|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۲
کد خبر: ۱۵۸۷۳۴
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
احتمالا فعالیت های فشرده تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرصت مناسبی را برای آقای رئیسی ایجاد نمی کند که با مشاوران خود سخن گفته و بیشتر بر حقایق و واقعیت های صنعت نفت به خصوص در مقطع زمانی ٨٤ تا ٩٢ آشنا شوند.
 احتمالا فعالیت های فشرده تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرصت مناسبی را برای آقای رئیسی ایجاد نمی کند که با مشاوران خود سخن گفته و بیشتر بر حقایق و واقعیت های صنعت نفت به خصوص در مقطع زمانی ٨٤ تا ٩٢ آشنا شوند.

پیرو انتشار مطلبی از سوی ستاد انتخاباتی اقای رئیسی در واکنش به اطلاعیه وزارت نفت پیرامون اظهارات این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در باره پالایشگاه ستاره خلیج فارس، اداره کل روابط عمومی وزرات نفت بار دیگر نکاتی را جهت آگاهی مردم شریف ایران یادآور می‌شود.

متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:

١- در اطلاعیه ستاد انتخاباتی جناب آقای رئیسی بار دیگر ادعاها و مطالب اشتباه و نادرستی که پیش از این از سوی این کاندیدا مطرح شده بود ، مورد تاکید قرار گرفته است . گویا آقای رئیسی و مشاوران ایشان در ستاد انتخاباتی طالب حقیقت نبوده، تمایلی به اصلاح اظهارات و ادعاهای نادرست خود پیرامون طرح ها و مسائلی ملی نداشته و بر تکرار مطالب نادرست و خلاف واقع اصرار و تاکید دارند. همین جا لازم است به جناب آقای رئیسی  و ستاد انتخاباتی ایشان یادآور شویم که یک سخن و ادعا را هر چند بار هم که تکرا کنید پاسخ آن تغییری نخواهد کرد. پس بی تردید هر قدر یک حرف را تکرار کنید ما هم همان پاسخ را تقدیم حضور می کنیم!

٢- پالایشگاه ستاره خلیج فارس که هفته پیش رسما و پس از سالها انتظار به بهره برداری رسید و تولید بنزین پاک و استاندارد در آن آغاز گردید ، به عنوان یک طرح ملی که حاصل مجاهدت و تلاش صدها متخصص، کارشناس و کارگر داخلی در دولت های مختلف است باید مورد تکریم قرار گرفته و از تخریب و بهره برداری سیاسی از آن خودداری کرد. مناسب است درفصل تبلیغات انتخابات که شور و شوق ملی به حداکثر می رسد، کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری به جای کوبیدن بر طبل ناامیدی ، با  اشاره به طرح ها و دستاوردهای بزرگ ملی ، نشاط و امید ملی را تقویت کنند.

٣- جهت اطلاع آقای رئیسی و ستاد انتخاباتی ایشان یادآور می شود که طراحی پالایشگاه ستاره خلیج فارس سال ١٣٨٣ صورت گرفت و کار اجرایی آن سال ١٣٨٥ آغاز شد منتهی طرحی که قرار بود ٤ تا ٥ سال به بهره برداری برسد ، پس از گذشت ٧سال در سال ١٣٩٢ تنها ٤٨ درصد رشد داشته است. در مرداد ١٣٩٢، پیشرفت فیزیکی ساختمان و نصب تجهیزات سه واحد اصلی فرآیندی پالایشگاه در مراحل ابتدایی قرار داشت و به ترتیب برابر با ١٤، ١٣ و ١٠ درصد بود که با احتساب خدمات مهندسی طرح و خرید تجهیزات، پیشرفت فیزیکی واحدهای فرآیندی پالایشگاه در مقطع زمانی یادشده برابر با ٤٢ درصد و با احتساب همه واحدهای یوتیلیتی پالایشگاه (آب، برق و ...) برابر ٤٨ درصد بوده است. این پیشرفت در حال حاضر یعنی اردیبهشت ماه ٩٦ به ٩٠ درصد رسیده است.

٤- جناب آقای رئیسی در ضمن اظهارات خود سوال کرده اند  که چرا سه سال تاخیر در بهره برداری از این طرح روی داده است؟ مزید استحضار ایشان تاکید می گردد این پالایشگاه قرار بوده است که حداکثر سال ٩١ به بهره برداری برسد . مقطع اول ساخت این پالایشگاه یعنی ازسال ٨٥ تا ٩٢ در حالی ٧ سال طول کشیده و با هزینه ٢,٣ میلیارد دلار، ٤٨ درصد رشد را تجربه کرده است که کشور در بالاترین سطح درآمدهای نفتی قرار داشت اما به دلایل مختلف  ازجمله عدم تامین بموقع منابع مالی ، ضعف بنیه فنی و مالی پیمانکاران و  تغییرات مکرر مدیریتی و اعضاء هیئت مدیره و به طور کلی سومدیریت دچار تاخیر طولانی گردید . البته این دلایل را مناسب است مشاوران آقای رئیسی که در آن دوره در مدیرت کلان وزارت نفت حضور داشتند، توضیح دهند تا حقیقت ماجرای تاخیر در ساخت این پالایشگاه بیشتر مشخص گردد.

٥-دولت یازدهم از ابتدای فعالیت و در شرایطی که تحریم های اقتصادی ایران به اوج خود رسیده بود و بسیاری از طرح های کلان صنعت نفت با مشکل تامین منابع مالی مواجه بود، ساخت و بهره برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اولویت قرار داد  و این طرح را با همه مشکلات و پیچیدگی های مدیریتی و  محدودیت های مالی و فشارهای تحریم با تدابیر اتخاذ شده به سرانجام رساند  و گام مهمی در مسیر خودکفایی بنزین برداشت.

٦- احتمالا فعالیت های فشرده تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری فرصت مناسبی را برای آقای رئیسی ایجاد نمی کند که با مشاوران خود که زمانی فرمان صنعت نفت را در اختیار داشتند ، سخن گفته و بیشتر بر حقایق و واقعیت های صنعت نفت به خصوص در مقطع زمانی ٨٤ تا ٩٢ آشنا شده و به دلایل تاخیر طولانی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس آگاه شوند . آقای رئیسی اگر مجالی پیدا کردند از این مشاوران بپرسند که چرا در مقطع زمانی ٨٥ تا ٩٢، روند ساخت این پالایشگاه ٤٨ درصد رشد داشته است؟ زمانی که نه تحریمی وجود داشت و نه مشکلی در واردات تجهیزات فنی . چرا  در این مقطع زمانی ٧ ساله ، سه بار کل پیمانکاران این طرح  تغییر کرده‌اند؟! تغییراتی که هر یک به مثابه زلزله‌ای مهیب برای این طرح بوده و آن  را با یک درهم ریختگی مدیریتی مواجه کرد؟! این مشاوران که در حال حاضر ادعای تاخیر سه ساله در راه اندازی این طرح را دارند بهتر است به این سوال پاسخ دهند که چرا در دوره مدیریت خود این طرح که باید ٥ ساله به بهره برداری می رسید ، در مدت ٧ سال فقط ٤٩ درصد پیشرفت داشته است؟ به راستی چه کسی باید پاسخ دهد که طرح که باید ٥ ساله و حداکثر  در سال ٩١ با صرف هزینه ای معادل ٥/٢ میلیارد دلار به بهره بر داری رسد ، ١١ ساله و با هزینه ای معادل ٤,٥ میلیارد دلار به نتیجه رسیده است . دولت یازدهم در حالی در سال ٩٢ این طرح را در اولویت قرار داد که طرح مزبور با انبوهی از مشکلات انباشته و پیچیده مدیریتی و مالی  مواجه بود . حل این مشکلات و قرار دادن طرح در مسیر اصلی و درست ، بخش زیادی از توان و انرژی مدیریت صنعت نفت را به خود اختصاص داد.

٧- در پایان از جناب آقای رئیسی درخواست می شود با مسائل و حقایق صنعت نفت صادقانه و دلسوزانه برخورد کرده و در این راه ضمن تجدید نظر در حلقه مشاوران خود و دوری  از افرادی که با هدف سرپوش گذاشتن بر ناکامی ها و سومدیریت های خود و هزینه هایی که به صنعت نفت و کشور وارد ساخته ،به وارونه نشان دادن حقایق و جوسازی های کاذب روی می آورند، آنها را به رعایت موازین اخلاقی و اسلامی دعوت و ارشاد نمایند.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین