|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۸
کد خبر: ۱۵۶۴۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷
پس از ارائه‌ی توضیحاتی از سوی معاونت امور مطبوعاتی، تعدادی از مدیران مسؤول رسانه‌ها و همچنین چند تن از اعضای هیأت منصفه مطبوعات، قرار شد برنامه امضا و اعمال اصلاحات لازم این میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای در جلسه‌ای دیگر انجام شود.
معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: معاونت پیشگیری قوه قضاییه ایجاد دادگاه‌های حل اختلاف برای پرونده‌های مطبوعاتی را در برنامه خود قرار داده است.

حسین انتظامی که در مراسم رونمایی از میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: معاونت پیشگیری قوه قضاییه چند کار شاخص در سال‌های اخیر انجام داده است که می‌توان به ایجاد دادگاه‌های حل اختلاف برای پرونده‌های مطبوعاتی اشاره کرد. همچنین این معاونت به صورت موازی میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای نیز تدوین کرده که البته ما از تعدد این میثاق‌نامه‌ها استقبال می‌کنیم.

 حسین انتظامی و تعدادی از مدیران مسؤول روزنامه‌های سراسری، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی امروز (سوم اردیبهشت‌ ماه) برای امضای میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای که از سوی تعدادی از مدیران پیشکسوت رسانه‌ها و با همکاری تشکل‌های مدیریتی و انجمن‌های صنفی و مدیریتی رسانه‌ها و همچنین همراهی کارگروه توسعه مطبوعات تدوین شده است، گردهم آمدند.

پس از ارائه‌ی توضیحاتی از سوی معاونت امور مطبوعاتی، تعدادی از مدیران مسؤول رسانه‌ها و همچنین چند تن از اعضای هیأت منصفه مطبوعات، قرار شد برنامه امضا و اعمال اصلاحات لازم این میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای در جلسه‌ای دیگر انجام شود.

در مراسم رونمایی از میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها انتظامی با اشاره به مشکلات و آسیب‌هایی که در رسانه‌ها وجود دارد، اظهار کرد:‌ ما در رسانه‌ها آسیب‌ها و مشکلات زیادی در بحث‌های قانونی، حقوقی و ... داریم اما متغیر بحرانی ما بحث اخلاق حرفه‌ای است به خاطر اینکه اخلاق حرفه‌ای به حیثت‌سازی و منزلت‌سازی رسانه‌ها بسیار کمک می‌کند.

او با اشاره به طرح رعایت اخلاق حرفه‌ای در رسانه‌ها بیان کرد: در سال‌هایی که آقای اشعری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشتند، سمینار اخلاق مطبوعاتی برگزار شد اما متأسفانه این همایش‌ها ادامه پیدا نکرد. لذا وظیفه خودم می‌دانم که از همت کارگروه توسعه مطبوعات برای اینکه این میثاق‌نامه مقدماتی را تهیه و تنظیم کرده‌اند تشکر کنم. همچنین کارگروه توسعه مطبوعات، در طرح رتبه‌بندی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها، پیوستن به منشور اخلاق حرفه‌ای را به عنوان امتیاز یا حتی شرط ورودی در نظر گرفته‌اند که اقدام بسیار خوبی است.

معاون امور مطبوعاتی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از کدهای اخلاق حرفه‌ای می‌کنیم، باید کاملا جزئی به این موضوع پرداخته شود. اغلب در دنیا کدهای اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها را روزنامه‌نگاران امضا می‌کنند اما در این جا مدیران مسؤول  رسانه‌ها این میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ها را امضا می‌کنند. امیدواریم در آینده به نقطه‌ای برسیم که یک متن اخلاقی واحد برای رسانه‌ها داشته باشیم که همه به آن رجوع و بیشتر توسط خود روزنامه‌نگاران شیوع پیدا کند.

انتظامی با اشاره به لزوم تصویب میثاق‌نامه‌ای برای رعایت اخلاق حرفه‌ای در رسانه‌ها، اظهار کرد:‌ پرداختن به موضوعاتی مثل اینکه تکلیف منِ خبرنگار در مقابل پیشنهاد هدیه چیست یا به طور کلی آیین‌نامه‌ مصاحبه چیست. اینکه عده‌ای از رسانه‌ها بر این باورند که می‌توانند صحبت‌های فردی را مخفیانه ضبط کنند و بعد به آن‌ها استناد کنند، این در حالی است که ضبط مخفیانه کاملا خلاف اخلاق حرفه‌ای است از جمله مواردی است که تصویب میثاق نامه را ضروری می‌نمایاند. اما متأسفانه این ادبیات و قوانین، آن طور که باید میان ما اهالی رسانه ترویج نیافته است.

او در ادامه سخنانش به میثاق‌نامه اخلاق حرفه‌ای در رسانه‌ها اشاره و بیان کرد: در این میثاق‌نامه نکات جزئی مهمی مطرح شده است. اینکه خبرنگار کسی است که مدیران رسانه‌ها باید از او حمایت معنوی و حقوقی کنند و با او قرارداد ثابت ببندند؛ چرا که همین موضوع باعث خانه‌به‌دوشی روزنامه‌نگاران می‌شود. مشکلی که ما در فضای رسانه‌ای امروز بسیار با آن مواجهیم.ش
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین