|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
کد خبر: ۱۵۹۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۵
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در کشورمان به تشریح نکاتی پرداخت که می‌تواند در این انتخابات برای آمریکایی‌ها حائز اهمیت باشد.
 یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به انتخابات پیش روی ریاست جمهوری در کشورمان به تشریح نکاتی پرداخت که می‌تواند در این انتخابات برای آمریکایی‌ها حائز اهمیت باشد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه لس‌آنجلس تایمز، هم‌زمان که ایرانی‌ها خود را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در جمعه هفته آینده آماده می‌کنند، تب‌وتاب سیاسی در این کشور به اوج خود رسیده است.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران که برای پیروزی دوباره در این رقابت‌ها شرکت کرده، با یک نبرد سخت رو به رو است. نتایج آخرین نظرسنجی در مراکز افکارسنجی دانشجویان ایران نشان می‌دهد که رای روحانی 41.6 درصد است و دو رقیب اصولگرای وی درحال نزدیک شدن به او هستند.

از این رو، رئیس‌جمهور روحانی در یک هفته اخیر لحن خود را در سخنرانی‌های انتخاباتی‌اش تغییر داده و به شدت از رقبای خود انتقاد کرده است. برخی کارشناسان می‌گویند که این تغییر لحن یادآور راهبرد رقابتی روحانی در انتخابات سال 2013 است.

لس‌آنجلس تایمز در ادامه گزارش خود به ارائه نکاتی درباره انتخابات ریاست جمهوری در این پرداخته و آورده است:

آیا انتخابات ریاست جمهوری در ایران اهمیتی دارد؟

بله. اگرچه فرآیند انتخابات در ایران با آنچه کشورهای غرب توصیف می‌کنند متفاوت است و یک شورا متشکل از چهره‌های مذهبی کاندیداها را تاییدصلاحیت می‌کنند، رئیس‌جمهوری در ایران نقشی مهم در تعیین سیاست داخلی و خارجی‌ این کشور دارد که اغلب انعکاس فراز و نشیب جامعه است. روسای‌جمهور همچنین اعضای کلیدی و اصلی کابینه و فرمانداری و استاندارها را مشخص می‌کنند.

رضا اکبری، یک مدیر برنامه در موسسه گزارش‌دهی جنگ و صلح در واشنگتن می‌گوید: غرب اغلب انتخابات ایران را به شکل سیاه و سفید می‌بیند اما نظام سیاسی در این کشور تک قطبی نیست و انتخابات رقابتی است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، رئیس‌جمهور در ایران از نفوذ قابل توجهی برخوردار است. به عنوان مثال، در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 که به حصول برنامه جامع اقدام مشترک در ژوئیه 2015 منجر شد، تهران پذیرفت در ازاء محدودیت برنامه هسته‌ای‌اش از لغو تحریم‌های بین‌المللی برخوردار شود.

تمرکز روحانی روی دیپلماسی و تمایل وی برای بازکردن ایران به روی جامعه بین‌الملل، در مقایسه با رویکرد متفاوت رئیس‌جمهور پیشین ایران، نشان‌دهنده نتایج متفاوت حاصل از روی کارآمدن افراد مختلف به عنوان رئیس‌جمهور و چگونگی تاثیر این برنامه های کاری متفاوت است.

روسای جمهور همچنین نفوذ گسترده‌ای در اقتصاد دارند. در دوران احمدی‌نژاد نرخ تورم در ایران حدود 40 درصد بود اما این آمار در سال گذشته 7.5 درصد اعلام شده است. هرچند نرخ بیکاری در این کشور کماکان بالاست که یکی از انتقادات اصلی به دولت روحانی به شمار می‌آید.

لس‌آنجلس تایمز در ادامه به ارائه جزئیاتی درباره روند انتخاب کاندیداها و سن قانونی رای‌دهندگان پرداخته و یادآور شده است که اگر یک کاندیدا بتواند بیش از 50 درصد آرا، را به خود اختصاص دهد، پیروز انتخابات است. در غیر این صورت این رقابت‌ها به دور دوم کشیده می‌شود و دو کاندیدا که بالاترین آراء را دارند یک هفته بعد دوباره به رقابت می‌پردازند.

لس‌آنجلس تایمز در گزارش خود رقبای اصلی این دور از انتخابات ریاست جمهوری ایران را حسن روحانی 68 ساله، ابراهیم رئیسی 56 ساله و محمدباقر قالیباف 55 ساله دانسته است.

روزنامه لس‌آنجلس تایمز در ادامه نوشت:

چه مسائلی برای ایرانی حائز اهمیت است؟

اقتصاد ایران نقشی بسیار مهم در انتخابات ریاست جمهوری دارد. بیکاری هنوز یک معضل در شهرهای بزرگ و حاشیه ای ایران محسوب می‌شود. کارشناسان می‌گویند که ایرانی‌ها از نتایج اقتصادی توافق هسته‌ای ناامید شده‌اند. رقبای روحانی وی را به دلیل رشد کند اقتصاد هدف انتقاد قرار می‌دهند.

قالیباف و رئیسی وعده داده‌اند که وضعیت اقتصاد را بهبود خواهند بخشید.

آیا این انتخابات بر روابط ایران ـ آمریکا تاثیر دارد؟

هر شش نامزد انتخابات پیش روی ایران گفته‌اند که توافق هسته‌ای را حفظ خواهند کرد اما کارشناسان درباره چگونگی تعامل یک نامزد اصولگرا با رئیس‌جمهور ترامپ ابراز نگرانی می‌کنند. ترامپ چندین بار به لفاظی علیه ایران پرداخته و در واکنش به آزمایش موشکی اخیر در این کشور تحریم‌هایی را وضع کرده است.

رضا اکبری در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به کانال‌های ارتباطی میان تهران و واشنگتن در دوران ریاست جمهوری اوباما گفت که این مساله در دوران ترامپ پیشرفتی نداشته است و مشخص نیست که اگر یک اصولگرا روی کار بیاید شرایط چه تغییری می‌کند.

وی تصریح کرد: لحن ترامپ در قبال ایران بسیار تند است و ادامه این روند در صورت روی کار آمدن فردی دیگر می‌تواند به یک تقابل سهوی منجر شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین