح کارت اعتباری انرژی، طرحی است که می تواند در قالب قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شود و مشکلات و پیامدهای منفی پرداخت یارانه نقدی را نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به مشکلات ناشی از پرداخت یارانه نقدی، افزود: پرداخت نقدی یارانه باعث تزریق نقدینگی زیاد به جامعه و دامن زدن به تورم می شود.

سیفی اظهار داشت: مزیت اصلی این طرح، جلوگیری از تزریق حجم بزرگ نقدینگی است به طوری که این امر مانع از گسترش تورم می شود.

وی گفت: به طور تقریبی سالیانه حدود 40 هزار میلیارد تومان نقدینگی از طریق پرداخت نقدی یارانه ها در بازار پولی توزیع می شود که به شدت تورم زا است.

سهمیا نام پیشنهادی کارت اعتباری انرژی
سیفی گفت: در حال حاضر نام کارت اعتباری انرژی را ˈسهمیاˈ در نظر گرفته ایم که مخفف سامانه هوشمند مدیریت یارانه ایرانیان است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، ادامه داد: تعدادی کارت اعتباری انرژی نیز به صورت نمونه تهیه شده است.

وی گفت: در ایران برای حامل های انرژی مختلف مانند بنزین، گازوییل، برق، گاز، گاز مایع، آب و ... یارانه پرداخت می شود که قرار است همه این حامل های انرژی در قالب کارت اعتباری انرژی ساماندهی شوند.

قابلیت تبدیل حاملهای انرژی
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به جزییات این طرح، گفت: از طریق این کارت اعتباری، افراد می توانند اقدام به مدیریت سوخت کنند به نحوی که قادر می شوند نوع سوخت را به سوخت مورد نیاز خود تبدیل کنند.

سیفی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یارانه بنزین به خودروها داده می شود به طوری که فردی که صاحب چهار یا پنج خودرو است به اندازه تعداد خودروهای خود از یارانه بنزین 700 تومانی استفاده می کند اما فرد فاقد خودرو از این یارانه محروم است، اما در طرح کارت اعتباری انرژی، قرار است یارانه به فرد پرداخت شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: هم اکنون در مصرف گاز نیز عدالت رعایت نمی شود به طوری که افراد ثروتمندی که دارای منزل چند صد متری هستند خیلی بیشتر از افرادی که خانه های کوچکتری دارند برای مصرف گاز، یارانه می گیرند.

وی گفت: در طرح کارت اعتباری انرژی، میزان مشخصی از سهمیه سوخت های مختلف در اختیار افراد قرار دارد و آنها می توانند از طریق صرفه جویی و جایگزینی سوخت، به مدیریت مصرف خود بپردازند.

تعیین سهمیه های کارت اعتباری انرژی براساس الگوی اصلاح مصرف
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص میزان سهمیه های سوخت در کارت های اعتباری انرژی، گفت: این سهمیه ها براساس الگوی اصلاح مصرف و اقلیم و شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور تعیین می شوند.

سیفی افزود: به عنوان مثال به طور متوسط روزانه 67 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود که اگر آن را بین 73 میلیون درخواست کننده یارانه تقسیم کنیم برای هر فرد 25 لیتر در ماه بنزین در نظر گرفته می شود که به حساب کارت اعتباری انرژی سرپرست خانوار واریز می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ادامه داد: براین اساس سهمیه ماهانه یک خانوار چهار نفره حدود یکصد لیتر بنزین می شود.

وی خاطرنشان کرد: سهمیه آب، گاز مصرفی و سایر سوخت ها نیز براساس مدل های خاصی که مشخص شده اند تعیین شده و در کارت آنها شارژ می شود.

قیمت گذاری بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در خصوص نحوه قیمت گذاری حامل های انرژی در کارت اعتباری انرژی، گفت: ملاک قیمت گذاری می تواند قانون هدفمندی یارانه ها باشد که مصوب مجلس شورای اسلامی است.

سیفی اظهار داشت: براساس قانون هدفمندی یارانه ها، باید تا دو سال آینده نرخ بنزین به سطح قیمت فوب خلیج فارس برسد، بنابراین اگر قرار باشد طرح کارت اعتباری انرژی در سال آینده اجرا شود باید بنزین با نرخ لیتری 2 هزار تومان از طریق این کارت ارایه شود.

وی افزود: براین اساس، ماهانه 100 لیتر بنزین برای یک خانواده چهار نفره با قیمت لیتری 2 هزار تومان شارژ می شود که البته تا سقف 100 لیتر نیازی به پرداخت پول نمی باشد، اما در صورت مصرف بیش از 100 لیتر باید به ازای هر لیتر مصرف اضافه، 2 هزار تومان به صورت نقدی پرداخت کند.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان اینکه برای همه حامل های انرژی، سهمیه ای در نظر گرفته خواهد شد، اضافه کرد: هنوز مبلغ دقیقی که باید در کارت های اعتباری انرژی شارژ شود، مشخص نشده است، اما می توان برای یک خانواده چهار نفره به میزان یک میلیون تومان، شارژ در نظر گرفت.


امکان کارت به کارت کردن سهمیه های سوخت
سیفی با تاکید براینکه کارت اعتبار انرژی، پول نقد به شمار نمی رود، گفت: این کارت، فقط اعتباری مشخص برای پرداخت هزینه سوخت به شمار می رود به هیچ وجه به معنای پرداخت پول نقد نیست.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت خاطرنشان کرد: کارت اعتباری انرژی را تنها می توان برای پرداخت قبوض و هزینه مصرف سوخت مورد استفاده قرار داد.

وی گفت: خانواده ها در صورت صرفه جویی می توانند شارژ سوخت های خود را ذخیره کنند یا اینکه آن را کارت به کارت کرده و به کارت اعتباری شخص دیگری که نیاز دارد منتقل کنند.

وی اظهار داشت: مزیت دیگر این طرح این است که افراد می توانند در صورت صرفه جویی، شارژ سوخت استفاده نشده خود را به فروش برسانند.

امکان فروش شارژ سوخت در بورس انرژی
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت افزود: در نظر داریم امکان فروش شارژ سوخت در بورس انرژی را فراهم کنیم که براساس آن افراد می توانند سهمیه های سوخت خرد را در بورس انرژی بفروشند و کسانی که نیاز به سهمیه های زیاد دارند این سهمیه های خرد را خریداری کنند.

طرح کارت سهمیا هنوز نهایی نشده است
سیفی در خصوص آخرین وضعیت اجرای این طرح، گفت: مذاکراتی با بخش خصوصی و بویژه اتاق بازرگانی صورت گرفته تا نحوه ارایه کارت اعتباری انرژی در بخش صنایع را تعیین کنیم.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: این شرکت و شرکت ملی نفت، طرح کارت اعتباری انرژی را پیشنهاد داده اند، اما هنوز نهایی نشده است.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح موافقت بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و هیات دولت نیاز است که هنوز در این خصوص مذاکره ای انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: زیرساخت های فنی برای اجرای این طرح آماده است و حداکثر در ظرف 6 ماه می توان آن را فراهم کرد.

اختصاص کارت سهمیا برای صنایع و همه بخش های اقتصادی
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، گفت: برای صنایع و کارخانه ها نیز کارت اعتباری انرژی در نظر گرفته می شود تا آنها نیز مصرف سوخت خود را مدیریت کنند.

سیفی با بیان اینکه از طریق این کارت می توان اقدام به اصلاح الگوی مصرف انرژی کرد، گفت: به عنوان مثال سهمیه 500 مترمکعبی مصرف گاز را می توان در سال بعد به 400 مترمکعب کاهش داد تا از این طریق، مصرف کنندگان اقدام به رعایت الگوهای کاهش مصرف کنند.

ساماندهی صادرات سوخت و قطع قاچاق
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، مزیت دیگر این کارت را جلوگیری از قاچاق سوخت عنوان کرد و گفت: از طریق کارت اعتباری انرژی می توان صادرات سوخت به کشورهای همسایه را نیز ساماندهی کرد.

سیفی افزود: از مزیت های دیگر این کارت، ساماندهی صادرکنندگان قانونی و شناسنامه دار سوخت است به نحوی که صادرکنندگان می توانند در بورس انرژی سهمیه های خرد سوخت را جمع آوری کرده و به طور قانونی آن را صادر کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین