|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۱
کد خبر: ۱۶۶۱۱۰
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
بي‎اخلاقي‎هاي سياسي از همان مناظرات تلویزیونی کذایی در سال 88 شروع شد و همچنان نيز ادامه دارد اما به شكر خدا از سال 92 و با روی کار آمدن روحانی، مسائل اخلاقي در کشور دوباره جان گرفت.
 اين عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم معتقد است: رفتار خودسرها به طور قطع حرام مبین و خواست دشمن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛  مشروح گفت‎وگوي «قانون» با اين استاد حوزه و دانشگاه را مي‎خوانيد.

دلايل اتفاقات پيش آمده در روز قدس و توهين به رييس‌جمهور را در چه مي‎بينيد؟

ابتدا بيش از هر چيز بايد در نظر داشت آقاي روحاني در یک انتخابات شرعی و قانونی رای آورده و این دولت، دولت منتخب همه مردم كشور است. طبق قانون و شرع هرگونه مخالفت کردن و ایستادگی در برابر این دولت يك اقدام خلاف موازين شرع و قانون به‌شمار مي‎رود. طبيعي است بعد از شكل‌گيري هر دولتي، عده‎اي به آن نقدهايي داشته باشند. اگر افرادی انتقاداتی دارند باید این انتقادات را به شکل اخلاقی و منطقی مطرح کنند. این نوع رفتارهای خیابانی هيچ جايگاهي در نظام اسلامي ما ندارد.

ما بايد به اين موضوع توجه كنيم، اگر مطالبی که مسئولان كشور از رييس جمهور گرفته تا نمايندگان مجلس مطرح می‎کنند از نگاه برخي افراد اشکال علمی، منطقی، شرعی یا منطق کلامی داشته باشد، مخالفان باید در ابتدا صبر کنند تا آن مطلب و توضیحات و قرائن پيرامون آن از طرف گوینده به پايان برسد سپس منصفانه به آن نگاه كنند و دريابند كه آیا آن مطلب تکمیل شده است يا خير!

به تازگي مطالبی توسط ريیس جمهور محترم درخصوص بحث امامت و ولایت مطرح شده که برخي واکنش‎ها را از سوی علما و مراجع به همراه داشت. در جلسه افطاری که در خدمت ريیس جمهور بودیم به طور مفصل در اين خصوص با ايشان صحبت کردم و توضیحات ايشان را به صورت كامل شنيدم كه در آن آقاي روحاني، مراد خود را روشن کردند و ابهامی که در مورد این مساله وجود داشت براي بنده به طور كامل برطرف شد. به هيچ عنوان معنا ندارد که ما چنين بحث‎هايي را ادامه داده و موضوعات اینچنيني را وسيله‎اي برای ایجاد اختلاف در جامعه و تفرقه انداختن ميان مردم قرار دهیم. این‎ رفتار به طور قطع حرام مبین و خواست دشمن است. مردم و مسئولان ما بايد با دقت عمل خود، توطئه‎هاي دشمنان را خنثي كنند، از طرفي در شرایط حساس منطقه كه امروزه با آن رو به رو هستيم، ما باید وحدت‎ و احترام شخصیت‎های کشوری خودمان را بیش از گذشته حفظ کنیم.

پيگيري دست‌هاي پشت‌پرده اتفاقي كه در روز قدس رخ داد، مي‌تواند در پيشگيري اين نوع رخ‌دادها تاثيرگذار باشد؟

بي‌شك اين اولين باري نبوده كه توهين و بي‎احترامي‎هاي اينچنيني توسط عده‎‏اي محدود نسبت به مقامات كشور رخ مي‎دهد و آخرين بار آن نيز نخواهد بود. ملت ما به خوبي با آن‎ها آشنا هستند و تفكر و خطي مشي آن‎ها برای مردم روشن است. مردم ما در انتخابات رياست جمهوري بيست و نهم ارديبهشت، نزديك بيست و پنج ميليون راي به حسن روحاني داده و با اين كار بهترين پاسخ را به اين افراد خودسر دادند. بنده بر اين باورم که تعداد این افراد قابل توجه نیست و ملت ما نيز از لحاظ فكري و سياسي به پختگي خوبي رسيده‎اند و آن‎ها هيچ‌گاه نخواهند توانست مردم ما را تحت تاثير افكار خود قرار دهند. افرادي كه در روز قدس، رييس‌جمهوري را كه منتخب مردم است، مورد توهين قرار دادند، همان‎هايي هستند كه در زمان حيات و بعد از فوت آيت ا... هاشمي رفسنجاني به ايشان توهين مي‎كردند و تهمت مي‎زدند.

جامعه بايد در قبال اين افراد، خونسردی خود را حفظ کند و مردم با آگاهي تمام نسبت به اين رفتارها موضع‎گيري كنند. مسببان اين‎گونه برخوردها به دنبال تفرقه‎افکنی ميان مردم هستند و بايد توجه داشت تفرقه افکنی از نظر دینی و قانوني حرام است. در برخورد با چنين اتفاقاتي، شخصيت‎هاي ما نيز بايد آگاهانه وارد عمل شوند. در اين خصوص آقاي روحانی باید متانت و صبري كه از خود نشان داده همچنان حفظ کند و در اين ميان عصبانی نشوند تا فرصتي براي خودسرها در جهت رسيدن به اهداف‌شان فراهم نشود.

منشا اين بي اخلاقي‎ها در عالم سياست كجاست؟

بي‎اخلاقي‎هاي سياسي از همان مناظرات تلویزیونی کذایی در سال 88 شروع شد و همچنان نيز ادامه دارد اما به شكر خدا از سال 92 و با روی کار آمدن روحانی، مسائل اخلاقي در کشور دوباره جان گرفت. در شكل‌گيري اخلاق در جامعه، شخصيت ريیس‎جمهور و برخورد او با مسائل مختلف، نقش ويژه‎اي داشت اما متاسفانه امروز شاهد آن هستيم كه دوباره، عده‎اي از افراطیون به بداخلاقی‎هاي خود ادامه می‎دهند.

براي جلوگيري از تكرار رفتارهاي اينچنيني از سوي خودسرها چه اقداماتي بايد صورت گيرد؟

راه اين نكته كه شما اشاره كرديد، بی‎اعتنایی و بی توجهی به رفتار اين عده محدود است و با اين اقدامات مي‎توان آن‎ها را منزوي كرد. مردم در انتخابات بيست و نهم ارديبهشت بهترین پاسخ را به اين تندروها دادند.

اين نوع رفتارها تا چه حد مي‌تواند بر امنيت ملي كشور تاثير بگذارد؟

به طور حتم، رفتارهاي اينچنيني كه با توهين به مقامات همراه است اثرات منفي در حوزه امنيت ملي براي كشور، در داخل و در سطح بين الملل به همراه خواهد داشت. هرگونه شکاف، اختلاف و تفرقه بین مسئولان می‎تواند امنیت ملی ما را به مخاطره بیندازد و طمع دشمن را براي تكرار حملات تروریستی بیشتر کند. بنابراین مردم و مسئولان باید انسجام، اتحاد و وحدت ملی خود را حفظ كنند تا امنیت ملی ما به خطر نیفتد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین