|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۶
کد خبر: ۱۵۷۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴
در این راستا اتحادیه اروپا پیگیر این مسئله بوده و نزدیک به 2 سال است که ما در حال مذاکره با اتحادیه اروپا هستیم.»
بیست و چهارمین نشست روسای نظام ایمنی کشورهای دارنده نیروگاه هسته‌ای نوع WWER به میزبانی مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور و با حضور 12 کشور عضو مجمع صبح امروز (سه‌شنبه) 12 اردیبهشت ماه در شهر اصفهان آغاز به کار کرد.

 این نشست تا عصر فردا (چهارشنبه) ادامه خواهد داشت. در این نشست که برای اولین بار به میزبانی نظام ایمنی هسته‌ای کشورمان برگزار می‌شود، نماینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نماینده شرکت GRS آلمان نیز حضور دارند.

حجت‌الله صالحی رئیس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور طی سخنانی در افتتاحیه این نشست اظهار داشت: «دستیابی به توافق هسته‌ای بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 فرصتی برای کشور ایجاد کرد که ما شاهد توسعه همکاری‌های علمی و فنی بویژه در زمینه ایمنی هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اتحادیه اروپایی و کشورهای نظیر سوئیس، ژاپن، اسپانیا، چک، اسلواکی، اسلوونی، مجارستان و آلمان باشیم.»

صالحی با اشاره به توسعه همکاری‌های ایران و آژانس پس از برجام، گفت: «قرار است آژانس با برگزاری دوره‌های آموزشی، نیازها و خلاءهای مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور را در خصوص مسائلی از قبیل تدوین و تنظیم ضوابط و مقرارت ایمنی برطرف کند.»

وی افزود:‌ «در این رابطه و در راستای پروژه همکاری فنی هیأتی از آژانس در ماه جاری به ایران خواهد آمد. همچنین هفته آینده نیز در راستای تاسیس مرکز عالی ایمنی هسته‌ای در ایران، کارگاه آموزشی برای مسئولان مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور در آژانس برگزار خواهد شد.»

رئیس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور تصریح کرد: «تأسیس مرکز عالی ایمنی هسته‌ای در ایران نیز یکی از ثمرات برجام است که در پیوست سه آن مورد تاکید قرار گرفته است. در این راستا اتحادیه اروپا پیگیر این مسئله بوده و نزدیک به 2 سال است که ما در حال مذاکره با اتحادیه اروپا هستیم.»

صالحی افزود: «جهت ارتقاء توانمندی‌های فنی نظام ایمنی هسته‌ای ایران بر اساس قرارداد اتحادیه با کنسرسیومی به نام ENCONET متشکل از نظام‌های ایمنی 4 کشور دارای تجربه طولانی نیروگاهی اسلواکی، اسلوونی، چک و مجارستان برای اجرای پروژه همکاری اتحادیه اروپا با ایران تعیین شده‌اند. همچنین قرار است شرکت AREVA که دومین برنده مناقصه اسفند ماه گذشته بود در انجام استرس تست نیروگاه اتمی بوشهر با ایران همکاری داشته باشد و ما با پشتیبانی شرکت ENCONET بر روند این کار نظارت خواهیم داشت.»

وی گفت: «ورود ما به عرصه تولید انرژی هسته‌ای با نیروگاه اتمی بوشهر که یک نیروگاه نوع WWER است، آغاز شد. برنامه فعلی ما نیز ساخت و احداث دو واحد جدید نیروگاهی WWER نسل جدید در ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر است. مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور همزمان با ساخت اولین نیروگاه نوع WWER در ایران، عضو فعال مجمع WWER بوده است.»

صالحی افزود: «یکی از کارگروهایی که اخیرا به این مجمع اضافه شده کارگروه مدیریت استهلاک است. پس از برگزاری بیست و سومین نشست مجمع در روسیه که تمرکز آن بر مدیریت استهلاک بود این کارگروه ایجاد شده است و با توجه به اهمیت موضوع مدیریت استهلاک، نشست اخیر در اصفهان نیز به این موضوع مهم اختصاص داده شده است.»

رئیس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور با بیان اینکه برگزاری چنین نشست‌های تخصصی فرصت خوبی برای تبادل اطلاعات و درک مشکلات و مسائل ایمنی مربوط به نیروگاه‌های هسته‌ای فراهم می‌کند، افزود: «در جهان امروز تبعات حوادث و مسائل هسته‌ای محدود به مرزهای جغرافیایی یک کشور نمی‌شود بلکه از لحاظ زیست محیطی می‌تواند تمامی کشورهای همسایه و منطقه خود را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین ارتقاء سطح همکاری‌ها در زمینه ایمنی هسته‌ای فراتر از روابط معمول سیاسی خواهد بود.»

وی ادامه داد: «از این رو در جهان کنونی، رویکرد عاقلانه خصوصاً در زمینه ایمنی هسته‌ای، به اشتراک گذاری تجربیات و اطلاعات با همه کشورها است و نباید تعاملات سیاسی این رویکرد را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل در دوران حساس کنونی و گشایش روابط بین‌المللی پس از برجام، طرف‌های درگیر در برجام با درک موضوع، ایمنی هسته‌ای را در متن توافق مورد نظر قرار دادند.»

صالحی افزود: «بدون تردید ما نیازمند تحکیم و ارتقاء همکاری‌ها به بالاترین سطح در زمینه ایمنی هسته‌ای هستیم. »

شایان ذکر است که از ابتکارات مهم در زمینه توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای نوع یاد شده ایجاد مجمع نظام‌های ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای (WWER Regulators Forum) در سال 1993 است. هدف از تشکیل این مجمع افزایش ایمنی و حفاظت در برابر اشعه در کشورهای عضو با استفاده از تجربه جمعی، تبادل اطلاعات و تقویت تلاش‌های مسئولان نظام ایمنی هسته‌ای کشورها از طریق بررسی و تبادل تجربیات در خصوص مسائل و موضوعات مرتبط با ایمنی، بهبود سیاست‌ها و نیز شیوه‌های نظارتی بر فعالیت‌های هسته‌ای نیروگاهی است.

این مجمع به صورت دوره‌ای و نشست‌های سالیانه خود را در یکی از کشورهای دارنده نیروگاه نوع WWER برگزار می‌کند.

تشکیل این نشست در ایران برای اولین بار و با حضور و مشارکت بیشترین تعداد از کشورهای عضو، نشانه تغییر رویکرد کشورهای هسته‌ای نسبت به ایران و نویدبخش آینده‌ای درخشان در زمینه‌های مختلف همکاری، بویژه در زمینه امور مربوط به ایمنی هسته‌ای است.
منبع: آنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین