|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۱۵۸۱۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۱
احمد دنیامالی، یکی از چهره های جنجالي شورای شهر تهران است. وی که در انتخابات گذشته شورای شهر تهران (دوره کنونی ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) در فهرست ائتلاف اصلاح طلبان حضور پیدا کرد و به مدد حضور در این فهرست، توانست به شورای شهر راه یابد، خیلی زود و شاید کمتر از چند روز، نخستین موضع خود در حمایت از قالیباف و برخلاف نظر جمعی جریان اصلاحات را نمایان کرد.
 شنیده شده در هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری بخشی از اصلاح طلبان، با توجه به کاهش توجه جامعه نسبت به چگونگی بسته شدن لیست، به راحتی درصدد اعمال سلیقه و نگاههای شخصی در لیست آتی هستند! نگاههای شخصی که بعضاً ناشی از انتفاع شخصی یا دیونی است که بر ضمه و گردن برخی افراد است که باعث فشار برای ورود چهره های نامطمئن، برای ورود به لیست شده است!

احمد دنیامالی، یکی از چهره های جنجالي شورای شهر تهران است. وی که در انتخابات گذشته شورای شهر تهران (دوره کنونی ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) در فهرست ائتلاف اصلاح طلبان حضور پیدا کرد و به مدد حضور در این فهرست، توانست به شورای شهر راه یابد، خیلی زود و شاید کمتر از چند روز، نخستین موضع خود در حمایت از قالیباف و برخلاف نظر جمعی جریان اصلاحات را نمایان کرد.

 او در 17 شهریور 92 و درحالی که تنها دو هفته از آغاز به کار شورای شهر جدید می گذشت، برخلاف نظر جمعی جریان اصلاحات (كه بر روي انتخاب محسن هاشمي به اجماع رسيده بودند)، در ماجرای انتخاب شهردار تهران، از قالیباف حمایت کرد و رای خود را در حمایت از او به صندوق شورای شهر ریخت و چنین شد که نام دنیامالی در کنار الهه راستگو، به عنوان مهمترین علت ادامه مدیریت قالیباف بر شهرداری تهران مطرح شد.
 
پس از این ماجرا، رابطه دنیامالی با شورای عالی اصلاح طلبان رو به تیرگی نهاد و بزرگان این جریان، حاضر به دیدار با او نشدند. او نیز، نظر خود در حمایت از شهرداری تهران، و همراهی با طیف اصلاح طلب در شورای شهر را علنی کرد، حامی تمام عیار قالیباف شد و تا جایی پیش رفت که 11 آبان 95 (یعنی 5 ماه قبل) و در مورد ماجرای املاک نجومی، از قالیباف حمایتی تام و تمام کرد و گفت: دو ماه است که به مظلومیت قالیباف فکر می‌کنم!
 
دنیامالی نه حتی اسفند 95، بلکه ترجیح داد تغییر رنگ مجدد خود را اردیبهشت ٩٦ (يعني ٣  هفته مانده تا انتخابات) استارت بزند و به اصلاح طلبان گرایش پیدا کند و جالب آنکه توسط برخی رسانه های اصلاح طلب و اعتدالگرا نیز حمایت و تبليغ می شود! او که به خاطر ماجرای املاک نجومی، 5 ماه قبل به «مظلومیت قالیباف، دوماه تمام فکر می کرده»، حالا به اصلاح طلبان و لیست آنان احتیاج پیدا کرده و در نشست برنامه‌ریزی ستادهای‌مشترک دو كانديداي اصلاح‌طلب شورای شهر همراه با آقاي مسجدجامعی گفته است: نقش آقاي مسجدجامعي در پيشبرد موضوعات اجتماعي و فرهنگي شهر در اين دوره غيرقابل انكار است.
 
وی همچنین گفته «در چارچوب جریان اصلاحات حرکت میکنم»

گرچه پس از ماجرای جنجالی الهه راستگو در انتخاب شهردار تهران در سال 92، خود او نیز ارتباط با خود با اصلاح طلبان را قطع کرد و این روزها نیز، تمایلی برای حضور در لیست اصلاحات ندارد، اما «اعتماد به نفس» دنیامالی جای تقدیر دارد؛ چر که چون اویی با چنان سوابقی، همچنان اصرار به حضور در این لیست دارد، خود از هنرهاییست که نایاب است! این خصیصه ی جناب دنیا مالی درست مانند رییس ایشان ، جناب قالیباف است که «دوماه تمام به مظلومیت ایشان، آنهم در ماجرای املاک نجومی فکر می کرده است»! قالیباف نیز چون دنیامالی، این روزها برای سومین بار ممتد، رنگ عوض کرده و سیاستی جدید برای رای آوری اتخاذ کرده است!
 
با این حال، بعید به نظر می رسد، جریان اصلاحات چنین خبط و خطای استراتژیک و خلاف عقلي کند و او را بار دیگر در لیست قرار دهد، اما این روزها اخباری به گوش می رسد که برخی منتفذین جریان اصلاحات، به جد تلاشند تا او را به لیست اصلاحات بازگردانند! اگر چنین اتفاقی بیافتد، طبعا باید فاتحه مقبولیت جریان اصلاحات را خواند!

حضور در احزاب، حتی در گمنام و بی اثرترین حزب، مهمترین نمره برای ورود به لیست!
 
از سوی دیگر، به جز دنیا مالی این روزها شنیده می شود که برخی چهره های دیگر، که صرفا فعالیت حزبی داشته و از سخنوري یا اظهارنظر در مورد مسائل کشور، طفره می رفته اند، بسیار به لیست اصلاح طلبان نزدیکند!
 
بر این اساس، شنیده شده در هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری، بخشی از اصلاح طلبان، با توجه به کاهش توجه جامعه نسبت به چگونگی بسته شدن لیست،  به راحتی درصدد اعمال سلیقه و نگاههای شخصی در لیست آتی هستند! نگاههای شخصی که بعضاً ناشی از انتفاع شخصی یا دیونی است که بر ضمه و گردن برخی افراد است و باعث فشار برای ورود چهره های نامطمئن، برای ورود به لیست شده است!
 
جا دارد، بزرگان اصلاحات این ماجراها را جدی بگیرند تا بار دیگر، اتفاق لیست امید (که انتقادات جدی به بسیاری از چهره های آن هست) تکرار نشود! ضعف بزرگ لیست امید که تنها یکی از شاخص های آن، رای نیاوردن تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بود که باعث تقدیر ویژه قالیباف از مجلس شد!
 
بدون ترديد اين اتفاق مي تواند محبوبيت و اقبال مردمي اصلاحات و حتي بزرگان آن را در زيرترس قرار دهد و نتيجتاً مردم را نسبت به اميد ايحاد شده و ليست ارائه شده از سوي اصلاح طلبان، دلسرد و بي توجه كند تا بار ديگر با كم كفايتي و نگاه شبه باندي، فرصت شوراي شهر را مانند شوراي اول، به باندبازي سياسي تقليل دهند.
 
سوابق چهره های موثر نادیده گرفته شد؟
 
با وجوديكه اعضاي شوراي سياستگذاري جبهه اصلاحات، طي هفته هاي اخير مرتباً "سابقه محوري" و تخصص گرايي را تنها مسير حضور كانديداها در ليست مي خواندند، اخبار رسيده به خبرنگار »انتخاب» حكايت از ان دارد كه حزب محوري و دخالت برخي ديدگاههاي خاص، ليست اتي شوراي شهر را دچار تحول كرده و احتمال كم توجهي مردم به آن را افزايش داده است.

اخبار رسيده به «انتخاب»، حكايت از آن دارد كه بيش از ٨٠٠ رزومه به شوراي اصلاح طلبان ارسال شده و ١٠٠ نفر نيز توسط هياتي كه وظيفه نمره دهي به انان را داشته اند، انتخاب شده اند. گرچه شاخص ها و معیارهای عجیب و خلق الساعه، تاثیری مهم در حذف چهره های شاخص داشته است ، اما نكته حائز اهميت تر آن است كه در مرحله بعدي، شوراي سياستگذاري با كنار گذاشتن بررسي هاي هيات نمره دهي و همینطور افرادی با سوابق موثر، از احزاب خواسته فرد مورد حمايت خود را به شورا اعلام كنند تا در ليست ٢١ نفره حضور پيدا كنند!

درواقع رزومه هاي ارسالي، ولو انكه سوابق مهمي در آن باشد، فداي افرادي شده اند كه احياناً عضو احزاب هستند و مستمراً، در برابر چشمان برخي از بزرگان اصلاحات ديده شده و گزارش كار داده اند!

اين درحاليست كه بجز آنكه اين اتفاق ظلم به افراديست كه سوابق خوبي دارند و موفق شده اند به جمع ١٠٠ نفر برسند، اين سوال را مطرح مي كند كه چرا احزابي كه از اساس، هيچ شباهتي به حزب ندارند، هيچ تاثيري در كار اصلاحات و تاثيرات آن نداشته و ندارند و تنها سالي يكبار (در بهترین حالت ممکن) دور هم جمع مي شوند، تا اين اندازه محور ليست قرار گرفته است؟! اساساً احزابی که یکشبه ایجاد شده اند و هیچ تاثیری در فضای سیاسی - فرهنگی کشور ندارند و حتی کنگره ی به اصطلاح سالیانه ی آنان نیز برگزار نمی شود و افراد عضو آن، سابق جدی ای ندارند، چگونه می شود که به محور لیست جهش پیدا کنند؟ مگر نه آنکه حضوری افرادی چون الله راستگو دنیا مالی، دقیقا براساس همین حزب گرایی حضرات بوده است؟! آیا آقایان درصدد تکرار اتفاق تلخ 92 در شوراها هستند یا علاقمندند شورای اول تکرار شود؟!

بی توجهی به جوانان و زنان؟

از سوی دیگر، با وجودی که مرتباً این اظهارنظر از سوی سخنگویان جریان اصلاحات شنیده می شد که جوانان و زنان، نقشی جدی در لیست آتی دارند و حداقل 50 درصد لیست را تشکیل می دهند، شنیده ها حکایت از آن دارد که این سهمیه درحال کم و کمتر شدن است و برخی نیز در تلاشند، معیارها و شاخص های جوانی را عوض کرده و سنین 40 تا 50 سال را نیز در دایره جوانان قرار دهند!

در عین حال، حضور چهره های شاخص جریان اصلاحات که سالهای سال، تجربه مدیریت دارند ، از نکات قابل توجه است. اا جای این پرسش مطرح است که اساساً جریان اصلاحات و اعتدال، نیاز به پوست اندازی و استفاده از زنان و جوانان ندارد و قرار است باتجربه های این دو جریان، تا آخرین روز زندگی، به اندوختن تجربه ادامه دهند؟!

منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین